default-header

Heimwee naar ziekenfonds

Home Forums Verzekering Heimwee naar ziekenfonds

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #78731 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Heimwee naar ziekenfonds door Theo Besteman

  Volgens onderzoek van de onafhankelijke prijsvergelijker Zorgkiezer.nl vreest een groot deel van de Nederlanders ook komend jaar weer veel meer te moeten betalen. “De vrees van consumenten is terecht”, zegt Peter Ruys, directeur van de vergelijker.

  “De kostenstijging zit vooral in de aanvullende verzekeringen. Daar verhogen zorgverzekeraars hun premies nu sterk, we zien pakketten die tot 40 procent duurder worden. Dat is dan wel bijna 300 euro per jaar. Vooral ernstig zieken gaan opnieuw fors bijbetalen.”

  De gevolgen zijn er voor bijna iedereen: 92 procent van alle Nederlanders heeft naast een basispakket een aanvullende verzekering afgesloten.

  Het terugverlangen naar het ziekenfonds is opmerkelijk, meent Ruys, die kosten sinds 2005 vergelijkt. “Mensen voelen zich momenteel zeer onzeker, mede door de kredietcrisis. Ze zoeken de zekerheid die ze bij het ziekenfonds wel kregen.”
  Per 1 januari 2006 is het ziekenfonds afgeschaft en vervangen door een verplichte basisverzekering voor iedereen.

  Bron: telegraaf.nl

  #82455 Reageer
  Melanie
  Deelnemer

  Ja het is toch ook belachelijk en haast niet te betalen voor een hoop mensen. En ook al is het verplicht er zijn toch een hele hoop mensen onverzekerd.

  #82457 Reageer
  Job Pieter Tent
  Gast

  Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom het is veranderd. Er waren mensen het niet eens waren met de privileges van particulieren. Het was niet helemaal een gelijke behandeling, maar daarvoor betaalden de particulieren meer. Nu betaald iedereen dus meer, voor minder welteverstaan. Daarnaast bestaat evengoed een onderscheid in wat wel en niet kan. Daar wordt nu ook meer voor betaald…
  Wat was het doel dan precies?
  Wie legt het uit?

  #82461 Reageer
  angelique-2
  Deelnemer

  Vooral als je studerende kinderen boven 18 jaar hebt is het veel geld,de zorgverzekering,betalen 4 keer premie en krijgen totaal 160 euro per maand terug aan zorgtoeslag,studiegeld is niet zoveel of je moet bijlenen,lesgeld is ook 150 per maand per kind. Dus liever ziekenfonds terug,wat voor alle lage inkomens zo is.
  angelique

  #82465 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Mijn kinderen hebben zelf hun zorgverzekering moeten betalen (bijbaantje) want de studiekosten zijn al hoog genoeg en om per maand zo’n dikke € 500,- aan de zorgverzekeraar te moeten betalen…. als ze moesten bijbetalen in de behandeling of met medicijnen hebben we deze kosten wel voor onze rekening genomen.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: Heimwee naar ziekenfonds
Je informatie: