default-header

Onduidelijkheid na bezoek aan de SEH

Home Forums Ritmestoornissen Onduidelijkheid na bezoek aan de SEH

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #80633 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo mensen,

  Mijn naam is Wicher, ben 34 jaar en ik ben nieuw op dit forum. Ik zou jullie graag iets voorleggen in de hoop dat iemand mij misschien iets meer duidelijkheid kan geven.

  Het is een lang verhaal maar ik zal het zo kort mogelijk omschrijven zodat jullie een beetje van de voorgeschiedenis weten.  

  Op 5 augustus jl. ben ik op de SEH terecht gekomen omdat ik last had van een raar en heel snel hartritme. Nu heb ik dit al 10 jaar regelmatig en slikte ik al propranolol. In de afgelopen 10 jaar ben ik 2 maal onderzocht door een cardioloog en kreeg ik steeds de mededeling dat het hyperventilatie, stress of een paniekaanval was. Er is toen ook tegen mij gezegd dat ik me niet zo druk moest maken want je bent nog zo jong. Op jouw leeftijd kan dat nog niet.

  Terugkomend op mijn bezoek aan de SEH en de verwarring waar ik mee zit. De arts daar zei tegen mij dat het om boezemfibrilleren ging. Ze had het ook over het ontbreken van een sinusritme. Ik ergens ook blij dat ze nu eindelijk eens zagen wat ik al jaren ervaar. Daarbij komt dat al mijn ooms en mijn moeder ook boezemfibrilleren hebben. Uiteindelijk cardioversie gehad (bah!) waarna het weer beter ging. Ik moest per direct stoppen met propranolol en starten met Sotalol.

  Nu mijn verwarring. Daags na de het bezoek aan de SEH ben ik naar de huisarts geweest omdat ik me toch nog niet helemaal top voelde (en nog steeds niet voel). Hartslag gaat op en neer en correspondeert totaal niet met de inspanning die ik lever. De huisarts kon er niet veel mee. Ik vroeg haar wat er nou precies gebeurd was en vertelde wat de SEH-arts mij vertelde. Ze had het verslag uit het ziekenhuis al ontvangen. "Nee hoor ze spreken niet over boezemfibrilleren." De huisarts had het alleen over SVT. Toch een beetje teleurgesteld naar huis gegaan want ja wat heb ik nou!? Ik snap er niets meer van.

  Ik snap niet goed of, en wat het verschil is tussen SVT, boezemfibrilleren en waar hoort de zin "geen sinusritme" bij? Krijg je ook als je SVT hebt een cardioversie en hoe zit dat met die medicijnen..

  I.v.m. de vakantie periode is er in mijn ziekenhuis geen cardioloog die mij even te woord kan staan. Ik moet wachten tot 20 september want dan heb ik een consult. wat ik overigens een lange tijd vind om in spanning te zitten.

  Misschien heeft er iemand wat meer ervaring met de verschillende afwijkingen die ik voorbij heb horen komen.

  Bedank voor de reactie alvast!

  ps. sorry het is een beetje een warrig stukje geworden

  #93510 Reageer
  Roland
  Deelnemer

  Hallo Wicher,

   

  Heb je al ooit een holter gehad? Hierbij wordt gedurende 24 of 48 uur je hartritme gemonitord. Dan zou er misschien wat meer duidelijkheid zijn. Je kunt je vraag eventueel stellen op http://www.hart.volgers.org. Daar worden door cardiologen en gespecialiseerde verpleegkundige antwoorden gegeven.

   

  Sterkte!

  #93511 Reageer
  wicherp
  Lid

  Hoi Roland,

   

  Bedankt voor je reactie. Ik heb een afspraak voor 5 september voor een holter die ik 48 uur moet dragen. Ik ga ook even kijken op de link die je noemt.

  Groeten Wicher

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Onduidelijkheid na bezoek aan de SEH
Je informatie: