default-header

Hedendaagse ziektes gevolg van tekort aan vitamines

Home Forums Voeding Hedendaagse ziektes gevolg van tekort aan vitamines

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #78907 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  “Hedendaagse ziektes gevolg van tekort aan vitamines”

  Een chronisch gebrek aan vitamines en andere “microvoedingswaren” kan verantwoordelijk zijn voor een aantal ernstige ziektes waarmee de hedendaagse mens kampt, zoals kanker, obesitas en alzheimer. Dat schrijft de Independent on Sunday op basis van een Amerikaans onderzoek.

  Voedingspatroon
  Professor Bruce Ames, van de universiteit van Californië in Berkeley, geniet al wetenschappelijke faam als de “ontdekker” van standaardproeven voor kankerveroorzakende chemicaliën.
  Nu gaat hij een stap verder, met zijn waarschuwing dat het voedingspatroon van de moderne mens een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van ziektes die de jongste tijd steeds meer mensen treffen.

  Dat is volgens Ames het gevolg van het feit dat onze voeding een aantal “micronutriënten” en vitamines ontbeert die noodzakelijk zijn voor een goede gezondheid. De moderne mens, aldus professor Ames, eet voedsel met een hoog caloriegehalte, maar met een tekort aan vitamines en mineralen.

  Metabolisme
  Om dat tekort te compenseren probeert het lichaam ons metabolisme in evenwicht te houden. Op korte termijn werkt dat, maar uiteindelijk richt dat proces schade aan in het DNA, wat kan leiden tot kwaadaardige tumoren, een verminderd immuniteitssysteem en een aantasting van de mitochondriale “energiebronnen” in de cellen.
  En dat mondt dan weer uit in een versneld verouderingsproces.

  Zwaarlijvigheid
  Ook een van de meest besproken hedendaagse kwalen, zwaarlijvigheid, wordt volgens de professor gedeeltelijk veroorzaakt door onze slechte eetgewoontes. In een toespraak op een bijeenkomst van de American Association pleitte Ames dan ook voor het gebruik van vitaminepillen en andere voedingssupplementen om de door hem aangehaalde tekorten te bestrijden. (belga/ka)

  Bron http://www.hln.be
  17-02-2008

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Hedendaagse ziektes gevolg van tekort aan vitamines
Je informatie: