default-header

Ervaringen met Rode rijst gist

Home Forums Cholesterol Ervaringen met Rode rijst gist

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #79520 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Als nieuwkomer op dit forum wil ik direct maar een topic maken over een onderwerp dat mij op dit moment nogal bezig houdt nl. cholesterol verlagen.

  Na een hartstilstand van 24 minuten en nog een 4-tal infarcten door re-stenose over een periode van 3 jaar, heb ik mijn portie wel gehad. Ik ben nu redelijk stabiel behalve mijn cholesterol.

  Ben nu al bijna 2 jaar bezig samen met de lipidenpoli om het omlaag te krijgen en dat lukt ook wel even maar dan krijg ik weer enorme spierpijnen en krampen (myalgia) soms zo erg dat ik niet meer kan lopen. Dan stop je maar noodgedwongen maar schiet de cholesterol weer de lucht in.

  Nu las ik een paar interessante artikels over Red yeast rice, gefermenteerde rode rijst waarin “natuurlijke” statines zitten en die mogelijk kunnen helpen bij het verlagen van cholesterol.

  Iemand van hartgenoten die hiermee ervaring heeft opgedaan?

  Groetjes
  Willem

  #92789 Reageer
  heavyD
  Gast

  😉 Hallo Willem. Ik heb er zelf geen ervaringen mee dus ik kan je niet uit eerste hand vertellen. ik heb wel een afrts gesproken die ervaringen ermee heeft en die gaf aan dat bij doseringen rode rijst die zorgen voor een daling van cholesterol dezelfde bijwerkingen optreden als met statines, voor mij dus ook ongeschikt.
  Zelf ben ik door alle bijwerkingen compleet gestopt met Crestor. Ik had rugpijn, spierpijn, moeheid. Toen ik stopte schrok ik want ik kreeg een totaalcholesterol van boven de 8 een LDL van 6 en een HDL van 1,2. Verschrikkelijk dus.
  Ik ben toen begonnen met Bergamet pro uit amerika. Natuurlijk product en ik heb er geen bijwerkingen van. Ik meet iedere week mijn cholesterol zelf en het is nu gedaald naar redelijke levels. Cholesteroltotaal net boven de 5 en LDL op 4. Natuurlijk wil ik ook lager maar dat is nog niet gelukt, misschien als ik het langer gebruik. Ik weet ook dat er mensen zijn die in plaat van stoppen hun dosis statines halveren of slechts 1/4 nemen en dan aanvullen met Bergamet dat schijnt ook heel goed te werken. Overigens heb ik alles al eerder geprobeerd tot geheel vetvrij of koolhydraatarm. Verder werkt niets bij mij. Succes

  #92796 Reageer
  Willem999
  Gast

  Leuk om na zon tijd nog een reaktie te krijgen op dit onderwerp. Bedankt Dennie.
  Ben al die tijd aan het zoeken geweest naar alternatieven die werkbaar zijn. Gebruik nu Ezitimibe echter dat helpt marginaal.
  Heb nog steeds dezelfde problemen met een LDL van 6 en meer, dus ga me eens verdiepen in de Bergamet pro. Mijn wachten en hoop is op het uitkomen van de nieuwe generatie PCSK9 medicijnen einde dit jaar. Hopelijk dat die een oplossing bieden, de trials zien er veelbelovend uit.

  #93577 Reageer
  volhoudster
  Deelnemer

  Beste Willem,

  Vorig jaar was mijn cholestrol prima.

  en heb destijds l gezegd dat ik geen statines wil vanwege de ernstige bijwerkingen.

  Nu heb rode gist rijst gekocht..jawel bij de apotheek.

  Ze vertelde me dat zelfs artsen dit middel kennen.maar niet zo snel voorschrijven,omdat het niet vergoed wordt.

  (Nu heb ik meer een vermoeden dat de pharmaceutische industrie hier niet "rijk "van wordt.afijn dat is mijn mening.)

  Ik hen met de cardiloog afgesproken dat ik over 6 maanden opnieuw laat prikken.

  Ook heb ik een aspraak bij een Mesoloog..

  Ik laat mijn suplementen checken of ze samen kunnen met de reguliere medicijnen.

  In mijn geval Telfast 80. mgr en asetylsalisylzuur 80 mgr.
  Ik ben in 2011 gedotterd en er is een stent geplaatst.

  9 maart heb ik de afspraak bij de mesoloog.

  gr 

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Ervaringen met Rode rijst gist
Mijn informatie: