default-header

(Nacht)kleding bij een openhart operatie.

Home Forums Hartoperatie (Nacht)kleding bij een openhart operatie.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #78964 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Wellicht een vreemde vraag, maar ik zit met het probleem wat ik als (nacht)kleding of pyjama moet dragen als ik geopereerd ben.

  Het lijkt mij haast niet mogelijk om mijn gebruikelijke nachtkleding, welke ik over mijn hoofd moet aantrekken, te dragen. Ik veronderstel ik dat niet in staat ben om de eerste weken mijn armen boven mijn hoofd te krijgen.

  Ook lijkt het dragen van een pyjamajasje met knopen aan de voorzijde ook problematisch, gezien de wond die zich daar bevindt.

  Wie kan mij verder helpen met de onderwerp?

  Ook wat verder gebruikelijk is om mee te nemen, shampoo, aftershave, scheerapparaat en ga zo maar door.

  Vandaag heb ik aan het UMCG gevraagd of er niet een groepje is waar toekomstige operatie gegadigden met elkaar en met een begeleider kunnen worden voorbereid op zo’n ingrijpende operatie. Dat is er niet. Wel word ik een dag van tevoren ingelicht door allerlei personen wat er staat te gebeuren. Het lijkt mij dan een tikje teveel te worden om dat alles te kunnen bevatten.

  Maar, ik doe mijn best en de laatste berichten zijn dat ik wellicht begin augustus aan de beurt ben!

  Ik gebruik nu valeriaan extract 45 pch om wat makker te worden: ik reageer thuis de laatste tijd als een wilde stier op alles wat er om mij heen gebeurt! Dat is niet goed, maar ik kan het ook niet stoppen…..!

  Ik ben nieuwsgierig waarmee jullie mij kunnen helpen.

  Groetjes, Arie…

  #83961 Reageer
  aart 1970
  Deelnemer

  Hai beste man,

  Nee je hebt in princiepe een zieknhuisjasje aan de eerste periode, zodra de drains eruit zijn kan je eventueel een pyamajasje en korte broek aan, dit is afhankelijk of ze een ader uit je been gebruiken.

  Je zult je verbazen hoe snel de wond geneest, in eerste instantie krijg je een halvemeter pleister over de ristsluiting, daarna, afhankelijk van de genezing kan je gewoon een pyamajasje dragen.

  Ga naar het ziekenhuis of je een weekendje naar bijv. Maastrcht gaat en neem de gebruikelijk toiletspullen mee. De eerste tijd wordt je gewassen door de verpleging, wat natuurlijk best wel luxe is, maar dat is wel afhankelijk van de schoonheid van de verpleegster 😉

  Dat zou niet goed zijn denk ik om van te voren al te gissen/praten over iets waarvan natuurlijk nog niemand weet hoe dat gaat. Jij alleen gaat het doen en goed ook denk erom:silly: en na de operatie ga je revalideren en dan kan je lang genoeg met elkaar ervaringen uitwisselen.

  Een dag tevoren wordt je idd voorbereid op de operatie en daar wordt met name verteld, over het wanneer en wat erna, ook zal je een soort pompje krijgen, waarop je na de operatie moet gaan blazen, dit om te kunnen beoordelen hoeveel lucht je hebt, je zult zien dat dit met de dag beter gaat en je steeds meer lucht krijgt.

  Jawel je kunt het wel, je kunt wel proberen rustiger te worden, jij kunt heel veel en dat weet je, dus doe dat dan, Niet alleen voor ons hoor, maar doe het voor jezelf en je liefde.

  Als ik dit zeg denk ik zomaar dat ik niet alleen voor mezelf spreek dus, wij kunnen jou nog niet missen, ouwe piraat!

  Lieve hartegroet,
  Rob

  #83962 Reageer
  ArieA
  Deelnemer

  Hallo Rob,

  Hartstikke bedankt voor de snelle reactie….! Kan ik goed gebruiken.

  Ga proberen er zo onbevangen in te gaan, alleen, ik ben nogal hitsig de laatste dagen, dus mijn psyche zal wel aan het opspelen zijn….

  Ik ga nu plat, de hartsgroeten van mij, Arie….

  #83963 Reageer
  aart 1970
  Deelnemer

  Misschien denk je hij weet het allemaal, maar nee dat weet ik niet, één ding Arie weet ik wel dat je het niet moet proberen maar moet doen.

  Wilt gij graag dat u weer geniet, zorg daar dan zelf voor een ander doet dat niet!

  Is misschien wel makkelijk gezegd hoor, maar ook jij, zou haast willen zeggen juist jij, kunt dit.

  #83972 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Hoi Arie

  Ik kreeg paar weken voor de operatie een oxepam…en dat hielp echt om rustiger te worden.
  vaak nam ik maar een halve.
  misschien helpt dat beter dan valeriaan?
  Je moet echt proberen je wat te ontspannen al is dat niet makkelijk.
  Je hebt je kracht nodig na de operatie.
  Als je nog iets wilt weten over bv. de voorbereidingen van de operatie hoor ik het wel.
  Houd je taai Arie
  hartegroetjes
  Cesarina

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: (Nacht)kleding bij een openhart operatie.
Je informatie: