default-header

Hartpatient en overgewicht

Home Forums De jongere hartpatiënt Hartpatient en overgewicht

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • #80111 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo lotgenoten!

  Als ik niet dagelijks geconfronteerd zou worden met dat lelijke grote litteken zou ik soms vergeten dat het pas 4 maanden geleden is dat ik geopereerd ben. Ik heb een nieuwe mitralisklep en eentje (weet de naam niet meer maar klinkt als een dinosaurussoort) gerepareerd.

  Graag zou ik anderen willen contacten die net als ik zo een zware operatie hebben ondergaan. Punt is dat ik te zwaar ben. Ik ben 162 en weeg 86 kilo! Sinds de operatie word ik zwaarder en zwaarder. Zo erg dat ik niet eens meer naar revalidatie kan en zo benauwd ben dat traplopen al niet meer kan zonder te zweten en 5 min na te hijgen. Mijn cardioloog zegt dat het door al die extra kilootjes komt. Ik loop me rot en ren achter mn 13 mnd oude baby maar blijf aankomen. Nu wil ik graag een maagband nemen om nooit meer tegen de kilootjes te hoeven vechten.

  Zijn er meer hartpatiënten die een probleem met hun gewicht hebben?

  #90074 Reageer

  Ik juist niet… Mijn BMI is 26

  Dat is de enige reden waarom ik het nog trek! Probeer echt wat aan dat echt overgewicht te doen anders heeft je hartje het extra zwaar. Eet desnoods alleen aardappels, vlees, groente en sla. Of rijst. Nooit MAC!!!

  Zie het niet als een belediging. Maar ik heb TCM cardiomyopathie. En de enige reden dat ik het nog een beetje volhouden.

  Val af dan heeft je hartje rust! Geloof me als ik ook overgewicht had was ik allang dood. Ik merk een heel duidelijk verschil tussen wat ik eet en hoe dat hart het doet.

  Ik ben geen arts maar hier twijfel ik niet over!

  Groetjes,

  Zomaar

  #90075 Reageer

  Overigens valt dat overgewicht nog mee…..

  Maar afvallen zal je helpen! Probeer iets minder te wegen en je hart gaat het veel beter doen
  !!

  #90076 Reageer
  Noortje1982
  Deelnemer

  De reden dat ik zo zwaar ben is inderdaad omdat ik minder beweeg dan eerst. Ik ben altijd wel aan de zware kant geweest. Na mijn bevalling wisten ze nog niet dat ik ziek was en was in drie weken tijd van 89 naar 66 kilo gegaan. Ondanks dat ik klachten had voelde ik me kiplekker. Mijn probleem met eten is is dat ik een gigantische honger heb. Mijn maag is een bodemloze put! Dus het hoeft niet eens perse vettig eten te zijn. Als het bijv een salade is die rijk aan verschillende groenten is dan eet ik net zo lang door tot ik echt vol zit. Dat kunnen bij wijze van twee borden zijn.

  En mijn cardioloog heeft enkel gezegd: minder eten en meer bewegen. Alsof ik met een eengezinswoning en een baby de hele dag kan slapen. :blink:

  #90077 Reageer

  En toch is overgewicht niet perse een reden tot klachten.

  Richt je op je kwaal. Ik heb geen overgewicht maar toch atriumfibrilleren (paroxismaal) en tachycardiomyopathie. Dus maak je vooral geen zorgen.

  Veel liefs,

  Zomaar

  #90078 Reageer
  Noortje1982
  Deelnemer

  Volgens mijn cardioloog dus wel. Ik ben 26 kilo te zwaar volgens haar. De kleppen doen volgens haar het werk dat ze moeten doen :unsure:

  #90079 Reageer

  En toch moet je er niet vanuit gaan dat alleen overgewicht de oorzaak is.

  Wat veel helpt is het vermijden van zout en teveel vocht. En pas op met alcohol, 2 glaasjes per dag kan maar meer geeft schade. Roken is ook niet goed maar heeft veel minder invloed.

  Sterkte!

  Zomaar

  #90080 Reageer
  Noortje1982
  Deelnemer

  Oh nee geen alcohol en sigaretten voor mij. Alle test waren goed. Heb wel vitamine d tekort en ijzer.

  #90081 Reageer

  Het zal niet zomaar aan alleen aan 10 of 20kg overgewicht liggen. Laat je daar niet mee wegsturen!

  Anders zou half Nederland bij een cardioloog lopen. Laat ze alles maar nakijken, ECG, Echo, en eventueel MRI. Toen kwamen er ook hele andere dingen naar boven.

  Liefs,

  Zomaar

  #90100 Reageer
  Dittie
  Deelnemer

  Hallo Noortje,

  Ik ben voordat geopereerd ben ook diverse kilos aangekomen. Ik dacht dat als ik weer ging sporten het wel beter zou worden. Een jaar na de operatie (nieuwe hartklep) ben ik weer gaan hardlopen. Verlies er echter niet echt kilos mee.
  Dus ben ik na een 1/2 jaar toch naar een voedingsdeskundige gegaan. Geen suiker, geen tarwe, geen koezuivel, wel geitenkaas en roomboter. Geen lightprodukten, vooral geen light produkten omdat die vol nepsuikers zitten waar het lichaam niets mee kan dus worden die opgeslagen in de vetcellen! Zorg dat je maaltijd in balans is met eiwitten, koolhydraten en vetten. Maar geen (althans ik eet het wel maar weinig) pasta, geen aardappelen en geen tarwebrood, wel pasta gemaakt van andere granen dan tarwe. Ik eet spelt brood, te koop bij de AH, is erg stevig brood, vult dus goed. Langzaam eten zorgt ook dat je hersenen optijd de maag adviseren om op te houden. Na 20 min. geeft je hersenen dat signaal af! Eet 6x peer dag. Met 3 tussendoortjes = rijstewafels met een pesto-prutje en/of bio-pindakaas met rozenbotteljam.
  En natuurlijk fruit, maar niet te veel. 2 stuks per dag.
  Sorry een lang bericht geworden, maar je kunt me altijd mailen en er zijn genoeg sites die info geven over gezond en natuurlijk eten en dan val je vanzelf af. Gaat niet snel maar wel gestaag!
  Succes

  #90108 Reageer
  karin lenters
  Deelnemer

  :cheer:hoi, ik ben Karin Lenters en ik heb 2 operaties achter de rug ca. 2 jaar geleden , ik ben met mijn 176 meter ook veel te zwaar ( 97 kilo)
  het is echt een probleem omdat je niet makkelijk beweegt en dus meer zit blijft het gewoon hangen, ik ben er nu achter dat mijn linker heup versleten is , daar heb ik net gisteren een spuit voor gehad dus dat belemmerde mij ook enorm, ik heb dus goede hoop dat dat wat beter gaat, helaas moet ik nog een keer geopereerd worden , ik had zelf bedacht om misschien te gaan zwemmen, dan belast je het lichaam het minst, alleen dat durf ik nu nog niet.

  alles wat je eet ook al is het niet veel blijft nu gewoon hangen.

  succes er mee !
  karin

  #90183 Reageer
  Noortje1982
  Deelnemer

  zomaar schrijft:
  [quote]En toch moet je er niet vanuit gaan dat alleen overgewicht de oorzaak is.

  Wat veel helpt is het vermijden van zout en teveel vocht. En pas op met alcohol, 2 glaasjes per dag kan maar meer geeft schade. Roken is ook niet goed maar heeft veel minder invloed.

  Sterkte!

  Zomaar[/quote]

  Hallo weer,

  Je had inderdaad gelijk!!Gisteren per ambulance afgevoerd naar het VU in amsterdam! Ik heb daar zowat de gehele dag gelegen en wat blijkt? De prothese die ze bij mij geplaatst hebben is niet de juiste maat. Mijn klachten begonnen daarom te lijken als voor de operatie. Ik heb nu medicijnen gehad en we gaan kijken!

  Ik ben bang dat ik weer die achtbaan inga….

  Noortje

  #90192 Reageer
  erfgeval
  Deelnemer

  Na mijn infarct ben ik uuteraard gestopt met roken, en de pil ook natuurlijk.
  Bij geen cholestrol hoge bloeddruk etc. te vinden, puur een erfelijk iets in de aders.
  Altijd 40 uur en meer in de week lopen sjouwen en rennen op mijn werk, daarnaast het laatste anderhalf jaar voor het gebeuren ook nog eens 2/3 keer gesport. Mijn gewicht toen 80kg/1.77m …..nu nog maar een pompfunctie van 18% in linkerkamer , stofwisseling trager door stoppen met roken….en tig pillen per dag slikken is de stand 88/1.77 meter.
  Ik kan door het warme weer amper nog sporten…de uren die ik administratief nog maar kan werken zijn 3,5 uur per dag en fietsen houd na 300 meter ook op.

  Dus het overgewicht ligt niet altijd aan het eetpatroon.
  Ik probeer zo min mogelijk of geen zout binnen te krijgen…en ook daar val je niet van af.
  Meer bewegen dan nu gaat niet want ik zit al over mn max elke dag en dat houd in vaak 2,3 dagen niet vooruit te branden.

  Gebruik je ook plaspillen, want zoals ik het lees kortademig en aankomen kan ook met veel vocht vasthouden te maken hebben….ik loop bij hartfalen en houd nu al een dagboek bij van mijn gewicht.

  Ik zeg sterkte 😉

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
Reageer op: Hartpatient en overgewicht
Je informatie: