default-header

Hennepzaad: goed voor de gezondheid

Home Forums Voeding Hennepzaad: goed voor de gezondheid

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #79247 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hennepzaden zijn uiterst voedzaam.
  Na sojabonen zijn zij het rijkst aan eiwitten, maar hennepeiwitten verteren beter.

  De zaden zijn bovendien rijk aan onverzadigde vetzuren (Omega 3, 6 én 9) in de meest natuurlijke verhouding en gamma-linoleen zuur (GLA), een zeldzaam essentieel vetzuur dat ook wordt teruggevonden bij moedermelk!).

  Onverzadigde vetzuren houden vaten, gewrichten, huid en geheugen in topconditie maar zijn moeilijk te vinden in natuurlijke producten. Ze worden vaak kunstmatig toegevoegd in voeding zoals in boter.

  Hennepzaad bevat ook vitamine B en E en bestaat voor 35% uit vezels die het lichaam ‘proper’ houden.

  Hennep speelt een rol bij het behoud van een gezond imuunsysteem dat antilichamen aanmaakt tegen binnendringende aanvallers.

  Onverzadigde vetzuren zijn erg gevoelig voor warmte, licht en zuurstof en moeten daarom zorgvuldig verwerkt en bewaard worden (donker, koel en afgesloten) om hun kracht te behouden.

  Onverzadigde vetzuren kunnen worden omgezet in prostaglandinen die bijvoorbeeld de aanmaak van cholesterol remmen, de bloedvaten verwijden en het samenklonteren van de bloedplaatjes in de aderen voorkomen. Ook de bloeddruk daalt na het een aantal weken eten van hennepzaad.

  Verder lezen over het eco-vriendelijk hennep (geen pesticiden nodig), en de vele toepassingen van hennep, kan hier:

  http://www.hempmade.be/nl/book/export/html/96

  ——————————————————————————
  De zaden hebben een nootachtige smaak. Je kunt ze zo uit het vuistje eten (de gepelde zaden, anders is het niet fijn eten :dry: , van de ongepelde hennepzaden kan heel goed hennepmelk gemaakt worden mbv een blender))

  Ik doe (sinds kort) biologische) hennepzaadjes in magere biologische kwark, met ook nog een lepel (bio) lijnolie er bij en wat (Manuka) honing (en vaak ook nog wat probiotica).
  Zeer gezond….. met name ook voor de darmen.

  (Het is een variant van de gezonde “Budwig pap” van de Duitse arts Johanna Budwig (het is magere kwak of yoghurt met lijnolie en lijnzaad, maar die lijnzaad vervang ik dus door hennepzaad :cheer: )

  Johanna Budwig was een pionier en merkte op dat de combinatie van lijnolie en kwark een krachtvoer bij uitstek bleek te zijn, dat veel gezonde energie geeft en een minimum aan afvalproducten.

  De omega 3 vetzuren uit lijnolie (en de EPA uit vis) hebben een groot regenerend effect op de celmembanen, en het immuunsysteem enz.

  Groetjes,
  Lisa 🙂

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Hennepzaad: goed voor de gezondheid
Je informatie: