default-header

Herstel na hart operatie.

Home Forums Hart- en vaatziekten Herstel na hart operatie.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #80586 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  23 oktober drie by passes gekregen. Na vijf dagen naar huis. Week later weer terug wegens een tamponade. Weer vier dagen in ziekenhuis. Drie weken geleden weer opgenomen met nu een long ontsteking. Nu weer thuis. Ofschoon het redelijk goed gaat merk ik steeds weer dat mijn bloed druk sterk varieert. Krijg geen duidelijk antwoord van cardioloog. Het herstel gaat erg moeizaam. Wie heeft hier ervaringen mee ?

  #93280 Reageer
  Lotje
  Gast

  Hallo Wiel,
  Vervelend dat het herstel moeizaam voor jou verloopt.
  Het is drie maanden geleden dus kan ik mij voorstellen dat er nog problemen kunnen zijn.
  Helaas herstellen we niet allemaal even snel.
  Neem de tijd en vraag de cardioloog om uitleg als iets niet duidelijk is.
  Was de bloeddruk voor de operatie wel goed?
  Groeten, Lotje.

  #93281 Reageer
  wiel.bur@planet.nl
  Gast

  Bloed druk was voor de operatie ook niet het van je maar was in ieder geval stabieler dan na de operatie.
  Zal mijn cardioloog nog eens om uitleg vragen. Gaat momenteel redelijk. Tijd nemen is wat ik in ieder geval ga doen. Maandag start ik met hart revalidatie, hierbij ga er van uit dat het dan snel wat beter wordt allemaal.

  In ieder geval bedankt voor je reactie.

  #126766 Reageer
  Saskia
  Gast

  Hallo, ik wil eigenlijk gewoon even mijn verhaal vertellen. 9 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik een openhart operatie zou moeten ondergaan ivm een bicuspide aortaklep met vernauwing. (In de tussentijd2 kindjes gekregen bij de 1 het HELLP syndroom gehad en bij de ander 2 maanden in zkhs gelegen ivm slecht werkende placenta) Afgelopen november was het zover. Eindelijk werd mijn mechanische klep erin gezet. Als jonge moeder was ik zo klaar met mijn verminderde energie dat ik een bepaalde rust over mijn heen kreeg toen ik eindelijk geopereerd werd.

  De operatie is heel goed gegaan..na 1,5 week kreeg ik helaas een harttamponade ( spoedpunktie gehad, vocht verwijderd). dit voelde spannend ..na 2 maanden controles, echo’s en bloed prikken ook eindelijk goed gekomen. ( zit nog 15 mm vocht maar is geen ernstige bedreiging meer en wat hartritmestoornissen gehad) ik ben altijd positief ingesteld .. maar nu mijn Hartrevalidatie programma begonnen is en ik eindelijk weer mag sporten komt juist mijn kwetsbaarheid en onrust naar boven.. bij mij is altijd het glas halfvol en ik hoop dat ik mijn sterke gevoel en positiviteit gauw weer terug vind. Het zal wel tijd nodig hebben… en dan is het weer tijd om te volop te genieten van mijn energie die ik lichamelijk heb teruggekregen..

  #128509 Reageer
  Mats
  Gast

  na een openhartoperatie 2 jaar terug is mijn karakter veranderd van rustig en nadenkend ben ik nu soms kortaf en inpulsief heeft iemand anders ook last

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: Herstel na hart operatie.
Je informatie: