default-header

Medisch Centrum Haaglanden: dossiers nu online in te zien

Home Forums Algemeen Medisch Centrum Haaglanden: dossiers nu online in te zien

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #78962 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Bij het forum met ziekenhuizen staat dit ziekenhuis niet vermeld dus zet ik het artikel (hieronder) maar hier in het algemene forum:

  Patiënten van Medisch Centrum Haaglanden (MCH) kunnen vanaf nu online hun medische gegevens inzien via medischegegevens.nl, waar en wanneer ze willen.

  Het MCH (in Den Haag en Leidschendam) is het eerste ziekenhuis dat deze dienst als pilot aanbiedt. De patiënt bepaalt zelf wie toegang krijgt tot zijn of haar medische informatie. Alexander de Vries, chirurg en mede-eigenaar van MyOwnFile, het bedrijf dat ww.medischegegevens.nl heeft ontwikkeld: “Het EPD is voor artsen, medischegegevens.nl is gemaakt voor de patiënt.”

  Via medischegegevens.nl kunnen patiënten met een speciale inlogcode hun gegevens achter de computer inzien. Zo komen bijvoorbeeld operatie- en laboratoriumuitslagen, röntgenonderzoek, allergieën voor bepaalde medicijnen, en verslag- en ontslagbrieven beschikbaar. Het gaat om circa 90% van het medisch dossier. Vanaf juli kunnen de eerste mensen zich aan het inschrijfbureau van het MCH inschrijven en gebruikmaken van het digitaal inzien van de persoonlijke informatie via http://www.medischegegevens.nl.

  Initiatiefnemer Alexander De Vries: “Het systeem is simpel, snel en veilig. Je hebt alleen maar een mobiele telefoon en een internetaansluiting nodig. Overal en op elk moment van de dag hebben patiënten de beschikking over hun medisch dossier. En dat is erg handig, bijvoorbeeld om samen met de huisarts de gegevens te bekijken. Maar ook om thuis de foto’s te laten zien aan familie of vrienden. Of om de gegevens te bespreken met een andere arts. Ook mensen die veel reizen kunnen in het buitenland makkelijk bij hun medische gegevens.”

  “Veel mensen vragen bij onze polikliniek of het secretariaat een kopie aan van hun dossier. We kopiëren nu zo’n duizend dossiers per jaar en dat is het topje van de ijsberg”, legt de chirurg van het MCH uit. “Via medischegegevens.nl wordt medische informatie voor een patiënt gemakkelijk toegankelijk. Veilig, compleet, up-to-date en effectief. Niet alleen voor de patiënt zelf, maar ook voor andere ziekenhuizen, artsen en bijvoorbeeld apothekers -mits de patiënt daarvoor toestemming geeft. Het delen van deze medische gegevens spaart werk en kan fouten voorkomen. Zo zijn patiënten beter geïnformeerd over hun behandeling.”

  De keuzevrijheid van de patiënt staat voorop. De veiligheid van het systeem is volledig gewaarborgd. Een check met patiëntenpas, paspoort en/of burgerservice valt onder de veiligheidseisen. De gebruiker heeft verder de beschikking nodig over een mobiele telefoon en een pc. Via de telefoon ontvangt de ingelogde patiënt een code, vergelijkbaar met de TAN-code die diverse banken gebruiken. Met deze code krijgt hij of zij op dat moment toegang tot zijn/haar gegevens. De Vries: “Dit past in deze tijd waarin mensen steeds meer zaken online regelen. Nu kunnen onze patiënten dus ook zelf hun medische gegevens digitaal bekijken. Het EPD is voor artsen. Medischegegevens.nl is voor patiënten: moderne, geïnformeerde consumenten die in samenspraak met huisarts, apotheker of ziekenhuis inzicht willen krijgen in hun persoonlijke medische gegevens.”

  Het Medisch Centrum Haaglanden (MCH) bestaat uit MCH Westeinde in Den Haag en MCH Antoniushove in Leidschendam. Oncologie, traumatologie en neurochirurgie zijn de drie speerpunten. Het MCH had in 2008 een omzet van ruim 223 miljoen euro, het aantal eerste polikliniekbezoeken was 178.477 en het aantal opnames 27.228. Bij het MCH werken 2.903 medewerkers.

  Links:

  http://www.medischegegevens.nl

  Bron:
  http://www.medicalfacts.nl/2009/07/06/pilot-medische-gegevens-in-mch-gemaakt-voor-de-patient/ (6 juli)

  #83995 Reageer
  coutinho
  Deelnemer

  hallo ik ben patient van het mch en heb geprobeerd om erin tekomen via www. medische gegevens .nl, maar hrt lukt niet. Hetspringt gelijk weer weg. wat doe ik verkeerd? gr. cou

  #83996 Reageer
  Job Pieter Tent
  Gast

  Hallo Cou,

  Hoe bedoelt u, het springt weg? Het klopt dat de pagina zichzelf afsluit en een nieuwe pagina opent. Op die pagina kunt u toegang verkrijgen.

  Misschien dat een instelling op uw computer de pagina blokkeert. Dus ik heb hieronder de juiste link geplaatst.

  [url]https://www.medischegegevens.nl/mg.html[/url]

  Hopelijk lukt het zo wel 🙂

  Groeten, Job

  #83997 Reageer
  coutinho
  Deelnemer

  ja ik snap het al ik moet me eerst aanmelden maar ik ben niet in het ziekenhuis en hopelijk kom ik er voorlopig niet en wat nu als je geen mobiel hebt ?
  Ik vraag het wel als ik op controle moet komen bedankt in ieder geval gr. cou

  #83998 Reageer
  Lisa
  Deelnemer

  coutinho schrijft:
  [quote]ja ik snap het al ik moet me eerst aanmelden maar ik ben niet in het ziekenhuis en hopelijk kom ik er voorlopig niet en wat nu als je geen mobiel hebt ?
  Ik vraag het wel als ik op controle moet komen bedankt in ieder geval gr. cou[/quote]

  Ja, dat zag ik ook, men moet zich eerst in het ziekenhuis aanmelden voor deze dienst.
  Dus ik zou het dan ook pas regelen als ik er toch was voor controle 🙂

  Als je geen mobiel hebt dan gaat het niet door (?), of kunnen ze ook een sms (met de code) sturen naar een vaste telefoon? (Ik weet niet hoe alles precies werkt en hoe het beveiligd is).
  Het is toch wel erg dat je tegenwoordig bijna verplicht wordt om een mobieltje te kopen/ te hebben (voor de veiliger vorm van DIGID is die ook al nodig).

  Groetjes,
  Lisa

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: Medisch Centrum Haaglanden: dossiers nu online in te zien
Je informatie: