default-header

Transplantatie in China…..

Home Forums Orgaantransplantaties Transplantatie in China…..

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #78988 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  China wil burgers als orgaandonor

  Bron: AP (Volkskrant)
  26 augustus 2009

  PEKING – De Chinese regering heeft woensdag toegegeven dat de meeste donororganen in China afkomstig zijn van ter dood veroordeelden. Volgens de krant China Daily is tweederde van alle organen voor transplantatie afkomstig van geëxecuteerde gevangenen.

  Onderminister Huang Jiefu van Volksgezondheid zei tegen de krant dat veroordeelde gevangenen geen ‘gepaste bron van donororganen’ zijn. Hij voegde er wel aan toe dat organen alleen worden uitgenomen als donoren daarmee hebben ingestemd.

  In China heerst een nijpend tekort aan geschikte organen voor transplantatie. Terwijl 1,5 miljoen Chinezen op de wachtlijst staan voor een donororgaan, worden per jaar slechts tienduizend transplantaties uitgevoerd. Er is een levendige illegale organenhandel.

  Om het tekort terug te dringen en de zwarte markt aan te pakken, lanceert het ministerie van Volksgezondheid een campagne waarin burgers worden opgeroepen zich vrijwillig op te geven als donor. Maar de kans op succes wordt klein geacht, omdat de culturele afkeer van het verwijderen van organen sterk is.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Transplantatie in China…..
Je informatie: