default-header

dringende vraag

Home Forums Help?!? dringende vraag

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #79372 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  hallo ik ben denise en ik ben 26 jaar, na jaren lange tijden van stress angst en spanningen ben ik nu op het punt dat ik een dringende vraag heb ik zal eerst wat over mezelf vertellen.

  ik lig al jarenlang met onbekende lichamelijke klachten in de lappenmand. w.o licht in het hoofd, sinustachycardie en gewoon algeheel niet lekker voelen. nu zijn die klachten vaak verwezen op spanningen hyperventilatie en stress en in het verleden was dat ook vaak het geval. ik heb een tijd heel erg last gehad van overslagen, hartkloppingen en een te snel hartritme. ik ben daarvoor bij een cardioloog geweest en er kwam niks bijzonders uit behalve een te snel hart ritme. daarvoor heb ik de beta blokker : bisoprololfumaraat gekrege 5 mg per dag.

  nu mijn vraag : ik voel me al weken erg ziek… alsof ik zwaar de griep heb, heel erg zweten, misselijk, licht in het hoofd etc… en nu heb ik sinds gister terugkerende pijn op me borst wat gepaard gaat met dove en koude vinger toppen en hart overslagen en hartkloppingen. word het tijd een dokter in te schakelen ? de pest is alleen dat ik door mijn problemen vaak bij een dokter geweest ben en hij of zij me hoogstwaarschijnlijk weg zal sturen maar wat als er nu echt wat is met me hart ? ik voel de pijn als een beklemmend drukkend gevoel voornamelijk achter me borst been.

  is er iemand die tips heeft ?

  ik moet wel zeggen dat ik rook en te dik ben. ik ben 1,63 en weeg 80 kilo

  ik werd vanochtend wakker met aanrakingspijn op me borstbeen. ik hoef het maar zachtjes aan te raken of het doet al zeer

  #86121 Reageer
  Wandeltheo
  Deelnemer

  Beste Denise,

  Natuurlijk is het mogelijk dat je een beginnende griep -of iets anders- onder je leden hebt, maar hoe kom je daar achter ? Tja, als de huisarts niet constateert, zit er maar één ding op, en dat is: probeer afleiding te zoeken.

  Hoe doe je dat? Zoek een hobby, je kunt vast wel iets bedenken dat je leuk vindt, maar DOE iets. En begin eens om een blokje rond te lopen. Niet door de stad, want dat wordt slenteren (houdt niemand vol), maar gewoon van huis uit, het buitengebied in. Elke dag, vast tijdstip: Stevig doorstappen, klein stukje en probeer dat uit te breiden. Je zult zien dat het helpt. Niet na 2of 3 keer, maar na 8 of 9 keer, kijk je er al heel anders tegen aan.

  26 jaar en dan met problemen zoals jij beschrijft: dat is niet normaal.
  Dus: Do something, it does help !
  ik wens je veel succes

  Theo

  #86122 Reageer
  Patrice
  Gast

  Beste Denise,

  het blijft natuurlijk moeilijk om in 10 zinnen het hele verhaal op papier te krijgen.
  Eén geruststelling kan ik je geven: hartproblemen zijn aan de buitenkant niet te voelen. Dus het gevoelige/pijnlijke borstbeen bij aanraking, heeft niets, maar dan ook niets met je hart te maken. Een geïrriteerd botvlies van je sternum kan pijnklachten geven. Vaak veroorzaakt door teveel in elkaar gedoken zitten (achter de computer bijvoorbeeld).
  Koude handen en voeten, een algemeen gevoel van onwel bevinden, ik ben het eens met Theo. Als ik me beroerd ga voelen, ritmestoornissen krijg, waardoor de energie en de verwarming van armen en benen terugloopt: gaan wandelen, hondje riem om en aan de wandel tussen de weilanden, weer of geen weer. En echt waar ik kom fris en fruitig, de laatste dagen uitgewaaid en zijkesnat thuis, maar het bloed is weer in mijn tenen en vingertoppen.
  Over roken ga ik helemaal niks zeggen, weet uit ervaring wat een verslaving met je doet.
  Dus meid, de paden op de lanen in. Goed ook om je hoofd leeg te krijgen. Om na te denken over wie of wat je zo overstuur gemaakt heeft in het verleden, het in perspectief zien en loslaten. Een rugzak vol met rommel van vroeger met je meesjouwen is zonde van je energie. Vaak heeft het niks met jou te maken en sleep je dingen mee die niet eens van jou zijn.
  Beterschap en sterkte ermee en laat af en toe eens weten hoe het met je gaat. Vriendelijke groet, Patrice.

  #86123 Reageer
  denise1984
  Deelnemer

  bedankt voor jullie liever reacties echt hartverwarmend 🙂 op het moment en eigenlijk sinds gister heb ik geen pijn meer op me borst, wel nog steeds aanrakingspijn op me borstbeen. maar goed dat zal inderdaad zoals patrice zegt niks met me hart te maken hebben, lopen is een goede optie alleen ik ben altijd zo duizelig dus ik zwalk als het ware over straat. altijd licht in me hoofd. alsof ik op wolkjes loop en ik niet voel waar ik me benen neer zet. dat ik wel degelijk hartklachten heb is een feit, ik heb gister weer ontzettende overslagen en hartkloppingen gehad maar ook dat kan stress zijn. mijn gemiddelde hartslag is in rust 100 per minuut of hoger en mijn bloeddruk is meestal prima. ik weet alleen nog steeds niet of je bloeddruk wat met je hart te maken heeft, ik bedoel.. als je een lage of hoge bloeddruk hebt zegt dat toch niet dat je het aan je hart hebt ? nogmaals bedankt voor jullie reacties.

  #86125 Reageer
  Adrem7
  Deelnemer

  Hallo,

  Het lijkt erop dat je aan het hyperventileren bent.
  Let goed op je ademhaling. Door je buik ademhalen.
  Heb er zelf veel last van gehad. Daar krijg je ook al die bijverschijnselen van die lijken of je het aan je hart hebt.
  Maar voor alle zekerheid zeker laten controleren door een arts.

  Sterkte.!

  #86127 Reageer
  charlot
  Deelnemer

  Lekker verhaal. Lijkt sterk op het mijne. 1 dag voordat ik met astma cardiale, 7 kilo vocht teveel, bijna dood op de eerste harthulp lag, had mijn huisarts ‘gediagnostiseerd’ dat ik – vergelijkbare klachten met de jouwe al een jaar lang – stress en hyperventilatie had. Nee dus, enorm lekkende hartklep, meteen geopereerd.
  Dus: NIET doorlopen, NIET lekker gaan sporten ( hardlopers zijn doodlopers!), zo snel mogelijk naar een cardioloog, om UIT TE SLUITEN dat je stress en hyperventilatie hebt.

  Ik had een zeer onbekwame huisarts en een cardioloog die de afgelopen 25 jaar zijn vakliteratuur ook niet had bijgehouden. Pech, de ene professional is de andere niet. Dus als jij geen antwoord krijgt, ga je naar een ander.

  Naar de eerste hart hulp, NIET naar de weekenddokter of zo, zorg dat je bij een cardioloog komt, desnoods een andere dan de huidige. En…op een ‘hartfilmpje’ kan je niks aflezen…minimaal inspanningstest en echo. En via de cardioloog eventueel naar de internist, die kan je helemaal chemisch doorlichten.

  Ik bedoel…de zenuwen zijn helemaaaaaal niet goed voor je hart, dat weet iedereen en jij hebt de zenuwen. Dus ga je roken, vertel mij wat. Dus het allereerste wat je doet is die sigaretten of sjek weggeven aan iemand voor wie het wél goed is en tegen IEDEREEN vertellen dat jij niet meer rookt. Niet aanstellen, grote meid, kunt hier best meteen mee stoppen, heb ik ook gedaan, cold turkey!

  Succes

  #86131 Reageer
  nopje
  Deelnemer

  hallo
  ik heb de zelfde klachten 15 jaar geleden gehad ben toen door de hele medische molen gegaan
  (cardioloog longarts ) zonder dat er een oorzaak gevonden werd.
  de klachten werden steeds erger en ik kreeg toen ook angst en paniek aanvallen.
  toen werd duidelijk dat het om een vitale depressie ging.
  dat wil zeggen dat de depressie zich lichamelijk manifesteert en hele echte lichamelijke klachten veroorzaakt.
  nu is het niet leuk en moeilijk te accepteren dat het “tussen de oren zit”
  maar dit is ook een echte ziekte en moet ook zodanig behandeld worden.
  ik hoop dat je hier wat aan hebt
  veel sterkte

  #86132 Reageer
  Helmons
  Deelnemer

  Beste Denise,

  Wat zul jij je beroerd voelen, en onzeker,
  zelf heb ik met klachten lang gelopen naar huisarts en specialist maar er kwam niets uit.
  Steeds heb ik wel geprobeerd om in ieder geval wel mijn leven zo goed mogelijk te leven.
  Ook ik heb altijd gerookt,en ben gestopt op mijn 51ste.
  Als je gestopt bent dan krijg je pas na verloop van tijd door dat roken
  het slechte slapen, de stress verergeren, je wordt er doodmoe van.

  Op mijn 50ste is er dan uitgekomen waarom ik mij altijd niet goed voelde,
  en het blijkt dat dit ook zo hoort,
  Mijn ziekte openbaart zich tussen je 40 en 60ste.

  Zelf heb ik van cardiologen van het UZA te Antwerpen te horen gekregen,(nadat ik 3x was geopereerd)
  wandelen, wandelen en nog eens wandelen.
  Sporten red ik niet meer maar gewoon elke dag een stukje wandelen probeer ik wel.
  In het begin kwam ik niet verder dan het stoepje bij de voordeur.

  Mijn man heeft hyperventilatie gehad, daar zie ik veel klachten van terug in jouw verhaal maar of dat zo is, ik weet het niet, ik ben geen arts.

  Misschien mag je jezelf eens uitgebreid laten onderzoeken ??????

  sterkte.

  gr. Riena

  #86146 Reageer
  Bettilde
  Deelnemer

  Hallo Denise,
  De enige die je echt kan helpen is de cardioloog of internist voor het hart.
  Wacht niet langer, laat je huisarts met spoed een afspraak voor je maken en als hij/zij dat niet nodig acht, dan maak je zelf maar de afspraak. Laat maar merken dat je je angstig voelt en het gevoel hebt niet serieus genomen te worden door je huisarts en daarom zelf maar stappen onderneemt omdat je zekerheid wilt hebben. Je hebt die zekerheid dringend nodig, want in onzekerheid leven maakt dat je (veel) stress krijgt en dat is beslist niet goed. Niet voor je psychische toestand waarin je nu al verkeert, maar ook niet voor je hart. En zeker niet voor hen die naast je staan, zoals bijvoorbeeld een partner, kinderen, broer, zus of goede vrienden. Er zal altijd wel een iemand zijn toch die je in vertrouwen kunt nemen. Neem hem of haar ook mee naar de cardioloog en stel vooraf op papier je vragen op. Tegenwoordig vinden de artsen het juist fijn als er vragen worden gesteld. Noteer de antwoorden ook. Altijd makkelijk om er later nog eens naar te kijken.
  Probeer de sigaret maar af te schrijven. Er zijn goede medicijnen voor om je hierbij te helpen. Ik wens je heel veel sterkte en succes! Doorzetten hoor!
  mvg Bettilde

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
Reageer op: dringende vraag
Je informatie: