default-header

Moeilijk

Home Forums Amphia Breda Moeilijk

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #80783 Reageer
  Blaster
  Deelnemer

  Met de huidigve stand van zaken ben ik het volkomen eens met het door u gestelde, ik vraag mij echter af welke nieuwe technieken (minimum invasie) er over 5-10 jaar of 10-15 jaar gebruikelijk zijn en geldt dan nog dat op dat moment de normale klassieke benadering de voorkeur heeft. Een beetje “kristallen bol” vraag die denk ik bij meerderen zal spelen

  #80784 Reageer
  Blaster
  Deelnemer

  Tijdens mijn niet aflatende zoektocht naar meer informatie werd ik geinformeerd over de biologische klep gemaakt van het hartzakje van een rund (voorbeeld Perimount), deze klep zou een levensduur hebben van 20 jaar en zou niet de nadelen van een mechanische klep hebben. Wordt deze klep in meerdere centra gebruikt en ook voor vervanging van aorta kleppen? Zijn er naar u bekend additionele voor- en nadelen?

  #80785 Reageer
  tuinvrees
  Deelnemer

  [quote=Blaster]Met de huidigve stand van zaken ben ik het volkomen eens met het door u gestelde, ik vraag mij echter af welke nieuwe technieken (minimum invasie) er over 5-10 jaar of 10-15 jaar gebruikelijk zijn en geldt dan nog dat op dat moment de normale klassieke benadering de voorkeur heeft. Een beetje "kristallen bol" vraag die denk ik bij meerderen zal spelen[/quote]

  #78524 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Morgen wordt ik opgenomen in het Amphia ziekenhuis. Ik lees allemaal vrolijke verhalen, maakt me een stukje rustiger. Zelf kom ik uit Rotterdam Zuid en meestal is het Maasstad ziekenhuis die de zaken regelen, echter hartoperaties dus gelukkig niet. Na morgen word er gekeken voor wanneer de onderzoeken zullen plaatsvinden. Ik moest eigenlijk 8 februari om 7:15 uur melden bij opname, en 3 februari staken anti-stolling. Na een uitgebreide mail met daarin mijn zorgen, is er teruggebeld met de mededeling weldegelijk hoog-risico patient te zijn en eerder opgenomen dient te worden. Wat me nu verontrust is het feit dat ik begin juni 2007 ben geopereerd en een titanium aortakunstklep heb gekregen in het Amphia ziekenhuis. Het een en ander was niet pluis en de artsen destijds communiceerden slecht. Ben met 3 lekkende kleppen en meralgia parasthetica weggegaan uit Breda. Had uiteindelijk daarvoor 1 lekkende klep. Ben totaal 49 dagen opgenomen geweest en meerdere keren met ambulance van Rotterdam naar Breda en terug geweest.
  Nu willen ze me weer opereren maar het botert niet tussen die cardiologen. Stom genoeg heeft Breda nooit gecontroleerd hoe het zat met die klep in al die jaren, het Maasstad ook niet. Afgelopen 2 jaar ben ik 27 keer op de eerste hart hulp beland met hartkloppingen, schadelijk nee. Tenminste dat werd geroepen. Het ellendige allemaal is dat ik me goed voel op wat pijntjes na, maar die ken ik al vanaf mijn operatie, die waren er toen al. Dat ik open moet en wakker moet worden om te revalideren valt me zwaar tegen. Ik weet het wel, daarna is het beter zus, en zo maar ik ben bang, dat is het. Ik ben veel van mijn vertrouwen kwijt in ziekenhuizen en ervaar het als zeer nare plekken.
  Ik moet 41 worden dit jaar. Ik ga ervoor.

  #89355 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  Veel mee gemaakt dus.
  Lastig om hier op te reageren, kan je alleen maar veel succes toe wensen voor je op.
  Hoofd omhoog en er tegenaan.

  #89356 Reageer
  Ned
  Deelnemer

  Dankjewel.

  #89360 Reageer
  Roland
  Deelnemer

  Hallo Ned,

  heftig wat je allemaal hebt meegemaakt en nog moet meemaken. Maar het ergste vind ik dat jij je vertrouwen kwijt aan het raken bent, overigens begrijpelijk. Heb je ooit overwogen om naar een ander ziekenhuis te gaan?
  Ik heb het heel erg goed getroffen met mijn cardioloog. Hij schroomt niet om mij voor een second opinion door te sturen naar Leuven (want misschien is er iets over het hoofd gezien??), reageert meteen met een telefoontje op een mailtje van mij, belt mij ’s avonds om te vragen hoe het in Leuven verlopen is, kortom, een arts in hart en nieren, een mensen-mens. En zo zullen er zeker meer zijn.
  Het is zo belangijk dat je vertrouwen hebt in je arts, uiteindelijk geef je jezelf wel aan hem of haar over.

  Heel veel sterkte en probeer de moed erin te houden.

  Hartegroet,
  Annemarie

  #81615 Reageer
  Ned
  Deelnemer

  Annemarie mijn hartegroet terug,
  Ja een second opinion, die is over 2 weken in EMC met een senior-arts. Inderdaad ik heb geen vertrouwen in het Maasstad ziekenhuis meer, mijn eigen vertrouwde cardioloog is 4/5 maanden na opening van het Maasstad vertrokken en werkt nu in Delft ( M.Scheffer). In mijn laatste gesprek met dokter Scheffer hebben we het over zijn opvolger gehad, op zijn advies heb ik een afspraak gemaakt bij Gardien ( behoorlijk bekende man). Het is alleen zo vervelend dat zijn collega’s voor hem/buiten hem om bepalen dat ik naar een andere cardioloog moet omdat een arts als Gardien geliefd bij zijn patienten geen tijd heeft op de poli, zodoende maar een andere arts. Jammer genoeg is deze mevrouw een cardioloog die kundig is draaien om feiten. Ik laat mijn onderzoeken niet schieten en uiteindelijk ben ik van plan in het EMC te blijven, heb een doorverwijzing daarvoor. En of ik moeite heb met vertrouwen in artsen. Ik ben afgelopen woensdag gebeld door het Amphia in Breda en had een afspraak staan voor 8 februari, moest de anti-stolling zondag 2 februari staken, vond ik gevaarlijk maar de specialist had dat zo gezegd dus. Ik moest zelf de trombosedienst op hoogte stellen. Ik ben naar de huisarts gegaan met mijn bezorgdheid die adviseerde te bellen met het ziekenhuis. Ik moest wel lachen: hoe krijg je in vredesnaam een cardioloog aan de lijn. Er zitten zoveel mensen tussen die echt niet durven om de specialisten ook maar iets te vragen. Ik heb een mail gestuurd naar het Amphia, die belden dus vrijdag j.l. om te zeggen dat de specialist mij een hoog risico patient vind en dat ik maar eerder moet komen. Straks om 16:00 meld ik me in Breda. Had gehoopt het Amphia nooit meer te zien.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
Reageer op: Moeilijk
Je informatie: