default-header

Gehaktballetjes in tomatensaus

Home Forums Recepten en tips Gehaktballetjes in tomatensaus

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #78680 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    Dit is een oeroud familierecept dat mijn oma al van haar moeder had, of het nog verder terug te voeren is kan ik niet meer achterhalen.

    Maak van halfom of rundergehakt kleine balletjes en bak deze aan, doe er flink wat uien bij bakken. Voeg daarna diverse groente toe, vers (wortel, prei, paprika, erwtjes, boontjes) of uit de diepvries (bv. soepgroente niet te fijn gesneden). Ik denk dat de paprika een toevoegsel van mijn moeder is, want in de tijd van mij overgrootmoeder was deze groente nog niet bekend in Nederland.
    Bak deze een tijdje mee en voeg verse champignons toe en tomatenpuree. Alles goed doorbakken.
    Voeg wat water toe zodat het geheel ongeveer onder water staat, eventueel bouillonblokje erbij, wat peper en paprikapoeder voor de smaak toevoegen.
    En dan komt het geheim: kook ondertussen een aantal eieren en snijd deze in stukjes en voeg ze toe aan het mengsel.
    Als de groente gaar zijn het mengsel binden.
    Lekker met stokbrood, rijst of aardappelpuree! :cheer:

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Gehaktballetjes in tomatensaus
Je informatie: