default-header

Herkent iemand mijn klachten?

Home Forums Even voorstellen Herkent iemand mijn klachten?

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #80653 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo allemaal,

  Ik ben een 35 jarige vrouw.

  5 Jaar terug kreeg ik mijn eerste aanval ANVRT dit kwam vervolgens 1 x per jaar terug. Mij hartslag kwam niet boven de 120.

  Vorig jaar ben ik ziek geweest(ik kon en kan geen vast voedsel doorslikken) Gevolg 52 KG afgevallen.

  Op 1 januari werd ik wakker met een beurs gevoel op mijn borst. Sindsdien heb ik regelamatig pijn op mijn borst, ben duizelig , benauwd en heb continue extrasystolen. Sinds afgelopen week voel ik mijn hart ook trillen misschien dat het anders heet maar zo voelt het. Ik voel mij hart raar doen in mijn keel. Ik ben trillerig en moet veel plassen.

  Ik heb vorige week een 3 daagse holter gehad en ik denk dat er wel iets uit komt.

  Verder heb ik sinds zaterdag dat mijn hart op hol slaat (max. 3 minuten) en dan slaat hij weer normaal dit gebeurt ongeveer 3 x in 1 uur. Mijn huisarts is op vakantie en de cardioloog kan mij pas vrijdag bellen eerder heeft hij geen spreekuur. De assistent kon dit niet versnellen.

  Misschien niet verstandig maar ik heb een bloeddrukmeter aangeschaft wanneer er niets is is mijn bloeddruk rond de 120/80 en mijn hartslag rond de 80. Wanneer mijn hart op hol slaat (138) is mijn bloeddruk rond de 160/106. Oh ja onder mijn ribben zit een knobbel waar ik steken in heb. Volgens de internist is het waarschijnlijk een vetbult maar wanneer mijn hart raar doet heb ik hier ook steken.

  Sinds 1 januari beweeg ik nog nauwelijks, door angst dat mijn hart nog raarder gaat doen of er misschien wel mee stopt. (Ik weet niet of dat zomaar kan) Maar ik weet dan ook niet wat er aan de hand is.

  Ik hoop heel erg dat iemand zich herkent en zegt dat alles goed komt:)

  Ik ben gewoon erg angstig van de hele situatie.

  Alvast bedankt voor het lezen en je mogelijke berichtje

  #93578 Reageer
  Wennie198
  Deelnemer

  Hoi Lotje,

  Bedankt voor je berichtje.
  Het is nogal lastig om eerder langs te kunnen komen ik mag naar een spoedafspraak volgende week donderdag.

  Vannacht is mijn hart 2 keer op hol geslagen van 80 hup naar 168 ambulance geweest. Ik moest op een spuitje blazen, liggen en mijn benen omhoog doen en weg waren ze weer. Vervolgens om 04.15 weer precies hetzelfde. Vandaag ziekenhuis weer gebeld en eerder langskomen dan volgende week is niet mogelijk en de cardioloog kan ook niet eerder bellen. Vervolgens de vervangende huisarts gebeld en die zegt niets te kunnen doen. Hij zei alleen als het weer gebeurd en het duurt een half uur dat ik dan weer de huisartsenpost moet bellen.

  Vrijdag krijg ik de uitslag van het holter onderzoek. Vind het verschrikkelijk dat ze nu niets doen. Klachten worden steeds erger en mijn angst helpt uiteraard ook niet mee.

  Ik hoop dat mensen dit herkennen en iemand mij kunnen vertellen hoe ik er mee om moet gaan en mogelijk een idee hebben hoe het komt.

  Groetjes, 

  Wendy

   

  #93580 Reageer
  Wennie198
  Deelnemer

  Hoi Lotje,

  Het was heel bijzonder wat het ambulance personeel deed en is mezelf helaas niet gelukt. Wat ze gedaan hebben heet modified vasalva het verhoogt de druk in je aderen waardoor je hart iets minder bloed krijgt en je hart als het ware wordt gereset. Dat is wat ik eruit begreep het schijnt een bekende methode te zijn. op de volgende link kan je het ook zien https://www.youtube.com/watch?v=8DIRiOA_OsA.

  Ik voelde me wel beter hierna helaas heb ik erna nog 1 gehad en vandaag ook al meerdere. Ik kan echt niet eerder bij de cardioloog terecht zei de assistente en ik wordt morgen eind van de ochtend gebeld. Ik zal hem echt al mijn vragen stellen en mijn zorgen uitspreken. Het klopt inderdaad dat ik enorm bang ben.

  Ik ben pas sinds 3 weken onder behandeling bij de cardioloog en ik hoop dat het ook een goede cardioloog is die ervoor zorgt dat de klachten verdwijnen.

  Bedankt voor je berichtje. Heb jij ook hartproblemen?

  Groetjes,

  Wendy

  #93586 Reageer
  charlot
  Deelnemer

  Dag Wennie,

  vergeet in alle gevallen de huisartsenpost. Geen verstand van zaken.!!!!

  Je moet altijd zorgen dat je direct op een ziekenhuis komt met Eerste Hart Hulp (EHH). Deze mensen weten alles van harten en je bent meteen op de goede plek. Je kunt ze meestal direct bellen (ook al is het midden in de nacht, vinden ze niet erg, integendeel wat dan gebeurt er tenminste wat, de rest van de nacht zitten ze te waken bij slapende patienten, dus jij als beller krijgt optimale aandacht). En dan krijg je (zelfs in dat aftandse regionale ziekenhuuis van mij) een deskundige cardioloog LIFE AAN DE LIJN. En die lui op de EHH voelen zich in hun edele delen getast als je ze NIET belt.

  Wat ze op de EHH ook weten is dat jij als patient de zenuwen hebt, want je weet niet wat er aan de hand is en JE HEBT MAAR 1 HART. Als het iets met je linkerbeen was, wass je niet doodsbenauwd, want je hebt nog een reservebeen, en JE HART IS DE MOTOR, als die het niet doet is het foute bizznizz, terwijl je best een been kunt missen, maar en hart niet. Dit snapt geen enkele huisarts op de huisartsenpost en zeker geen enkele arts in opleiding.

  Wat JIJ nog niet weet is dat ze tegenwoordig ontzettend veel aan een hart kunnen repareren. Je staat versteld! Ik heb zelf inmiddels 5 open hart operaties achter de rug,ben inmiddels 66 (had nooit gedacht dat ik dat ooit zou worden). Ik sport dat het een aard heeft, hou zelf een enorme moestuin bij met spitten en al, fiets overal naar toe op mijn elektrische fiets (want mijn hart heeft een pompfunctie van 30%, dus das nie zo veul, maar het is ook een spier die je gewoon moet trainen).  Het komt goed: maar zorg dat je bij de beste cardioloog van NL komt  en lees ALLES op internet, zoals de site van de MAYOCLINIC. Dit forum kun je verder vergeten 😉

  Ga je naar een cardioloog oid?

  Neem iemand mee! Niet als chauffeur, maar om mee te luisteren, want jij hoort door de zenuwen maar de helft.

   

   

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Herkent iemand mijn klachten?
Je informatie: