default-header

extra beta blokker en ik voel me er niet lekker op

Home Forums Algemeen extra beta blokker en ik voel me er niet lekker op

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #79210 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  na een aantal weken van erge toegenomen stress reageert me hart erop door te snel te slaan dus een te snelle hartslag, vanmiddag een ECG laten maken, hartritme was rustig maar wel een te snelle hartslag. op aanraden van de arts heb ik een extra beta blokker genomen maar heb nu klachten waar ik me nogal zorgen om maak :

  hartkloppingen
  soms bij het inademen het gevoel alsof me hart overslaat
  af en toe pijn op de borst

  zijn dit normale symptomen ? me bloeddruk was verder prima 125/75

  ik gebruik bisoprololfumaraat en vandaag dus 10 mg ipv 5

  #85443 Reageer
  bloem
  Deelnemer

  Bel de huisartsenpost of de Eerste Hulp van het ziekenhuis en vertel wat er aan de hand is.

  Sterkte.

  #85444 Reageer
  denise1984
  Deelnemer

  ik vind dit echt dood eng, heb net mijn hartslag gemeten en die is nog 111 na twee beta blokkers die het omlaag zouden moeten brengen

  #85445 Reageer
  bloem
  Deelnemer

  Bel de dokter en vertel wat je hartslag is na twee betablokkers.
  Vertel waarom je betablokkers slikt. Is er niemand bij je in huis die je kan helpen?
  Bel als eerste de dokter. Als je je huisarts belt hoor je vaak op een bandje wat het telefoonnummer is van de huisartsenpost in de avond. Die kunnen je dan echt verder helepen.

  #85447 Reageer
  denise1984
  Deelnemer

  ik heb net contact gehad met de huisartsten post de dienstdoende huisarts vond het niet nodig als ik langs zou komen. dat het niet raar is dat ik zo’n hoge hartslag heb omdat ik gewoon stress en paniek heb. hij vond 10mg een hoge dosis beta’s ik heb hem ook verteld dat ik overslagen en hartkloppingen heb en ook daar zag hij niks ernstigs in, wat moet ik doen ? op de kundigheid van de arts vertouwen ook al heb ik hem alleen maar telefonisch gesproken ?

  heb trouwens een automatische bloeddrukmeter die je om je pols moet doen en ik hoor van meerdere mensen dat je die dingen niet altijd kunt vertrouwen qua uitslag. maar volgens mij kan een bloeddruk meter je hartslag niet verkeerd op meten. zou fijn zijn als het wel zo zou zijn maar ik weet het niet

  had net een hartslag van 91 nog wel snel maar niet vreselijk snel

  #85449 Reageer
  bloem
  Deelnemer

  Hoi Denise,

  Ik heb het net pas (vanochtend) gelezen en ik hoop dat je je nu beter voelt.
  Ik weet niet wat voor hartprobleem je hebt en kan dus niet zeggen of de huisartsenpost je wel of niet moet laten komen. Dat is echt aan de dokter.

  Sterkte!

  #85467 Reageer
  Patrice
  Gast

  ik weet uit ervaring dat het heel eng kan zijn met een hartslag van 130, een bloeddruk van 90/55 en gewoon op de bank zitten.
  Overleg met je cardioloog. In de meeste gevallen wordt je doorgestuurd naar de Hartfalen Verpleegkundige en zij gaat met jou kijken op welk middel je het beste reageert.
  In mijn geval is Selokeen ZOC 50 van een halve tablet, naar een hele per dag gegaan en ik heb een rustig hart en geen klachten meer van flauwvallen.
  Een dienstdoend huisarts is niet gespecialiseerd in dit soort dingen en kan je hierover dus eigenlijk ook geen afdoende advies geven.

  #85473 Reageer
  denise1984
  Deelnemer

  ik heb niet echt hartproblemen maar eigenlijk contstant een te snelle hartslag rond de 120 inmiddels ben ik weer met die extra beta blokker gestopt. al heb ik niet een echt hartprobleem toch heb ik vaak hartoverslagen en hartkloppingen dat dan de spieren in me nek en armen koud worden. ben 1,5 geleden bij een cardioloog geweest en die heeft niks ernstigs kunnen ontdekken. heb een 24-uurs registratie gehad of ik weet niet hoe dat heet, je hebt dan dingen op je borst en een bakkie bij je. ook heb ik een echo van me hart gehad. allemaal geen reden tot paniek. maar mijn moeder heeft hartproblemen ( AV-nodale re-entry tachicardy ) en is daar ongeveer 1,5 jaar geleden aan geopereerd maar nu heeft ze weer last en moet ze waarschijnlijk weer onder het mes. mijn opa heeft divese infarcten gehad en die dingen maken me wel angstig want het komt dus wel in me familie voor. ik hoop niet dat jullie nu denken van wat moet denise hier als ze geen serieus hart probleem heeft. heb vaak pijn op mijn borst en dat straalt soms uit naar me arm en nek. voor mij reden tot paniek ! en ook die overslagen/misslagen en hartkloppingen maken me angstig, me bloeddruk is eigenlijk altijd prima bijna altijd rond 125/80 heb hem 1 x veel te hoog gehad en met een verhoogd hartritme was voor de arts toen de reden waarom ik nu sinds een jaar beta blokkers slik ( kan ook langer zijn )

  #85481 Reageer
  bloem
  Deelnemer

  De angst om een hartkwaal te hebben veroorzaakt ook een onrustig hart.

  Ik hoop dat je een manier kunt vinden om ook te ontspannen en te genieten.

  #85495 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  polsslagmeters zijn niet altijd even betrouwbaar, je kunt beter een meter nemen waarbij je een band om je bovenarm moet doen.

  #85530 Reageer
  Tonnie1
  Deelnemer

  Beste Denise ik zeg altijd beter 10 keer voor niets bij de eerste hulp dan 1 keer te laat
  dat doe ik namelijk ook als ik me niet lekker voel nu ben ik wel aan mijn hart geopereert
  maar dat is al twee jaar geleden maar twee weeken geleden lag ik ook weer aan het infuus
  bleek later ook niets aan de hand te zijn maar ja je weet nooit Denise ben mischien en angst haas maar ik hoef maar even wat te voelen dat ik niet vertrouw dan ben ik er ,en het voeld toch lekker als het niets is je bend meteen gerustgesteld ik wens je het aler beste
  Denise sterkte Groetjes Tonnie

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
Reageer op: extra beta blokker en ik voel me er niet lekker op
Je informatie: