default-header

Uitnodiging HartCirkel voor Hartpatiënten

Home Forums De jongere hartpatiënt Uitnodiging HartCirkel voor Hartpatiënten

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #117753 Reageer
  Geert de Jong
  Deelnemer

  HartCirkel voor Hartpatiënten

  Ben je hartpatiënt en zou jij ook graag ontdekken wat jouw hart jou werkelijk wil vertellen? En zou je samen met lotgenoten vanuit het hart naar het hart willen kijken? Stap dan samen met mij in de HartCirkel!

  vier het leven

  ~Over mij~
  Ik ben Geert, 43 jaar en vader van 3 kinderen. 10 jaar geleden werd ik van ex-topsporter opeens hartpatiënt. Mijn wereld stortte in, mijn oude leven was weg en een toekomst had ik niet meer. Vanaf de bodem van de put ben ik een nieuw leven begonnen. Dat bracht me een nieuw pad dat me langs fantastische ervaringen, magische momenten en onbetaalbare inzichten naar nu heeft geleid. Door mijn ziekte ben ik beter en eerlijker naar me zelf gaan kijken en op zoek gegaan naar wat ik diep van binnen echt wil. Door dat te doen, is de relatie met mijn hart gezonder geworden en voel ik me een beter mens. Ja, ik ben nog steeds hartpatiënt, ik ervaar nog steeds hartklachten en voel me soms enorm wanhopig. Maar mijn nieuwe pad is zoveel waard!

  ~Samen ‘anders kijken’~
  Tot voor kort vond ik het heel spannend om mijn ‘andere kijk’ op ziek-zijn en heling met lotgenoten te delen. Dit omdat mijn kijk verder gaat dan de diagnose en behandeling vanuit het ziekenhuis. Ik zie namelijk ook graag wat ziekte brengt en te zeggen heeft, omdat ik heb ervaren dat dat heling brengt. En nu merk ik hoe ik daarin het delen met gelijkgestemde lotgenoten heb gemist de afgelopen jaren. Daarom wil ik dit nu organiseren.

  ~Opzet~
  Wat ik voor ogen heb, is dat we met een overzichtelijk aantal (ca 8) lotgenoten/gelijkgestemden een veilige groep vormen en op een fijne plek samen komen. Om met elkaar ervaringen te delen, er voor elkaar te zijn, van elkaar te leren maar ook om samen te genieten van wat het leven en ons hart ons brengt!
  In deze HartCirkel is er ruimte voor zowel het praktische en fysieke aspect van het ‘patiënt zijn’, als voor het emotionele en spirituele aspect (wat betekent het ziek zijn voor me en wat zou de ziekte me kunnen brengen?) Er is ruimte om te delen, te huilen, bang en stil te zijn en om te lachen!

  ~Interesse?~
  Kijk jij ook anders naar ziek-zijn of ben je nieuwsgierig naar wat een andere kijk op ziek-zijn en beter worden jou kan brengen? Stuur me dan een persoonlijk bericht. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten! En lijkt het je leuk om mee te helpen onze ‘HartCirkel’ vorm te geven? Geef het dan even aan. Ik zoek 1 of 2 mensen die mee willen helpen.

  Hartelijke groet,
  Geert
  Geertisjong@gmail.com

  P.S. Het is mijn intentie de eerste bijeenkomst in mei of juni van dit jaar te organiseren.

  P.P.S. Zou je graag meer over mijn hartverhaal willen lezen:

  https://www.stin.nl/leven-met-de-icd/patintverhalen/dragers-jongeren-en-kinderen/geert-de-jong-mei-2018.htm

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Uitnodiging HartCirkel voor Hartpatiënten
Je informatie: