default-header

wie heeft net zoals ik een verstopte bypass ?

Home Forums Angina pectoris wie heeft net zoals ik een verstopte bypass ?

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #80144 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Ik weet sinds ruim 2 wkn dat er een bypass verstopt zit, er is alleen niets aan gedaan.Er werd tegen mij gezegd dat de andere bypass de functie heeft overgenomen.Er ontbreekt voor mij toch de functie van die verstopte bypass? Anders hadden ze 3 jaar geleden geen 2 omleidingen hoeven te maken 😉
  Ik heb nu Losartan en plas mijzelf helemaal kwijt, 6 keer en vannacht zelfs 7 keer eruit moeten is op dit moment wel heel vervelend, alleen denk ik nu wel dat ik veel vocht vasthoud anders zou ik toch niet zoveel plassen?
  Ik heb al gegoogled maar kan er niets van vinden,dus wie kan mij er iets meer over vertellen?

  Groetjes Irene 🙂

  #90286 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Dag Ireneandy,

  Voor meer specifieke zaken: zie mijn profiel etc.

  In 1995 heb ik 6 omleidingen gehad, in 2001 werden er 2 stents geplaatst, in 2011 weer catheterisatie: de 6e omleiding werkte niet goed… andere medicijnen, omgeving van de 6e omleiding moet doorstroming opvangen. Doen ze nu ook min of meer. Operatie aan deze omleiding is mogelijk, doen we niet: cardiologen en ik vinden risico van herseninfarct tijdens operatie té groot.
  Nu dus medicijnen, bewegen (lopen/fietsen) en genieten… Nergens druk over maken! Ik plas ook redelijk vaak (plaspil), hoort zo te zijn… Losartan gebruik ik ook.
  Vocht hield ik ook vast, heb naast plaspil ook elastieken kousen. bevalt goed.
  Is dat laatste misschien een idee? Overleg met je huisarts.

  Groet,
  Jaap

  #90295 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  hallo Jaap,

  Bedankt voor je reaktie.
  Ik wil op een paar dingen ingaan, je schrijft op het laatst over elastieke kousen, die heb ik gehad, aan beide benen tot aan de lies en beide na operatie , 1ste nadat mijn knie in x stand is gezet en ik had toen verstopping/trombose in lies zitten en 2de na CABG en ook in mijn lies maar dan in andere been.
  Voor de Losartan had ik Furosemide dus ook daar ben ik bekend mee, de Losartan zorgt er bij mij echter voor dat ik veel meer plas.
  Dan schrijf je ook nog dat ik mij niet druk moet maken, maar dat doe ik juist wel haha het is toch mijn motortje he 😉
  Ik zou graag net als een ander een flinke wandeling willen maken of goed willen sporten, maar ik heb poly-artrose wat er bij mij voor zorgt dat ik beperkt ben in heel veel handelingen wat voor een ander heel normaal is.
  Ben alleen heel erg benieuwd of het vaak voorkomt dat een bypass zo snel verstopt raakt.
  Het blijkt trouwens ook dat mijn INR weer moeilijk op peil te krijgen is na laatste kathetarisatie en het gebruik van Losartan, blijf op 1,7 hangen…..

  Groetjes Irene

  #90298 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Dag Irene,

  Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik al die aanduidingen als CBAG en INR en zo zijn er nog veel meer niet ken en er ook geen moeite voor doe om ze te kennen… dat zal een vorm van gemakzucht zijn! Als de dames/heren artsen en specialisten ze maar weten vind ik het prima en mij in gewone (mag Jip en Janneke-)taal vertellen wat er aan de hand is of wat er bedoeld wordt is het mij best.. :laugh:

  Het wandelen gaat me ook niet zo goed meer af, maar dat heb ik geaccepteerd. Fietsen wil nog best, op een electr. dan!

  Ik heb wel eens meer gehoord dat een omleiding na een paar jaren weer dicht geslibd was, wat daarvan de oorzaak was weet ik niet…

  En ja, wat ‘het druk maken’ betreft: ik sta nu eenmaal zo in het leven. In een interview in “Hartbrug Magazine” komt dat ook tot uiting, zie als je dat wenst http://wp.me/prDmSg-sd. Ondanks alle beperkingen die mijn vrouw (al 25 jaar reuma) en ik hebben, genieten we nog elke dag. Dat er eens een ‘rotdag’ tussen zit, nou ja, morgen weer een nieuwe dag!

  Sterkte met alles en hopelijk komt er ook voor jou een zonnige doorbraak!

  Groeten, Jaap

  #90310 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  Allemaal erg herkenbaar.
  Bij mijn laatste hartinfarct bleken dus ook mijn 2 bypasses te zijn overleden.
  Daar waar een van beide op was aangesloten hebben ze een oude verstopping opengepeuterd en stent in gezet de andere is niks mee gedaan evenals nog een ader die voor minimaal 50% dicht zit echter over grotere afstand en daardoor niet of slecht behandelbaar. Medicijnen dus uitgebreid en verhoogd dat moest voldoende zijn.
  Door het 2de infarct natuurlijk wel weer stukje achteruit gegaan, maar valt mee te leven.
  Stevig wandelen zit er bij mij ook niet meer in voorheen moest ik mijn vrouw altijd meesleuren nu sukkel ik er achteraan, tja en fietsen ook elektrisch , wat een uitkomst 🙂
  Ik gebruik nu dus oa. de Inspra en Bumetanide, beide bij voorkeur s’morgens, tenzij ik langer in de auto moet zitten dan neem ik ze wel later.
  Na inname minimaal 1 keer per uur naar de wc, afgelopen tijd moest ik ze een paar keer noodgedwongen s’avonds nemen , nou dan is het prijs, 1ste gedeelte van de nacht elke 3 kwartier er uit en dan lukt het op het eind om nog net een paar uurtjes slaap te pakken.
  Het complete verhaal kun je hier lezen: http://www.hartpatienten.nl/hartverhalen/het-begon-allemaal-op-36jarige-leeftijd-dp1

  #90314 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Hallo Jaap,

  Heb helaas het artikel niet kunnen lezen, de verwijzing werkt niet 😉

  Grtjes Irene

  #90317 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Goedemorgen Jacob,

  Heb je verhaal bij Hartgenoten gelezen, het is niet niks wat je ook hebt meegemaakt !
  Ik heb inmiddels begrepen dat ze een verstopte bypass dus niet altijd verhelpen.
  Ik heb zelf het idee dat ik er al veel langer mee loop, een half jaar na mijn CABG kreeg ik weer dat ik kortademig werd, kon de trap bijna niet opkomen maar ook met wandelen kreeg ik hinder.
  Er werd door de een gezegd dat het aan mijn konditie lag, dacht zal best maar waarom is het een half jaar dan wel goed gegaan? Of ik kreeg te horen dat het aan mijn gewicht lag, ben na de operatie wel zwaarder geworden, dacht ja zou kunnen…….ben ook bij een longarts geweest, die kon toen aan mijn longen niets vreemds zien, gelukkig maar! Ja, zou het dan idd mijn konditie zijn? Kreeg het ook nog eens aan mijn schildklier en de ziekte van Graves erbij dus ja beide geven ook kortademigheid klachten, zou het dat dan zijn? Ik begon aan mijzelf te twijfelen, dacht dat ik mijzelf aanstelde totdat ik dus plotseling die kathetarisatie moest ondergaan en bleek dat de bypass dicht zit.Nu ik aan de Losartan ben begonnen moet ik zeggen dat de hele erge kortademigheid minder is geworden, kan mijzelf binnen redelijk bewegen zonder dat ik die band om mijn borst voel en kortademig ben, de trap is nog steeds niet mijn vriend, ben kapot als ik boven ben, lange afstanden buiten lopen heb ik nog niet gedaan, want ik ben verleden week tot overmaat van ramp buiten in de tuin ongelukkig ten val gekomen en heb 2 tenen zwaar gekneusd haha dus moet er nog achter zien te komen of ik iig een stukje kan lopen…ben ook zeer benieuwd naar de echo die ik begin november krijg! Maar wat ik dus wil zeggen is…..het zat mij niet tussen de oren en het lag ook niet aan mijn konditie er was/is gewoon iets mis .Heb het elke keer weer ten sprake gebracht bij cardioloog of huisarts etc maar er werd nooit wat mee gedaan, ja bloed geprikt maar verder niet.Het is dat ik moest fietsen van de cardioloog en er zo achter kwam dat mijn ECG niet goed was anders had ik nu mss nog doorgelopen.Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat er verleden jaar ook een verzoek ik geweest om te fietsen, maar omdat ik door mijn knie, die in x stand is gezet, moeilijk kan fietsen is dat toen afgeblazen anders had ik het mss al eerder geweten.Ik vind het tot nu toe een bak met ellende en had zoo graag gewild dat mijn gezondheid na de operatie erop vooruit was gegaan, maar helaas mocht het tot nu toe niet zo zijn.Het heeft zijn weerslag op alles wat je wilt doen…..ben nu nog steeds heel snel moe, kan nu heel goed zittend slapen ahahah vroeg mij vroeger bij mijn moeder altijd af hoe zij dat toch deed, zitten slapen hahaha.Ik probeer altijd positief in het leven te staan maar moet eerlijk vertellen dat het op het moment niet altijd meevalt hoor 😉

  Grtjes Irene
  :laugh:

  #90320 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  Het is leren leven met de beperkingen, in mijn geval is er schade aan hart, hersenen en longen en geen van allen kun je repareren, althans de reeds ontstane schade niet
  In mijn eigen tempo kan ik genoeg doen en laat er ook niet veel om achterwege , dan maar moe en paar dagen kapot. 🙂
  Ik denk dat ze bij mij ook niet teveel willen ondernemen omdat ik dus al 2 beroertes heb gehad en het risico dus wel hoog is.
  Shit happens, hier moet ik mee verder.

  #90325 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Dag Irene,

  Hieronder de volledige verwijzing:

  http://www.jaapzegt.wordpress.com
  Als dan de weblog verschijnt, even zoeken onder Categoriën, aanklikken Hartpatienten Nederland. De titel is Ik geniet met volle teugen van het leven…. De publicatiedatum was 26 september 2012.

  Er staan meer blogs/artikelen over het hart, als je tijd en zin hebt kun je ze wel gaan lezen…

  Dat de link die ik eerst aangaf niet werkt komt denk ik omdat het een twitter-link is.

  Succes,
  Jaap.

  #90382 Reageer
  poespas
  Deelnemer

  Bij mij was er een bypass kapot gegaan. Ik kreeg na mijn operatie ook weer angineuze klachten en na enige tijd ben ik gekatheteriseerd, waarna bleek dat een van de bypasses (gemaakt van de beenader) het gewoon niet meer deed en het bloed door het oorspronkelijke vat wilde. Dat vat zat helemaal dicht, dus ik heb ook een flink infarct gehad, maar heb daar niks van gemerkt. Of misschien wel, maar ik ga nu eenmaal niet direct bij elk pijntje naar de dokter. Feit is dat het niet zo’n vreselijke pijn heeft gedaan als twee eerdere en veel kleinere infarcten.

  De andere bypass, gemaakt van een borstslagader, is nog wel goed, maar er zit ergens in een bocht al wel een kleine vernauwing. Dotteren is niet mogelijk.

  #90383 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Poespas, bedankt voor je reaktie 🙂
  Heb ook even bij jouw profiel gekeken en gelezen wat je allemaal hebt meegemaakt, is ook behoorlijk heftig allemaal!

  Ik loop de hele dag met AP klachten rond, ik word er doodmoe van, zodra ik maar in beweging kom begint de ellende maar heb het ook als ik stil zit of net na het eten……ben sinds vandaag ook gestopt met Losartan, kreeg daar jeuk, huiduitslag en keelpijn van,dus nu begonnen met Amlodipine, kijken wat dat gaat doen want heb die Losartan bijna een maand geslikt maar merkte daar weinig van…..had gehoopt dat de AP klachten minder erdoor zouden worden 😉
  Ik moet 7 november naar mijn cardioloog voor een echo van het hart, denk dat ik al mijn vragen maar weer eens op een papiertje schrijf en hem overlaad met mijn onzekerheid en ik wil dat hij mijn eens goed uitlegt waarom er niets aan die verstopte bypass is gedaan.
  Pff moe word je van al die vragen die maar in je hoofd blijven hangen en van die vervelende klachten door de AP, maar goed…we blijven maar positief en halen alles uit een dag wat binnen mijn vermogen ligt op het moment 🙂

  Grtjes Irene :laugh:

  #90384 Reageer
  poespas
  Deelnemer

  Amlodipine werkte bij mij altijd wel goed tegen ap klachten, maar ik kreeg er wel pijnlijke enkels van. Ik houd dan gewoon een beetje vocht vast. Heel weinig, maar ik voel het direct aan mijn rechterenkel. Misschien is die wat gevoelig gebleven na een kneuzing ofzo.

  Heel vervelend hoor, die ap klachten en ik zou er niet mee rond blijven lopen als ik jou was. Soms doen artsen alsof het iets is wat normaal is, wat bij je hoort. Nou, dus niet.

  Bij mij hebben ze in totaal 4 bypasses gemaakt. Twee van een beenader en twee van een borstslagader. De beenader is dus uitgevallen en daarmee twee bypasses, waarna ik in het oude, oorspronkelijke verstopte vat alsnog ben gedotterd. Twee bypasses dus voor één vernauwing denk ik. Ik snap dat ook niet helemaal hoor.

  Tegen de ap klachten gebruik ik nu 100 mg Monocedocard per dag. Dat is eigenlijk gewoon nitroglycerine (vaatverwijder) maar het wordt heel langzaam afgegeven. ’s Avonds laat is het uitgewerkt, zodat je niet 24 uur per dag dat spul in je lijf hebt, anders werkt het n.l. niet meer. Bij mij werkt het heel goed. In het begin krijg je er wel hoofdpijn van.

  Ik had de ap klachten ook in rust, maar dat is nu over en ik heb er na het eten ook wel last van, maar veel minder dan een paar maanden geleden. Uiteraard heb ik er ook wel last van tijdens het sporten (spinning) maar ook een stuk minder nu en ik weet niet waarom. Ik heb wel met héél veel moeite doorgezet met sporten, al viel ik zowat dood van mijn fiets af. Misschien dat dat nu toch zijn vruchten heeft afgeworpen.

  Ik gebruik (nog) geen vochtafdrijvende middelen. Toch houd ik wel een heel klein beetje vocht vast (heb veel littekenweefsel op mijn hart en dus hartfalen) Ik merk dat dus soms aan die rechter enkel en ik heb na 20 jaar ineens last van Carpaal Tunnel Syndroom. Destijds had ik het aan mijn linker pols en ben toen ‘geopereerd’. Ik was toen zwanger en hield wat vocht vast, waardoor het ineens niet meer te harden was. Wel frappant dat ik het nu rechts heb. Misschien toch ook wel door dat beetje vocht wat ik vasthoud. Vervelender is dat ik zeer waarschijnlijk weer onder het mes moet en daar heb ik niet zo’n zin in, ook al is het een kleine ingreep. Ze zitten in het ziekenhuis ook echt niet op mij te wachten. Altijd een hoop poespas met Poespas 🙂

  #90402 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Vandaag moest ik er toch zijn voor controle dus ook maar eens precies gevraagd waarom er niks aan die andere verstopte bypass is gedaan.
  Ten eerste de ader en de bypass waren te erg verstopt en het achterliggende gebied was toch al beschadigd zodat er geen winst meer viel te behalen door hier iets aan te doen.

  #133690 Reageer
  Nikki
  Gast

  Jeetje, word niet echt vrolijk van wat ik hier lees….
  Ben half januari dit jaar geopereerd met 5 bypasses. Nu, 2,5 maand later alweer twee keer met ambulance afgevoerd en gisteren opnieuw gekatheteriseerd. Blijkt dat twee van de vijf bypasses niet werken. Hoe kan dit???? Nog geen antwoord op. Moet eerst worden besproken.
  Ben nog maar net 60 jaar. Vind het wel lastig hoor om zo mijn leven verder te gaan leven. Voelt als het zwaard van Damocles constant boven mijn hoofd hangt….
  Iemand nog advies, tips etc?

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
Reageer op: wie heeft net zoals ik een verstopte bypass ?
Je informatie: