default-header

Wat kun je zien op een echo

Home Forums Diagnostische onderzoeken Wat kun je zien op een echo

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #80763 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo,

  Ik heb een vraag waarvan ik hoop dat iemand hem kan beantwoorden.

  Hartproblemen zitten bij ons in de familie. Mijn opa is op zijn 42e overleden aan een hartaanval en mijn vader heeft meerdere aneurysma’s in zijn aorta.

  Twee jaar geleden heb ik een echo en een ctg gekregen om te kijken of ik ook aneurysma’s heb, aangezien het erfelijk kan zijn. Hierop was niets bijzonders te zien.

  Nu is echter pas geleden ook aan het licht gekomen dat bij mijn vader een stuk van zijn kransslagader ontbreekt. De functie hiervan is overgenomen door meerdere kleine adertjes die hier in de buurt liggen. Omdat in die kleine adertjes wel sneller bloedpropjes en dergelijken kunnen ontstaan krijg hij nu bloedverdunners. Verder heeft hij er weinig last van. De cardioloog kon niet zeggen hoe dit ontstaan is. Het kon aangeboren zijn maar kan ook op latere leeftijd ontstaan zijn. Mijn opa is jong overleden aan een hartaanval en het kan best zijn dat hij dit ook heeft gehad.

  Nu is mijn vraag: als ik dit ook heb, zouden ze dit dan gezien hebben op de echo die twee jaar geleden bij mij gemaakt is? Ik heb af en toe wel last van pijn op de borst. Mijn huisarts zegt dat dit door stress komt en dat hij niet bang voor mijn hart is omdat het twee jaar geleden al onderzocht is. Nu wil ik dat best geloven maar ik wil natuurlijk ook niet dat er iets over het hoofd gezien is en dat ik straks wel iets erfelijks heb. Bij mijn vader is het ontdekt toen ze een katheterisatie deden.

  Hopelijk kan iemand mij verder helpen

  Alvast bedankt

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Wat kun je zien op een echo
Je informatie: