default-header

Hartpompfunctie (20%) (hoe te verbeteren??)

Home Forums Hartfalen Hartpompfunctie (20%) (hoe te verbeteren??)

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • #79118 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Ik vroeg mij af of jullie misschien tips hebben hoe je een hartpompfunctie kunt verbeteren?
  Mijn moeder heeft op het moment een hartpompfunctie van 24%, daar zijn ze in oktober achter gekomen en oorzaak is (nog) onbekend. Ze dachten eerst aan een virus, nu misschien toch hartspier ziekte….maar waar vandaan? De pompfunctie is in een maand volgens de dokter te weinig verbeterd……(waarschijnlijk maar een procent of 4)
  Ik zou graag ervaringen willen vergelijken.

  – Hartpompfunctie is verminderd, is het bekend waardoor?
  – Hoeveel procent was de hart pompfunctie is het is gelukt dat te verbeteren? En zo ja, wat heb je gedaan en hoelang duurde dat?
  – Wat hebben de dokters er aan gedaan?
  – Klopt het dat bepaalde voedingssupplementen of etenswaren hierbij kunnen helpen?

  Ik ben erg benieuwd. :cheer:

  Alvast bedankt!!

  Groet, Pamela

  #84903 Reageer
  bulldogsrotterdam
  Gast

  Mijn pompfunctie was in december 2006 zo’n 20%, ik had een lekke hartklep, maar in 1999 was ik hier al aan geopereerd en toen bleek dat de lekkage door een te wijde aorta kwam…maar uiteindelijk is gebleken dat mijn hart veel te groot bleef en mijn hartpompfunctie achteruit is gegaan…om mij te stabiliseren heb ik sinds oktober 2007 een nepklep…vooruit zal het niet meer gaan…zo begreep ik dat…
  maar door mijn hart te ontlasten door de klep te repareren gaat hij als het goed is niet meer achteruit…dus zo te lezen niet hetzelfde als je moeder..
  en of je hartpompfunctie dmv dieet of eten kan wijzigen..geen idee..maar ik geloof daar niet zo in…

  Verder werk ik nog steeds fulltime…ok…heb in mijn vrije tijd niet veel puf meer over..maar mijn werk is heel belangrijk voor mij…en thuis geniet ik tussen mijn dieren..en mijn man..die gelukkig huisman is zodat ik mij daar niet zo druk over hoef te maken…

  of met andere woorden..je leven hoef nog niet over te zijn…

  bij mij is de oorzaak onbekend…waarschijnlijk een aangeboren hartafwijking…ja ja..dat na 45 jaar…krijg je zoiets te horen….

  #84905 Reageer
  Lisa
  Deelnemer

  Pams schrijft:
  [quote]Ik vroeg mij af of jullie misschien tips hebben hoe je een hartpompfunctie kunt verbeteren?

  – Klopt het dat bepaalde voedingssupplementen of etenswaren hierbij kunnen helpen?
  Groet, Pamela[/quote]

  Hallo Pamela,

  Ja, Er zijn diverse voedingsstoffen die nuttig en ondersteunend zijn bij hartfalen.

  In het forum Hartfalen staan enkele onderzoeken met die stoffen vermeld (zie o.a.daar dus als je meer informatie wilt o ver supplementen bij hartfalen).

  De nutrienten (die oa ook door cardioloog Sinatra (VS) aan mensen met hartklachten en hartfalen worden gegeven, bij hem naast hun medicijnen dus, ..(zie
  http://www.hartgenoten.nl/forum/169-onderzoek-operaties-en-behandelmethoden/36-alternatieve-behandelingen/nutrienten-bij-hartfalen), zijn Q10, carnitine, d-ribose, magnesium,
  en verder hebben mensen met hartfalen ook vaak een gebrek aan thiamine (vitamine B1) en andere B vitaminen.

  Visolie is ook een goed supplement (en ook regelmatig vette vis eten) bij hartkwalen.

  Groetjes,
  Lisa 🙂

  #85526 Reageer
  Bettilde
  Deelnemer

  Ik ben in 3 mnd tijdens chemo en hercepting gebruik gedaald van 53 naar 38%. Na staking chemo en herceptin in 3 mnd in etappes gestegen naar 47%. En vervolgens tijdens het gebruik van 3 soorten medicijnen {zoals 1x dg 30 mg enalapril (bloedvatverwijdend), 2x dg 12,5 mg carvedilol en 1x dg furosemide (vochtafvoerend) }, in ruim 2 maanden, weer gezakt naar 41%. Na vervanging van de carvedilol door 1x dg bisoprololfum 2,5 mg is mijn hartpompfunctie in 7 weken tijd weer gestegen naar 55%. Ik moet er wel bij vertellen dat ik naast de voorgeschreven medicatie dagelijks ook 1 tablet magnesium comb 275 (van Toppharm) heb geslikt en nog slik en veel rauwe groenten, zoals rode paprika, wortelen, tomaat, radijs en fruit eet. Zie ook mijn hartverhaal “nooit opgeven” in de mailbox.
  Heel veel sterkte en groetjes, Bettilde

  #85529 Reageer
  Pams
  Deelnemer

  Heel erg bedankt voor jullie reacties! Ik ga het zeker aan haar doorgeven.

  groetjes, Pamela

  #86070 Reageer
  `brigitta
  Deelnemer

  Beste,

  ik begrijp heel goed dat jullie naast de reguliere medicatie elders aanvullend te rade willen gaan

  ik had een jaar geleden een hartpompfunctie van 12 tot 17% (ik ben 38 jaar)
  bij mij is de oorzaak ook niet echt onderkend (wellicht een virale oorzaak: lees ik had ervoor een longontsteking)

  ik heb daarenboven het “ongeluk” dat ik zeer slecht medicatie verdraag (helaas begin ik al bij lage dosis te lijken op de slechtste illustratie van de bijsluiter)

  persoonlijk heb ik heel veel baat gehad bij ayurveda (meerbepaald de middelen abana en arjuna), maar dan moet je echt naar een goede arts en daarenboven door een mediterraan dieet en orthomoleculaire suppleties (vitamines vooral B en E en D, maar vooral taurine, magnesium, q10, EPA, l’carnitine) via een orthomoleculaire arts
  dit zijn echt geen dingen waar je mee moet gaan experimenteren zonder de nodige begeleiding: de dosis en jouw bepaalde toestand is heel belangrijk

  wat ook voor mij helpt is een product van fytobell: crateacin

  één en ander kost zeker een cent, maar op mijn leeftijd en met mijn ziekteprognose is het zeker nuttig gebleken

  hoewel de cardioloog en diverse andere specialisten mijn hartconditie hadden bestempeld als “rijp voor transplantatie” en niet voor verbetering vatbaar met medicatie heb ik nu een hartpompfunctie van 36% en die zal wellicht nog stijgen

  ik neem uiteraard nog steeds klassieke medicatie…en dat is helaas nog altijd geen succes (maar dat is weer een heel ander verhaal)

  dus de alternatieve weg als aanvulling: ik ben uit ervaring een voorstander al moet je wel enige tijd geduld hebben

  vriendelijke groet
  aline

  #116245 Reageer
  salar1
  Deelnemer

  Beste Alie,
  Zou ik graag willen hebben van u als het kan, de naam of de praktijk waar u bij geweest, de naam van orthomoleculaire arts, en waar?
  Ik zelf heb ook slechte hartpompfunctie. De medicijnen helpen tot nu toe niet. Ik ben op zoek naar andere alternatieve behandeling.

  Met vriendelijke groet,
  Slar

  #125545 Reageer
  Jill Maene
  Gast

  Beste

  Bij mijn man is er ook een verminderde pompfunctie vastgesteld. Slechts 10 tot 15 procent.
  Wie kan mij meer info geven over orthomoleculaire arts waar ik hierover las op het forum?
  Mvg
  Jill

  #127459 Reageer
  leonie
  Gast

  wat je hartpompfunctie een enorme boost geeft is gember appel en citroen ik maak hier dagelijks een smoothie van appels hebben een enorm beschermende functie op het hart en gember geeft de knijpfunctie een boost net als citroen

  succes!

  #127695 Reageer
  Hans Eelink
  Gast

  Ik heb een pompfunctie van 30%. Kan ik hier nog wat aan verbeteren?

  #127765 Reageer
  Mariette
  Gast

  Zoek hulp bij een Bioresonantie therapeut, Orthomoleculaire therapeut of Homeopaat Zij kunnen helaas niet alles ongedaan maken maar wel meer leed voorkomen

  #127764 Reageer
  Mariette
  Gast

  Hartfalen wordt ook veroorzaakt door de covid ‘vaccins’ die zogenaamd veilig zouden zijn. Waarom denkt niemand daaraan? Het staat inmiddels ook in de bijsluiters!En onder andere Pfeizzer heeft dit toegegeven.

  #127824 Reageer
  Margreet
  Gast

  Na een hartinfarct pompt mijn hart voor 22% heb medicijnen van cardioloog daarnaast q10 en vit.d naast goede leefstijl toch infarct familiair.wat kan ik nog extra nemen om pompfunctie te vergroten?

  #129649 Reageer
  Erwin
  Gast

  Zit in hetzelfde schuitje. Pompfunctie van 23%. Ben daarnaast ook nog dialyse patient dus er staat extra druk op om de pompfunctie omhoog te krijgen anders kom ik niet in aanmerking voor een niertransplantatie.
  Samen met fysiotherapeut komende jaar een high interval training opgesteld om het hart weer een boost te geven.

  #132301 Reageer
  Danielle
  Gast

  Pas ajb op met inname van Gember. Gember is heel gezond, maar niet als je bloedverdunners slikt. Gember heeft nl. ook de bijwerking dat het bloed verdunt. Gember i.c.m. bloedverdunners is echt geen goed idee, kan bloedingen veroorzaken.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
Reageer op: Hartpompfunctie (20%) (hoe te verbeteren??)
Je informatie: