default-header

Goed opneembare Omega 3 uit Krill olie

Home Forums Supplementen Goed opneembare Omega 3 uit Krill olie

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #79244 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Krill olie bevat omega-3 vetzuren.

  Wat is Krill?
  Krill is een zwevende massa van half doorzichtige, garnaalachtige zeediertjes van gemiddeld slechts 3 cm lang. Ze behoren tot het zooplankton en voeden zich met omega-3 rijke algen. Ze worden zelf gegeten door vissen. Krill maakt hierdoor de vissen tot een bron van omega-3 vetzuren.

  Wat is het verschil met andere omega-3 vetzuren?
  Andere producten die omega-3 vetzuren bevatten komen uit vis. De vis bevat omega-3 vetzuren in vetten van triglyceriden (vetlaag van de vis).
  Bij de Krill zitten de omega-3 vetzuren in vetten van fosfolipiden.
  Inname van Krill verhoogt in het lichaam niet enkel de beschikbaarheid van omega-3 vetzuren maar meteen ook van fosfolipiden.

  In de darmholte moeten triglyceriden altijd eerst verteerd worden vooraleer de vetzuren worden opgenomen in de darmcel (en vervolgens in het lichaam). Fosfolipiden worden ook wel verteerd, maar ze kunnen gedeeltelijk onverteerd worden opgenomen. Daarnaast zijn fosfolipiden beter oplosbaar in de darmlumen dan triglyceriden. Personen met minder galvloeistof kunnen hierdoor beter de vetzuren opnemen.

  Voordelen van Krill Omega-3 vetzuren
  Krill olie zorgt niet voor op oprispingen of onaangename nasmaak zoals bij andere visolie’s wel het geval kan zijn.
  Naast Omega-3 vetzuren (EPA en DHA) bevat Krillolie eveneens een mix van krachtige antioxidanten zoals vitamine A, vitamine E, astaxanthine en een marine flavonoid. Daarnaast bevat Krill olie ook choline, een stof die een rol speelt bij het doorseinen van zenuwprikkels die de spieren, de slaap, het concentratievermogen en het geheugen controleren.

  Allergenen informatie:
  bevat stoffen uit schaaldieren.

  Geen bijwerkingen bekend.
  Goed te combineren met andere voedingssupplementen.

  Dit eerste berichtje (in het Nederlands) over Krill olie heb ik hier vandaan gehaald:
  http://www.corpushealth.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=72

  #85675 Reageer
  Lisa
  Gast

  De kracht van Krill-olie

  In de jaren zestig van de vorige eeuw stuitten Russen en Japanners op een uitzonderlijk rijke bron van omega 3-vetzuren: de krill, een zeekreeftje dat in enorme hoeveelheden voorkomt in de zeeën rondom Antarctica.

  Het was hen te doen om de proteïnen die in deze beestjes ruimschoots zijn vertegenwoordigd.
  In krill-olie zitten drie opvallend sterke voedingsmiddelen:
  omega 3-vetzuren,
  fosfolipiden en antioxidanten,
  die een opvallend positieve invloed hebben op de gezondheid.

  Volgens wetenschappelijke studies is krill-olie effectief bij
  gewrichtsontstekingen,
  menstruatieklachten.
  de cholesterolspiegel,
  de ziekte van Crohn
  en concentratievermogen.

  Klinische onderzoeken vertonen aanwijzingen die duiden op nog veel bredere effecten van krill-olie.
  Als voedingssupplement is krill-olie nog niet lang in ons land verkrijgbaar. Maar nu het verkrijgbaar is bij G&W gezondheidsdrogist Schuttelaar en G&W gezondheidswinkel Zwolle, wordt geadviseerd goed te kijken naar de kwaliteit van de aangeboden producten: die verschilt nogal eens.

  Kies in ieder geval voor capsules die voor 100 procent uit krill-olie bestaan en niet wordt gemixed met ‘gewone’ visolie.

  Weliswaar heeft gewone visolie ontegenzeglijk uitstekende kwaliteiten, zij kan niet op tegen de kwalitatief op een hoger plan staande EPA en DHA bevattende krill-olie, die daardoor tot wel 30 à 40 keer sterker is dan de effecten van omega 3-vetzuren in gewone visolie.
  Bovendien zorgt de unieke combinatie fosfolipiden en omega 3-vetzuren voor, dat krill-olie stúkken beter en sneller door het lichaam opgenomen wordt dan gewone visolie.

  Bron:
  http://www.brugmedia.nl/index.php/zakelijk/5-zakelijk/6566-de-kracht-van-krill-olie

  PS:
  over de zuiverheid van Krill olie:
  Krill staat onderaan in de voedselketen en wordt gevangen in de schone wateren rondom Antarctica.
  Krill olie is hierdoor vrij van kwik, PCB’s, zware metalen en andere toxines.

  Het is ook duurzaam en milieuvriendelijk

  Krill is een goed voorbeeld van een vernieuwbare voedselbron. Krill behoort met zijn vierhonderd miljoen ton zelfs tot de grootste biomassa in de oceaan. Overbevissing speelt bij het produceren van Krill olie geen rol mede door de grote beschikbare hoeveelheden, vangstquota’s en de snelle regeneratie capaciteit van Krill.
  De vangstquota is op dit moment vastgesteld op vier miljoen ton per jaar. Doordat bij de vangst van krill met speciale netten en vangstmethoden wordt gewerkt, worden andere oceaandieren gespaard en eindigen dus niet in de netten.

  #85676 Reageer
  Lisa
  Deelnemer

  Nog een Nederlands artikeltje:

  Krill: wie weet wat het is, mag zijn vinger opsteken! Maar dan zonder te spieken in de dikke van Daele.
  Krill, een soort plankton, dat alleen maar in zeer koude zeeën en vooral in Antarctische wateren voorkomt, is een zwevende doorzichtige massa garnaalachtige diertjes en is tevens voedsel voor blauwe walvissen.
  Krill bevat in hoge mate de Omegavetzuren EPA en DHA.

  Tot vóór kort werd aangenomen dat vette zeevis en de daaruit gewonnen olie de beste bronnen waren van de Omega 3-vetzuren EPA en DHA.
  Krillolie – die zopas de goedkeuring kreeg van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid – blijkt nu echter een betere bron van Omega 3 te zijn.

  Tekort aan Omega 3 door teveel Omega 6 ……..
  De modale Belg heeft een tekort aan Omega 3-vetzuren. Enerzijds omdat wij heel weinig van het basis-alfalinoleenzuur opnemen, dat vooral in lijnzaadolie zit, anderzijds omdat wij daar in regel een grotere behoefte aan hebben door o.m. overmatig gebruik van arachidonzuur en linolzuur uit de Omega 6-reeks. Arachidonzuur zit in vlees.

  Linolzuur, dat vooral overvloedig in courante margarines en supermarktolies zit, wordt bij overmatig gebruik omgezet in arachidonzuur.
  En dat arachidonzuur levert de bouwstenen voor weefselhormonen en andere lichaamseigen substanties, die ontstekingen teweeg brengen en onderhouden.

  Nagenoeg alle chronische ziekten – van reuma, die niet op slijtage berust, over arteriosclerose en allergiëen tot kanker toe – hebben met ontsteking te maken.
  Omega 3 levert de bouwstenen voor lichaamseigen substanties, die de ontsteking bestrijden.

  Het hele artikel is hier te lezen:
  http://www.maarnatuurlijk.be/content/reportages/rep_2010_02_krill-olie.php

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Goed opneembare Omega 3 uit Krill olie
Je informatie: