default-header

Hartpatiënt en hinder van houtkachel rook

Home Forums Algemeen Hartpatiënt en hinder van houtkachel rook

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #80609 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Overburen stoken verschrikkelijk. Ik krijg zeer veel hinder van hoofdpijn en voel me zeer vermoeid. Zijn hartpatiënten extra gevoelig voor fijnstof van houtkachels?

  #93400 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  Dat heeft met hartpatiënt zijn weinig te maken.
  Iedereen kan hier last van hebben

  https://www.milieucentraal.nl/wonen/gezonde-leefomgeving/gezond-in-en-om-huis/overlast-van-hout-stoken/

  #93401 Reageer
  Richard
  Gast

  Ik zou met die buren even gaan praten om hun stookgedrag aan te passen. Mocht dat niet lukken kan je altijd bij de gemeente een klacht indienen vanwege stankoverlast houtkachel, de meeste gemeenten doen daar serieus iets mee.

  #93402 Reageer
  benben
  Gast

  Ik moet mij niet te veel opwinden. Volgens mijn gemeente moet je eerst de buurman hierop aanspreken maar daar aarzel ik over. Dat kan beter iemand anders doen. Dit maakt me echt angstig. Ik krijg vreselijke hoofdpijn hiervan. Mijn visite dacht zelfs dat mijn huis in brand stond door de sterke brandlucht geur.

  Volgens tv uitzending met een GGD arts erin geeft aan dat het hart en vaatziekten kan veroorzaken vanwege de hoge fijnstof ontwikkeling die gepaard gaat met het stoken.

  De aflevering is nog online te bekijken via http://www.omropfryslan.nl/nieuws/overlast-rook-en-fijnstof-afkomstig-van-houtkachels

  #93403 Reageer
  Richard
  Gast

  Als het zo erg is de Politie bellen en zelf laten constateren. De politie zal de overlastgever verzoeken te stoppen met stoken. Vraag om een rapport op te maken zodat je sterk staat bij de gemeente. Maar ga ook altijd eerst zelf de overlastgever aanspreken, hiermee sta je altijd sterker.

  #93404 Reageer
  benben
  Gast

  Probleem speelt al jaren. Het is helaas niet zo dat de gemeente je wil helpen. Zij geven aan dat er geen normeringen zijn in fijnstof. De overheid is in het kader van deregulering steeds meer regelgeving aan het afschaffen. Dit betekent dus dat je het met je buren moet oplossen. Als je dat niet lukt dan kun je vrijwel niets doen.

  medische zaken over fijnstof:

  https://houtrook.com/meer-hart-en-vaatziekten-door-fijn-stof/

  De RUG heeft dit al eens onderzocht en daaruit blijkt dat mensen dan maar gaan verhuizen om verlost te worden van de overlast.

  Dit rapport is te lezen via http://www.rug.nl/research/portal/files/14462819/rap72.pdf

  #93406 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  Ga je nog meer nep topics openen? 😛

  #93407 Reageer
  benben
  Gast

  Dit is geen nep. Rare reactie van u Jacob. Valt me zeer van u tegen.

  #93408 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  zo voelt het wel als je na dat dit afgesloten is en dan weer een klaag topic over een ander onderwerp start.

  Zoek het maar uit ik reageer niet meer op jouw berichten PUNT

  #93409 Reageer
  benben
  Gast

  En uw referentiekader (gevoel) aannames kloppen? Het zijn geen klaag topics maar serieuze medische klachten die mensen kunnen hebben. Maar zo vergaat dat altijd in Nederland als je hinder hebt wordt het afgedaan als klagen. Zo zijn mensen vergiftigd met C8 en daarover lees je niets terug op het internet. Vrouwen die miskramen kregen zeer ernstig. Maar ik begrijp wel waarom dat je dat niet terug vind omdat mensen keihard behandeld worden en weggeveegd worden op fora.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
Reageer op: Hartpatiënt en hinder van houtkachel rook
Je informatie: