default-header

Wie volgt ook de etensstijl “Plant-based, Non-fat” van Dr. Esselstyn?

Home Forums Algemeen Wie volgt ook de etensstijl “Plant-based, Non-fat” van Dr. Esselstyn?

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #80760 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo Allemaal, mijn naam is Henry.

  Even voorstellen: In april dit jaar heb ik een flinke hartinfarct gehad. Voor die tijd had ik nooit last van hoge bloed druk, cholesterol, of overgewicht, en ik heb nooit gerookt (oké één keertje dan) , en het zit ook niet in de familie. We aten thuis al jaren weinig vlees en gebruikten sojamelk in plaats van koeienmelk. En toch een hartinfarct. Ben niet meer piep (maar ook niet stok), dit heeft natuurlijk wel invloed op de conditie van mijn adderen.

  Verandering van voeding: na de hartinfarct ben ik minder kaas gaan eten en voorzichtiger geworden met gebruik van zout en vet/olie. Maar na verloop van tijd heb ik gemerkt dat de kaasschaaf methode niet werkt bij mij; gaande weg ben ik weer meer kaas (nu 30+) gaan gebruiken.

  Volgens mij was er in mei de uitzending van Radar over de statines geweest, in die uitzending had een hartpatiënt het over een boek (Prevent and Reverse Heart Disease) van Caldwell Esselsteyn (MD). Ik heb vlak erna dat boek gekocht. Het gaat over een radicale etensstijl; “Plant-Based Non-Fat” om te voorkomen weer een hartinfarct te krijgen. Dat sprak me aan en het liefst zou ik zo veel mogelijk de medicijngebruik willen afbouwen. Maar het is heel radicaal; mijn vrouw (Voedingsmiddelentechnoloog) was niet eens over een aantal punten genoemd in het boek. Als ik haar niet mee krijg dan wordt het niets. Het boek bleef daarna een tijd op het nachtkastje liggen zonder dat we verder uit lazen. Zoals ik al zei, gaande weg ben ik meer kaas gaan eten, en daardoor groeide een gevoel van onvrede in me over mijn eetgedrag. Het idee dat ik weer zo’n hartinfarct zou kunnen krijgen maakte me onrustig. We zijn het boek nog een keer kritisch gaan lezen. We hebben de documentair “Forks over Knives” gezien, en wij waren om! Vanaf 5 oktober dit jaar eten we “Plant based, non fat” volgens de adviezen van Dr. Esselstyn. Ik heb dit overigens niet met de cardioloog afgestemd, want ik gebruik toch zo trouw mogelijk de voorgeschreven medicijnen. Ik ga er van uit dat bij de eerst volgende meting van mijn bloed een nog groter verbetering zal zijn. Hoe dan ook, nu twee maanden bezig met deze etensstijl, voel ik me heel goed.

  Vraag: Graag zou ik in contact willen komen met andere mensen die ook de etensstijl “Plant-Based Non-Fat” van Dr. Esselstyn volgen.

  Afgelopen vrijdag hadden mijn vrouw en ik zin om te gaan uiteten. Er zijn niet zo veel mogelijkheden waar we wonen; we gingen naar Zutphen en hebben heel lekker gegeten bij Safa, een klein en gezellig veganistisch eethuis. We hebben het gehad met de eigenares van het eethuis over onze wens om geen vet, ook geen olijf olie, in ons eten te hebben. En toen, hoorde we een verhaal, waar we vrolijk van werden. De eigenares van het eethuis, vertelde dat er heel recent iemand is geweest die ook vegan non-fat  wou eten, en hij had het ook over een boek. En nog interessanter, dat hij een bypass zou krijgen maar, na advies van een cardioloog, is gaan eten volgens het boek. En dat uiteindelijk de bypass niet meer nodig was. Dit, heb ik nu gehoord van het horen zeggen; het mooist zou zijn als ik dit verhaal ook rechtstreeks van deze meneer zou kunnen horen. En, of het gaat over het zelfde boek, namelijk van Esselstyn.  Vandaar mijn vraag: Zijn er meer mensen die de etensstijl van Dr. Esselstyn volgen,  en wat zijn de ervaringen?

  Al vast bedankt voor de reacties.

   

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Wie volgt ook de etensstijl “Plant-based, Non-fat” van Dr. Esselstyn?
Mijn informatie: