default-header

Petitie Biologische voeding BTW-vrij maken

Home Forums Voeding Petitie Biologische voeding BTW-vrij maken

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #79175 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Help mee biologische consumpties BTW vrij te maken.

  Belangrijk nieuws!!

  De Rijksoverheid stelt dat in 2010 in haar bedrijfsrestaurants minimaal 40% aan biologische producten moeten worden gebruikt. In navolging zullen scholen en zorginstellingen meer gebruik moeten gaan maken van biologische catering. Met diverse marktpartijen zijn al diverse convenanten gesloten om de daad bij het woord te voegen. Dat is allemaal heel goed!

  Essentieel onderdeel ontbreekt echter in alle afspraken. Wie betaalt de rekening ?
  Juist, de consument. En wil die consument die rekening betalen?
  Zolang biologische consumpties veelal twee keer zo duur zijn als niet biologische consumpties, zullen de doelstellingen niet gehaald worden.

  Middels deze handtekeningenlijst willen wij heel concreet aan de overheid vragen de consument, die wil investeren in biologische consumptie, tegemoet te komen door voor de komende twee jaar alle eko gecertificeerde voedingsmiddelen BTW vrij te maken.
  ( BTW bedraagt nu op voedingswaren 6%). Als tijdelijk de BTW op Eko eten wordt afgeschaft, zal de vraag daarnaar toenemen. Als het volume groter wordt, kunnen de prijzen dalen en kan er weer BTW worden geheven.

  In navolging op het stimuleringsbeleid in de autobranche, waarbij flinke kortingen worden gegeven op de bijtelling en de bpm van milieuvriendelijke auto’s, moet dit verzoek een simpel hamerstuk in de Tweede Kamer kunnen zijn.

  meer info met ook de petitie is hier te vinden:
  http://www.biobtwvrij.nl/

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Petitie Biologische voeding BTW-vrij maken
Je informatie: