default-header

Hoi iedereen, ff voorstellen en waarom ik hier ben….

Home Forums Even voorstellen Hoi iedereen, ff voorstellen en waarom ik hier ben….

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #79373 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hoi iedereen, ik ben Francina, moeder van een meisje van 5 (zie ook mijn profiel). Mijn lieve vriend heeft ook hartfalen. Hoewel wij elkaar al een aantal jaren kennen, hebben wij pas sinds 4 maanden een relatie. Ik had al meteen een oogje op hem, maar door allerlei omstandigheden kregen wij geen relatie. Eigenlijk had ik niet verwacht dat het er ooit nog van zou komen, vooral niet nadat bekend werd dat hij ziek was…
  Maar liefde laat zich blijkbaar niet tegen houden, want 4 maanden geleden werd onze vriendschap plotseling toch nog een innige liefdesrelatie. Ondanks alles genieten wij hier zoveel mogelijk van.
  Toen was de prognose nog dat hij niet veel tijd meer had, maar na een second opinion 3 maanden geleden, bleek dat zijn pompfunctie van minder dan 15% naar 35% was gestegen en deze arts wilde zich niet wagen aan een voospelling van zijn levensverwachting en kwam met het positieve nieuws dat dit mogelijk nog te verbeteren was.
  Een hoop emoties dus in korte tijd.
  Ik probeer mij nu te verdiepen in deze kwaal die hartfalen wordt genoemd en bij hem waarschijnlijk ontstaan is na een virale ziekte, die op zijn hartspier is over gegaan.
  Ik ben eigenlijk stomverbaasd hoe weinig therapie, behandeling of andere steun er geboden word. Ik had verwacht dat men na de second opinion uitgebreid therapie en informatie zou geven (hij was al 1,5 jaar ‘uitbehandeld’), over hoe zijn pompfunktie dus ook daadwerkelijk te verbeteren.
  Maar er gebeurt eigenlijk niets….
  Behalve dat hij nu meer bloeddrukverlagers krijgt voorgeschreven en deze moet hij zelf doseren adhv zijn bloeddruk, Na een gesprek van 10 min stonden we weer buiten en mochten zelf uitzoeken hoe dit te meten en welk apparaat geschikt zou zijn en hoe we deze aanschaf moesten bekostigen.

  Ik hoop hier tips te vinden over hoe we zelf actief zijn toestand kunnen verbeteren en hoe hiermee te leven…Ik heb na een uurtje speuren hier al meer info verkregen dan in de afgelopen maanden van medici.

  Het is een schande zoals deze mensen aan hun lot worden overgelaten en ook hoe vaak er blijkbaar verkeerde diagnoses worden gedaan.
  Het doet wat met iemand als hij 2 jaar lang denkt binnenkort te overlijden en dat daar niets aan te doen is…niet bepaald een motivatie om het roer om te gooien. Nu ligt de situatie gelukkig anders, maar er valt volgens mij nog veel te verbeteren.

  Ik hoop hier wijzer te worden en hem nog meer te kunnen motiveren een nieuw pad in te slaan en hem te overtuigen dat er nog een toekomst is.

  Liefs en sterkte voor iedereen….Francien :kiss: :kiss: :kiss:

  #86565 Reageer
  Dick1952
  Deelnemer

  Hoi Francina

  Vreemd dat er nog nooit eerder op jouw stukje is gereageerd.
  Ik zit zelf ook met een pompfunctie van minder dan 20%, en volgens mijn cardioloog kan dit getal alleen nog veranderen in negatieve zin.
  Het feit dat jullie een second opinion hebben geraadpleegd, waar andere uitkomsten uit voortkwamen, geeft alleen maar aan dat er in de diverse ziekenhuizen, bij de diverse specialisten met verschillende standaardnormen wordt gewerkt.
  Wat wil zeggen, dat niet per se de ene uitkomst beter is dan de andere uitkomst, al klinkt de andere wel positiever.
  Het glas is half leeg, of half vol !
  Al moet ik toegeven, dat een positiever resultaat toch iets meer rust brengt in je leven, kun je er nooit 100% zeker van zijn, dat de uitkomst bij de een NIET klopt, en bij de ander WEL !
  ik denk dat de waarheid ergens in het midden ligt, en je de uitkomsten moet zien als een momentopname, en niet absoluut zijn.
  Het ligt er ook nog eens aan, op welke manier, met welk onderzoek, de pompfunctie is bepaald.

  Desalniettemin wens ik jullie veel liefde toe, geniet van elkaar, dat is het beste medicijn !

  Groetjes, Dick

  #86566 Reageer
  aakmsj
  Deelnemer

  lieve francien
  ik ben geschokt door je verhaal
  heb zelf gister mijn verhaal hier neergezet want mijn moeder is ook uitbehandeld
  heel veel sterkte groetjes angelique 😆

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Hoi iedereen, ff voorstellen en waarom ik hier ben….
Je informatie: