default-header

HERSTEL BYPASS OPERATIE!! WIE KAN MIJ HELPEN??!!

Home Forums Help?!? HERSTEL BYPASS OPERATIE!! WIE KAN MIJ HELPEN??!!

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #79160 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo allemaal,

  Ik ben op zoek naar informatie/ervaringen over het herstel na een bypassoperatie. Mijn moeder (57) heeft circa 6 weken geleden een bypass operatie gehad (1bp). Het eerste herstel ging voorspoedig, ze mocht na 5 dagen al naar huis. Nu, een aantal weken verder, klaagt ze nog steeds over erge vermoeidheid en ‘algehele’ malaise. De doktoren zeggen dat ‘het’ er allemaal bijhoort. Ook heeft ze plotseling erge jeuk (geen rode plekken) maar niemand kan haar vertellen hoe dat komt of (nog belangrijker) hoe ze er vanaf komt. Wel zijn een aantal medicijnen vervangen. Medicijnen die als bijwerking jeuk vermelden.
  Kortom, ze voelt zich nog erg belabberd, moe en ziet grauw. Ik vroeg me af hoe anderen mensen die een dergelijke operatie hebben ondergaan, het herstel hebben ervaren en wanneer die zich wat beter voelden. Vooralsnog heeft mijn moeder spijt van de operatie. Deze was weliswaar noodzakelijk wegens verstopte kransslagader maar voor de operatie had mijn moeder alleen last van lichte vermoeidheid na inspanning. Ze had verwacht er enorm op vooruit te gaan maar voorlopig is dit niet zo. Of is het een kwestie van geduld en tijd?

  Graag jullie reacties, ik maak me zorgen om haar.

  Alvast bedankt.

  Aagje

  #85170 Reageer

  Ik kan niet vanuit eigen ervaring praten, maar ik heb wel met mijn vader meegemaakt dat hij na zijn bypassoperatie lang moe bleef. Hij maakte zich daar erg ongerust over, zeker omdat 2 andere patiënten die gelijk met hem waren geholpen al ‘vrolijk fluitend’ rondliepen. Het heeft bij hem zeker een half jaar geduurd voordat hij zich weer redelijk fit voelde, daarna is het heel lang goed gegaan. Hij was toen ook pas begin 60.
  Ik denk dat je geen twee mensen met elkaar kunt vergelijken, ook al heb je dezelfde operatie ondergaan. Ook de voorgeschiedenis, je conditie voor de operatie, maar ook de ingreep zelf kan bij de een veel meer impact hebben als bij de ander.
  Verder is dit nu ook niet de ideale tijd om eens lekker buiten te gaan wandelen, frisse lucht op te snuiven etc.
  Het is inderdaad meestal een kwestie van geduld en tijd, met langzaamaan je conditie weer opbouwen. Blijft de extreme moeheid nu echt lang aanhoude dan zou ik nog eens contact opnemen met de behandelend specialist.

  #85215 Reageer
  aagje13
  Deelnemer

  Dank je voor je reactie. Het is inderdaad zo dat iedereen er weer anders op reageert.En inderdaad: het weer zit ook niet mee. Mn moeder had, gezien haar goede conditie, verwacht er toch beter aan toe te zijn. De tijd zal het leren. Ik hoop maar dat ze zich snel weer wat beter voelt.

  #85225 Reageer
  IM51
  Deelnemer

  Beste Aagje,
  ik denk dat het niet ongewoon is dat je langere tijd nodig hebt om je weer goed te voelen. Ik ben ongeveer even oud als je moeder en heb 1 september 2009 een openhartoperatie ondergaan. Ben 1 week in Nieuwegein gebleven, waar ik geopereerd ben, daarna 1 week in eigen ziekenhuis, daarna 1 week thuis op de bank doorgebracht. De 4e week mocht ik erop uit. Nou, dat stelde niet veel voor: 25 stapjes aan de arm van mijn partner en toen was ik alweer bekaf. Ik was ook vooral die eerste weken vreselijk moe en voelde me ook niet echt heel lekker. Maar de 7e week na operatie, ik kon toen alweer een paar km lopen(!), ben ik begonnen aan de hartrevalidatie: 2x sporten in de week en dat 6 weken lang, onder begeleiding. Dat heeft mij heel veel goeds gebracht. Je krijgt weer vertrouwen in je lichaam en dat is nodig voor het verdere herstel. Ik ben nu 5 maanden verder en per 1 februari ga ik weer fulltime (40 uur/wk) aan het werk!
  Ik wens je moeder snelle beterschap.
  Hartelijke groet, Ine

  #126868 Reageer
  Jean Pierre
  Gast

  Hello, mijn naam is jean pierre. En heb in mei 2022 bypassoperatie gehad, 3 overbruggingen.operatie is vlot verlopen, maar na tien maand had ik meer verwacht, voel me nog steeds rap moe en voel weinig fut, voelde me voor operatie veel beter, want had geen noemenswaardige klachten

  #128985 Reageer
  Annette
  Gast

  Ik ben 6 weken geleden geopereerd aan een bypass onderbeen. Ik heb veel stekende pijn in mijn enkel en prikkelende slapende tenen. Kan dit kwaad?

  #129626 Reageer
  Mitch
  Gast

  Ik ben 4,5 maand geleden geopereerd en heb 4 bypasses gekregen. Na de operatie merkte ik dat m’n rechterzijde gevoelloos was geworden, van schouder tot m’n rechter voet. De thoraxchirurg heeft dit niet eerder meegemaakt. Er is een mri gemaakt en wacht op diagnose van neuroloog. Ben nog steeds in de ziektewet en had eigenlijk verwacht na zo’n lange periode al te beginnen. Maar voel me nog erg moe. Dingen die ik vroeger in een dag deed doe ik nu dagen over.
  Misschien is er iemand hier die ook soortgeli complicaties heeft na een open hart operatie?

  #133121 Reageer
  Marian
  Gast

  Hallo ik ben 60 jaar
  En 7weken geleden hartinfarct met 4 stents
  En na 4 dagen openhart operatie met 4
  bijpass nu ben ik nog steeds licht in het hoofd echt de hele dag niet lekker
  Kan dit van de ingreep zijn
  Groetjes

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
Reageer op: HERSTEL BYPASS OPERATIE!! WIE KAN MIJ HELPEN??!!
Je informatie: