default-header

Ubiquinol (Q10) gunstig bij ernstig hartfalen

Home Forums Supplementen Ubiquinol (Q10) gunstig bij ernstig hartfalen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #79193 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Vaak hebben patiënten met ernstig hartfalen een zeer lage CoQ10-spiegel die door suppletie met coënzym Q10 in de vorm van ubiquinon onvoldoende stijgt. Hierdoor blijft een optimaal effect uit. Darmoedeem wordt als mogelijke oorzaak genoemd van de slechte opname.

  Uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers blijkt nu echter dat suppletie met CoQ10 in de vorm van vorm ubiquinol voor deze groep van patiënten uitkomst biedt. Het leidt wél tot gewenste stijging van de CoQ10-spiegel en daarmee tot aanzienlijke verbetering van de symptomen.

  Ubiquinol is de biologisch actieve vorm van CoQ10. Het is de vorm die van nature in het lichaam voorkomt. Dit in tegenstelling tot coënzym Q10 in de vorm van ubiquinon, dat in het lichaam eerst moet worden omgezet in ubiquinol.

  Het onderzoek werd uitgevoerd met 7 patiënten met ernstig hartfalen (NYHA-klasse IV) die met het gebruik van gemiddeld 450 mg ubiquinon per dag tot een gemiddelde CoQ10-spiegel van slechts 1,6 mcg/ml kwamen.
  Bij alle 7 werd de suppletie met ubiquinon vervangen door een dagelijkse dosis van gemiddeld 580 mg ubiquinol.

  Hiermee steeg de CoQ10-spiegel van gemiddeld 1,6 naar gemiddeld 6,5 mcg/ml. Dit ging gepaard met aanzienlijke klinische verbeteringen (naar gemiddeld NYHA klasse II). Ook werd er een verbeterde pompfunctie van de linker hartkamer vastgesteld.

  Bron:
  Langsjoen PH, Langsjoen AM. Supplemental ubiquinol in patients with advanced congestive heart failure. Biofactors 2008; 32(1-4):119-28

  Bron van de Ned. tekst:
  http://www.orthoeurope.com/orthomoleculaire-bibliotheek/6969/ubiquinol-gunstig-bij-ernstig-hartfalen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Ubiquinol (Q10) gunstig bij ernstig hartfalen
Je informatie: