default-header

Help mee overheids AED’s 24 uur per dag beschikbaar te maken

Home Forums AED Help mee overheids AED’s 24 uur per dag beschikbaar te maken

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #79379 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Een maandje geleden heeft [url=http://www.twentehartsafe.nl/]Stichting Twente Hart Safe[/url] een [url=http://www.burgerinitiatief-aed.nl/]nieuwe site[/url] opgericht.

  Ze vragen hier steun om de wet- en regelgeving omtrent AED’s gerealiseerd te krijgen. 40.000 stemmen zijn nodig om een wetsvoorstel in te kunnen indienen. Het wetsvoorstel zal overheidsinstellingen verplichten AED-apparatuur 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar te maken.

  Lees hier het volledige bericht [url=http://hartgenoten.nl/redactioneel/de-burger-kan-er-niet-bij]De burger kan er niet bij![/url]

  Vandaag zal de teller pas 1400 steunbetuigingen weergeven. Maar waarom?
  Het is echt slechts een minimale moeite om dit in te vullen.

  Ik vraag me ook af of er mensen zijn die hier geen heil in zien? Ik kan het me moeilijk voorstellen, maar een dergelijke discussie zou wel plaats mogen vinden.

  #86140 Reageer
  Wandeltheo
  Gast

  helemaal mee eens Job. Ik heb dan ook – tijd geleden al – direct ingeschreven.
  Nog maar 1400 ? Dat verbaast me ook. Het kost inderdaad slecht een kleine moeite. Ik kan me niet indenken dat iemand hier bezwaar tegen zou kunnen hebben.

  Ik kom hoogstens tot: ” te weinig publiciteit misschien?” of is het een kwestie van: ” alle begin is moeilijk” Ik weet het niet. Ik heb – na inschrijving – dit bericht aan zoveel mogelijk kennisseen doorgestuurd. (als iedereen dit nu doet)
  Onbekend maakt onbemind.
  Als we er met z’n allen nu een lekkere discussie over opstarten, moet dat toch de aandacht trekken nietwaar?

  #86141 Reageer
  Job Pieter Tent
  Gast

  Hoi Theo,

  Leuk je weer eens te treffen op het forum. Het is intussen al een tijdje geleden.

  Een goede discussie zou inderdaad de aandacht trekken.

  er zijn natuurlijk genoeg redenen waarom mensen niet naar de site gaan…
  Ten eerste. Ze hebben bijvoorbeeld ’s ochtends [url=http://hartgenoten.nl/hartopinie/punt-van-zorg-hartredders]het artikel van René Steenhorst[/url] in De Telegraaf gelezen en zijn voornemens hier energie in te steken, maar gedurende de dag raakt het in vergetelheid…

  Maar de aandacht vanuit de pers is ook wat minimaal helaas. Wij hebben op de site nu een 4 artikelen over dit initiatief en die zijn ook al redelijk vaak bekeken. Maar het zou wat breder uitgemeten mogen worden door de landelijke pers…

  Daarnaast ontvangen heel veel Hartgenoten onze nieuwsflits niet. Dat zou veel meer lezers opleveren, maar dat is ook een beetje onze eigen schuld. Wij zijn heel voorzichtig i.v.m. privacy etc. Daardoor kunnen Hartgenoten nu niet via de site inschrijven voor de nieuwsbrief. Binnenkort wel.

  We moeten nog even hard gaan nadenken hoe we dit meer kunnen gaan ondersteunen.

  Ik ga nog proberen wat aandacht te trekken. Er zijn trouwen ook functies om het te delen via hyves, twitter, facebook en linkedin. Ik probeer ze hieronder te zetten….

  [center][url=http://twitter.com/home?status=16000+dodelijk+slachtoffers+per+jaar+en+nog+altijd+is+er+geen+wet+of+] Twitter[/url] [url=http://www.facebook.com/sharer.php?u=http://www.burgerinitiatief-aed.nl] Facebook[/url] [url=http://www.hyves.nl/profilemanage/add/tips/?name=Teken+voor+een+kloppend+HART&text=16000+dodelijk+slachtoffers+per+jaar+en+nog+altijd+is+er+geen+wet+of+regelgeving+in+Nederland.+www.burgerinitiatief-aed.nl] Hyves[/url] [url=http://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&url=http%3A%2F%2Fwww.burgerinitiatief-aed.nl%2F&title=Teken+voor+een+kloppend%20HART&summary=16000+dodelijk+slachtoffers+per+jaar+en+nog+altijd+is+er+geen+wet+of+regelgeving+in+Nederland.+www.burgerinitiatief-aed.nl&source=http%3A%2F%2Fwww.burgerinitiatief-aed.nl%2F] Linkedin[/url][/center]

  #86669 Reageer
  petrats1944
  Deelnemer

  mijn man en ik wonen in een appartementengebouw van 33 woningen. De meesten zijn boven de 60 jaar. Met enkele andere bewoners hebben wij het plan opgevat een AED in de gemeenschappelijke ruimte (garage) op te hangen en natuurlijk een cursus te volgen voor het gebruik van een AED. Mijn man heeft alles uitgezocht wat de mogelijkheden daarvoor waren; via gemeente of kopen ed. en verdere informatie verzameld. Ter informatie en om het een agendapunt te maken op de eerstkomende VvE vergadering (eind maart), stuurde hij die informatie naar onze voorzitter.
  Deze liet ons weten, middels een bijgevoegd schrijven bij de uitnodiging voor de vergadering, dat het bestuur hier niet achter stond en ook niet wanneer enkele bewoners dit initiatief toch door wilden zetten en er zelf een zouden aanschaffen.
  Omdat wij de wenselijkheid van zo’n AED inzien zouden we willen weten wat voor doorslaggevende argumenten we wel kunnen aanvoeren om dit plan door te zetten.

  Groeten,
  Petra Talens

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Help mee overheids AED’s 24 uur per dag beschikbaar te maken
Je informatie: