default-header

Zelf atriumfibrilleren onderdrukken

Home Forums De jongere hartpatiënt Zelf atriumfibrilleren onderdrukken

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #80313 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Atriumfibrilleren kondigt zich vaak aan. Met extrasystolen… of in de volskmond overslagen. Wat je kan doen om een echte aanval te onderdrukken?. Neem een oxazepam of diazepam of zoiets. Wanneer je die niet voorgeschreven krijgt. Kan je ook valeriaan proberen. De meeste AF patienten zijn al ingesteld op sotalol, tambocor of amiodaron. Wanneer je overslagen voelt moet je ten eerste tot rust komen. Dus door diazepam ofzo. En neem een extra antiaritmisch medicijn gewoon een tablet extra en geef je hart een oplazer erna. Door een stukje te hardlopen 10 minuten ofzo. Bij mij werkt dat prima. Heb er vandaag weer een ritmestoornis, die er al was mee teruggeklapt. Met een diazepam en een extra sotalol en een stukje hardlopen deed dit wonderen. Had daarna nog een sinus tachycardie van 100bpm maar die zakt nu ook lekker terug. Ik denk dat ie nu op 85bpm zit. Ik denk morgenochtend op 65bpm.

  #91140 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Beste een beetje van dit en van dat,
  Ik vind uw advies maar raar. Je gaat toch niet ‘gewoon even’ een extra tabletje van sotalol, tambocor of amiodaron slikken? Het zijn geen snoepjes. Ik zou dit in ieder geval niet durven zonder overleg met mijn arts.
  Groetjes van Rossini.

  #91141 Reageer
  brandy
  Deelnemer

  idd niet zomaar extra pakken
  maar in overleg met de cardioloog heb ik dat ook gedaan
  tambocor heb je in langdurige afgifte, of direct werkend
  ik mocht dan een extra, direct werkende pakken van 100 mg, dat is dan samen met de 200mg wel de max voor 1 dag,geloof ik.
  maar…het hielp bij mij eigenlijk niet….

  #91142 Reageer
  Roland
  Deelnemer

  Ik gebruik tambocor 200mg CR (gereguleerde afgifte). Ik zou nooit op eigen houtje een extra capsule nemen. Met oxazepam of diazepam (slaap- en kalmeringsmiddelen!) moet je natuurlijk ook oppassen. Zij verminderen je reactievermogen en je wordt er duf van.

  #91143 Reageer
  Tsjerk
  Deelnemer

  Ik ben zelf ook bezig geweest om de rs te stoppen. Alle trucjes wel geprobeerd.
  Het is belangrijk om te weten wat de Max dosis is. Maar dan nog is het per persoon verschillend. Ik slikte metoprolol waarbij mensen 200mg echt het Max is. Maar bij een heftige aanval slikte ik zelfs 500mg. Maar iedereen was verbaasd dat ik nog kon lopen.
  Maar als je de rs zat bent doe je een hoop.

  Toch is het belangrijk om zoiets wel voor te leggen, want je moet geen roofbouw plegen op je lichaam. Laatste wat je wil zijn vergiftigde organen.

  Ondanks mn succesvolle ablatie heb ik nog steeds wel tachiecardie, 130 in rust. Gelukkig had ik nog een oud voorraadje liggen en neem dan 50mg en dat werkt.

  Dus ik snap best dat er geexpirimenteerd wordt maar denk goed na, het kan helpen op dat moment maar wat kunnen de gevolgen zijn?

  Tsjerk

  #91144 Reageer
  Eenbeetjevanditendat
  Gast

  Wat Tsjerk zegt klopt. Ik mag van mijn cardioloog met Sotalol tot 540(!) mg per dag nemen. Het scheelt je dan mooi een cardioversie. En het helpt om de boel even op te jagen door je hart even een oplazer te geven. Door je even flink in te spannen en het bloed even flink rond te laten pompen. En de extra medicijnen dus je hartspier bereiken. Nu voel ik me prima. En gister had ik heel even Atriumfibrilleren. Maar met deze truc heb ik hem er toch er weer uitgekregen. Nu slik ik gewoon mijn normale dosis van 2x 80mg per dag. Maar als ik weer overslagjes voel dan gooi ik die Sotalol gewoon weer omhoog. De Cardioloog weet dit en heeft dit liever dan een cardioversie. Met Amiodaron kan het ook. Dan kun je het zelfde doen. Met Tambocor heb ik minder ervaring want dat middel verdraag ik gewoon niet. Maar voor sommigen is het een prima medicijn. Of je daar zomaar een tabletje extra van mag klappen weet ik niet. Maar uit bovenstaande reacties, begrijp ik dat het soms wel kan. En dan denk ik dat je niet de CR variant maar de direct werkende versie moet nemen. Maar uiteraard altijd het beleid van je cardioloog volgen.

  P.S. Rossini Sotalol is geen snoepje. Ze smaken heel vies. Maar met een koud biertje spoel je ze lekker weg. 🙂

  #91145 Reageer

  Overigens is een Benzodiazepine (*.pam) heel geschikt om iemand met een ritmestoornis even tot rust te krijgen. Er wordt nogal overdreven gereageerd op de risico’s van deze middelen. Ze zouden zwaar verslavend zijn. Maar dit valt naar mijn mening erg mee. Ik gebruik ze al jaren. Wanneer nodig en heb er nooit problemen mee gehad. Alleen maar voordelen. En je slaapt er ook heerlijk op. Jammer dat je ze zelf moet betalen, maar duur zijn ze niet.

  Ik heb zelf slaapproblemen en met Diazepam heb ik veel minder bijwerkingen dan antidepressiva, die mijn arts als alternatief heeft geprobeerd. Je slaapt daar ook goed op maar het is pure troep. Je lichaam raakt compleet ontregeld als je die middelen neemt. Je komt zo 20kg aan… nu kan ik dat wel hebben maar leuk is het niet. Doe mij maar een pam en niet elke dag, maar gewoon wanneer nodig.

  #91146 Reageer

  @Tsjerk

  Sotalol en Metoprolol zijn niet echt giftig hoor. Je kunt daar best een hoop van nemen. Vooral Sotalol is niet giftig en met metoprolol moet je wel even oppassen dat je niet een te trage hartslag krijgt. Maar met Sotalol heb ik wel eens zoveel genomen dat je de volgende dag naar de apotheek moest omdat het gewoon op was. Sotalol wordt niet door je lever verwekt. Je plast het gewoon 1 op 1 uit en metoprolol is wel wat krachtiger maar heeft geen klasse 3 eigenschappen. Maar wat je zegt, zulke dingen in overleg doen met je cardioloog.

  #91147 Reageer

  Nu 63 bpm sinusritme. Kijk maar wat je er van denkt. Alles rustig. Was gisteren anders een cardioversie geworden. Fijne dag nog!

  #130643 Reageer
  Sacha
  Gast

  Ik slik 2 x sotalol 40 mg in de ochtend en avond. Ik krijg er in de avond juist hartoverslagen van en slaap heel slecht 3 uurtjes wakker 2 uurtjes wakker wat een troep is Sotalol. Heb 31 oktober een afspraak in het ziekenhuis bij de cardioloog ben zo benieuwd ben ook bang heb 2 keer een cardioversie gehad en is best heftig.
  Liefs Sacha

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
Reageer op: Zelf atriumfibrilleren onderdrukken
Je informatie: