default-header

Dank je wel

Home Forums Algemeen Dank je wel

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #80054 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Bedankt voor jullie berichtjes, vandaag revalidatie diëtiek gehad. Nou als ik dat allemaal naar binnen moet werken dan kom ik nog 20 kg aan.

  Heb een 1 op 1 afspraak, heb daar geen lekker gevoel bij, kreeg gelijk al te horen dat het geen vocht is, ze heeft me alleen maar in me wijde verhullende kleding gezien. In dec 2012 nog 65 kg, was al maanden gestopt met roken. Na infarct zomaar 82 kg.
  We zien wel

  #89492 Reageer
  Roland
  Gast

  Hallo Marja,

  Het is belangrijk dat een diëtist naar de hele mens kijkt. Is er sprake van stress (emotie-eter), zijn er hormonale problemen (denk aan de overgang), in hoeverre spelen medicijnen een rol, hoe is het met de schildklier.
  Ik kamp zelf ook met overgewicht. Bepaalde hart- en longmedicatie speelt hier in mijn beleving zeker in mee. Dagelijks gebruik ik bijvoorbeeld een vrij hoge dosis corticosteroiden (zit in de ontstekingsremmers voor de longen) en heb net weer een flinke stootkuur prednison gehad i.v.m ernstige astmaklachten. Niet echt bevorderlijk voor mijn gewicht maar een noodzakelijk kwaad voor mijn longen.
  Als er bij jou sprake is van vocht vasthouden moet dit onderzocht en behandeld worden.

  Heel veel sterkte.

  Hartegroet,
  Annemarie

  P.s misschien een tip om op te schrijven wanneer je iets eet of drinkt om zodoende zelf een duidelijker beeld te krijgen.

  #89496 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Het lijkt me inderdaad wat kort door de bocht om niet verder te kijken of er toch inderdaad vocht wordt vastgehouden en in hoeverre de medicatie van invloed is.
  Verder ben je misschien minder in beweging dan voor je infarct. Ik zou nog maar eens goed navragen bij de diëtist hoe ze het een en ander ziet, misschien kun je wel wat vragen op papier zetten zodat je bij je volgende bezoek ze niet vergeet te stellen.
  Wat betreft de hoeveelheden die je nu misschien moet eten: dat kan wel eens veel meer lijken dan je gewend bent, maar waarschijnlijk is het qua aantal calorieën minder.
  Succes met je dieet!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Dank je wel
Je informatie: