default-header

hartritmestoornissen, wie

Home Forums Even voorstellen hartritmestoornissen, wie

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #79366 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Enkele jaren geleden heb ik een hartonderzoek gehad nav een bezoek aan de huisarts voor een andere klacht. Bij het beluisteren van mijn longen viel hem op dat mijn hart onregelmatig klopt. Ongeveer om ieder hartslag slaat mijn hart een slag over en na een paar slagen heb ik een dubbele slag. Deze dubbele slag zou van een andere locatie van mijn hart komen dan waar het gebruikelijk vandaan komt. Dit was de uitkomst van het gemaakte hartfilmpje.
  De huisarts en cardioloog hebben het over een soort “tweelinghartslag” maar hier kun je zeker oud mee worden.
  Ik heb er lange tijd vertrouwen in gehad dat het wel goed zal gaan, maar de laatste anderhalf jaar heb ik het idee dat ik regelmatig wat zuurstof tekort heb. Ben snel moe en futloos en lui, transpireer veel meer dan een paar jaar geleden. Daarnaast ben ik sneller prikkelbaar. Ik heb het eerst gegooid op mijn conditie, maar die was altijd redelijk goed.
  Ik ben 39 jaar oud, nagenoeg geen overgewicht en was altijd sterk en onvermoeibaar. Ik heb het onlangs bij mijn arts gemeld. Hij blijft erbij dat het geen kwaad kan en dat ik waarschijnlijk wat gestressed ben. Ik heb het idee dat ik juist door mijn klachten wat gestressed wordt en dat ik niet door de stress deze klachten krijg/heb.

  Ik ben benieuwd of er iemand is die dezelfde soort klachten heeft en wat je daarmee doet. Ik ben een leek op het gebied van de medische wereld en de gezondheidszorg, en vraag me af of ik meer stappen moet ondernemen. Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.

  #86096 Reageer
  Macon
  Deelnemer

  Van de kreet “tweelingharslag” heb ik nooit gehoord. Geen enkel ECG vermeldt zo een uitdrukking. Geklets dus. Als je de volgorde wat jij schrijft omdraait dan staat er dat eerst een “dubbele” slag heb en dan slaat je hart over. Dat komt op het ECG wel voor.
  Dat is een kamer extra slag, in vakjargon Ventrikel Extra Systole afgekort VES.
  Een VES wordt vaak gevolgd door een compensetoire pauze wat aanvoelt als een hart dat overslaat. Stress kan zeker een oorzaak zijn voor zo een ritme stoornis. Maar als jij gelijk hebt en je stress is niet de oorzaak maar het gevolg van deze stoornis dan moet je erop staan naar een ritmoloog te worden doorverwezen.

  succes
  Macon

  #86097 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Hallo Macon

  Wat een openbaring…een ritmoloog?
  Mijn cardioloog heeft mij daar nooit iets over gezegd.
  Ik ga eens informeren, bedankt voor je informatie.

  Hartegroeten
  Cesarina

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: hartritmestoornissen, wie
Je informatie: