default-header

Tinnitus als bijwerking van metoprolol

Home Forums Ritmestoornissen Tinnitus als bijwerking van metoprolol

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #109435 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Ik slik sinds 6 maanden metoprolol (en bloedverdunnens) en heb sinds enkele maanden last van tinnitus. In de bijsluiter van metoprolol staat het vermeld als zeldzame bijwerking. Navraag bij mijn cardioloog leert dat hij niet bekend is met die bijwerking. (Nu staat ongeveer elke ziekte behalve een gebroken been in de bijsluiter….). Is iemand bekend met deze bijwerking en of verandering van medicatie het proberen waard is?

  Ton

  #111107 Reageer
  Erwin55
  Deelnemer

  Hallo Ton,
  Ook ik gebruik metoprolol en ervaar een vervelende piep in mijn hoofd.
  Nu had ik die al maar is wel erger geworden. ik krijg volgende week een onderzoek bij de KNO arts.
  Misschien dat die wat meer kan vertellen betreffende medicatie.

  mvg Erwin

  #111183 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Dank voor je reactie!
  Ik ben al bij de KNO-arts geweest op aanraden van de cardioloog die nog nooit van deze bijwerking had gehoord. De KNO-arts zei dat alle medicijnen die iets ’doen’ in je hersenen een bijwerking als deze kunnen hebben …. Ik heb ook gebeld met een deskundige van Hartpatiënten Nl en die zei dat dit wel degelijk vaker voorkomt. Ik neem nu weer contact met de cardioloog op om te vragen of het zinvol is over te stappen op een andere beta-blokker. (En sluit dan ook een kopie van de bijsluiter bij waar tinnitus als zeldzame bijwerking wordt genoemd.)
  Ton

  #122481 Reageer
  boukje velleman
  Gast

  ik heb ongeveer 6 weken metoprolol. 2 dagen geleden werd ik wakker met keiharde geluiden. ik dacht dat zijn zeker de buren die midden in de nacht ruzie hebben. ik draai mij om en kom er achter dat het gebonk in mijn oren zit. smorgens opgestaan met de ervaring dat ik heel doof ben en veel geluiden anders hoor. een brommer op straat krast op mijn oorvlies.
  de dag erna werd het een ietsje minder maar heb vanaf die dag een doof gevoel en gesuis in beide oren en ik hoor ook minder. de huisarts wijst het af. ik hebgeen ontsteking dus het zal wel overgaan. komt niet van de metoprolol
  .
  staat echter wel in de bijsluyiter. ik heb lang in duitsland gewoon en in turkije en heb ondervonden dat de huis artsen daar veel en veel beter onderzoek verrichten. ik nederland worden huisartsen laag opgeleid.vooral de jongere hebben weinig ervaring en kennis. het erge vind ik dat velen niet naar de patient luisteren dus er ook niets van leren.
  ik wil hiermee natuurlijk niet alle artsen over 1 kam scheren maar ik hoor te vaak om mij heen ,op internet.ervaringen in de familie enz dat artsen vaak heel laconiek reageren. zij zijn de dokter en jij kunt dus niet weten wat er in jou lichaam gebeurd.dat zijn dus de zeer slechte artsen. hoezo weet een arts niet dat metoprolol veel bijwerkingen heeft.?

  #128329 Reageer
  José Roos-Schotanus
  Gast

  Ik slik al 3 jaar Metoprololsuccinaat, eerst 100 mg en nu 125 mg per dag. Ook slik ik een bloedverdunner. Verder ben ik slechthorend, maar de geluiden die ik ongewild hoor zijn voor mij hard genoeg. De KNO arts vertelde mij dat dat geluid fanoomgeluid wordt genoemd en dat daar weinig aan te doen is. In mijn oren sist het eigenlijk altijd, maar het meeste last heb ik van hard brommend geluid. Tegenwoordig lijkt het zelfs of ik gezang hoor. Heel vervelend

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: Tinnitus als bijwerking van metoprolol
Je informatie: