default-header

Even voorstellen en een vraag

Home Forums Even voorstellen Even voorstellen en een vraag

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #104896 Reageer
  ldblaauw
  Deelnemer

  Hallo iedereen,

  Ik ben Leo (de Blaauw), 52 jaar en al een tijdje lid van dit forum maar nog niet heel veel gebruik van gemaakt tot nu alleen wat nieuws items gelezen.

  Affijn nu toch maar eens een bericht posten en wellicht is er in deze community iemand met dezelfde ervaring als mij…

  In Mei van het vorig jaar kreeg ik een hart aanval en werd ik met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en gelijk gedotterd. Na een paar dagen weer naar huis en begonnen met de hart revalidatie en ook het sporten weer opgepak, dat was er wat bij gebleven de afgelopen jaren zullen we maar zeggen 😉 Tot de corona stop deed ik 3 uur per week badminton en 1 uur fitnes training na da hart revalidatie en ook gelijk na het infarct gestopt met roken… ja ik weet het had best eerder gemogen maar goed.

  Het wil echter maar niet opschieten met het herstel en vooral nog heel veel last van kortademigheid en dat ook dan niet eens bij inspanning maar ook gewoon als ik op de bank zit of op bed lig. Nog steeds niet aan het werk hierdoor en tsja dat is wel frustrerend. De cardioloog zegt eigenlijk tja meneer uw hart is er weer in orde ik ben klaar. Ik denk dan ja dat is mooi maar ik kan zo niet verder… Op mijn voortdurende vragen zijn er al wat zaken gewijzigd in de medicatie, andere betablokker, andere bloedverdunners etc en is de longarts ingeschakeld die mijn asthma medicatie weer heeft gestart. Maar niks lijkt te helpen…

  Ik begin een beetje radeloos er van te worden en voel mij niet echt serieus genomen… wellicht is hier iemand met dezelfde symptomen met nog ideeen of gelijke ervaringen?

  mvg,

  Leo de `Blaauw

  #105174 Reageer
  Aysegül Er
  Sleutelbeheerder

  Beste Leo de Blaauw,

  Welkom terug op ons forum.

  Allereerst mijn complimenten dat u uiteindelijk toch gestopt bent met roken. Ik hoor van veel mensen dat het erg moeilijk is. Knap hoor!

  Ik ben blij om te horen dat u bezig bent met revalideren en het opbouwen van uw conditie. Ik weet dat het veel tijd en moeite kost. En dan komt nu de corona crisis er nog eens bij… Maar blijf vertrouwen hebben in uzelf.

  Ik wens u heel veel beterschap toe!

  Aysegül

  St. Hartpatiënten Nederland

  #105903 Reageer
  goldenbuddy
  Deelnemer

  Hallo Leo ,

  Had deze problemen ook ,en ben zelf op onderzoek uitgegaan.
  Weet niet welke medicatie je gebruikt, maar de oorzaak zou hierin kunnen zijn .
  Anders kijk eens op FK ( farmaceutisch Kompas) ,hier staan vele medicijnen in mét o.a ook de bijwerkingen vermeld .
  Zelf kreeg ik deze klachten bij gebruik van bisoprolol, was zo moe dat ik nog geen 50 meter kon lopen. heb toen zelf (volgens specialist niet verstandig ) dit medicijn weggelaten voor 4 weken, en klachten verdwenen.
  Na deze “outtime” weer gestart met bisoprolol , en de moeheidsklachten kwamen weer terrug.
  specialist zei dat ik ze toch moest nemen , maar heeft deze wel verlaagd , wat tot nu wel goed gaat .

  m.vr.gr. GoldenBuddy

  • Deze reactie is gewijzigd 3 jaren, 3 maanden geleden door goldenbuddy.
  #105952 Reageer
  ldblaauw
  Deelnemer

  Hallo,

  Dank je voor je bericht, ja er is bij ook al veel geexperimenteerd met de medicatie helaas nog zonder succes. Op dit moment loopt er een second opinion, omdat de cardioloog in Leeuwarden het ook niet meer weet, in Sneek. Die heeft al wel ticagrelor gestop(omdat het toch bijna een jaar na plaatsing vd stent was) en de Metropolol verlaagd naar 50mg per dag. Helaas word het er niet beter op verdorie.. verder slik ik nog acetylsalicylzuur 80mg, isorbide mono 60mg, pantoprazole 20mg, perindopril 8mg, metoprolol dus 50mg en atorvastatin 40mg. Ook weer wat astma medicatie opgestart in overleg met de long arts maar ook nog geen gewenste effecten.

  Er stond deze week een scan van het hart op het programma maar helaas kreeg mijn zoon corona dus nu zitten we allemaal in thuis quarantaine en ging dat niet door, begin April nieuwe poging.

  Ik houdt jullie hier wel even op de hoogte wat er allemaal gebeurt.

  mvg en dank voor het mee lezen, denken, leven 😉

  Leo

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Even voorstellen en een vraag
Je informatie: