default-header

Magnesium gunstig bij ernstig hartfalen

Home Forums Supplementen Magnesium gunstig bij ernstig hartfalen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #79100 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Magnesiumorotaat gunstig bij ernstig hartfalen

  Patiënten met ernstig hartfalen zijn mogelijk gebaat bij suppletie met magnesium. Dat concluderen Russische wetenschappers naar aanleiding van het onderzoek dat zij deden met 79 patiënten met deze aandoening.

  Volgens de classificatie van de New York Heart Association (NYHA) betrof het in alle gevallen patiënten met hartfalen klasse IV. Dit betekent dat zij ernstige beperkingen ondervonden in hun fysieke activiteit, waarbij de klachten ook in rust aanwezig waren.

  In twee willekeurige groepen verdeeld werden zij gedurende 1 jaar dagelijks gesuppleerd met ofwel magnesiumorotaat ofwel een placebo. De dosis magnesiumorotaat was de eerste maand 6000 mg/dag (= ongeveer 400 mg magnesium), de overige 11 maanden 3000 mg/dag.

  Er bleken aan het einde van de suppletieperiode significante verschillen in overlevingspercentage en klinische symptomen. In de magnesiumorotaatgroep was 76% van de patiënten na een jaar nog in leven tegen een percentage van 52% in de placebogroep. Daarnaast toonden 39% van de patiënten die met magnesiumorotaat waren behandeld klinische verbeteringen terwijl bij 56% van de patiënten in de placebogroep juist een verslechtering werd gezien.

  Bron:
  Stepura OB, Martynow AI. Magnesium orotate in severe congestive heart failure (MACH). Int J Cardiol 2009; 134(1):145-7

  http://www.ortho.nl

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Magnesium gunstig bij ernstig hartfalen
Je informatie: