default-header

chronotrope incompetentie

Home Forums Ritmestoornissen chronotrope incompetentie

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #79184 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Ik ben nieuw op dit forum. Ben op zoek naar informatie want heb een hoop twijfels. Tot halverwege vorig jaar was ik kerngezond. Nooit iets gehad. Toen vermoeidheid en afvallen. Ook een paar keer flauw gevallen. In november bleek alles het gevolg van bradycardie en chronotrope incompetentie. Ben helemaal onderzocht, een pacemaker zou de enige oplossing zijn, maar dit vond de cardioloog toch nog niet echt nodig. Hij vond me ook nog wat te jong daarvoor. (48). Ergens ben ik daar blij mee, maar nu de tijd vordert ga ik toch twijfelen. Zo’n pacemaker lijkt me niet alles, maar dit is ook niks. Ben zo snel moe! een trap op, en ik heb het gevoel dat ik een marathon gelopen heb. Kan ook al enkele maanden mijn werk niet meer doen. Ik werk wel, maar doe nu administratief en onderzoekswerk. De hele dag achter de computer dus. Dat gaat wel, maar liever zou ik terug naar mijn eigen werk, maar dat is lichamelijk veel vermoeiender en gaat dus niet. De meeste last heb ik last van het feit dat mijn hartslag niet mee omhoog gaat bij inspanning.
  Ik zit nu met een paar vragen: waarom ontstaat dit zomaar? De cardioloog kan het niet zeggen, denkt aan een ontstekingsreactie of zo.
  Kan dit ook ‘zomaar’ weer overgaan?
  Als je een pacemaker krijgt, kunnen ze dan zien of die vaak moet inspringen, dus zou je zo’n ding ook weer kunnen verwijderen als je kwaal overgegaan is? Als ik over pacemakers lees krijg ik de indruk dat dat voor het leven is, maar het zou toch mogelijk moeten zijn om er weer vanaf te komen als ie niet meer nodig is?
  Nou, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Voorlopig hoef ik niet naar de cardioloog terug, maar als ik er in april weer heenmoet en het gaat nog niets beter, dan wil ik in elk geval weten wat ik zelf zou willen….
  graag reacties en ervaringen!

  #85297 Reageer
  Lisa
  Gast

  Hedwig schrijft:
  [quote]
  Ik zit nu met een paar vragen: waarom ontstaat dit zomaar? De cardioloog kan het niet zeggen, denkt aan een ontstekingsreactie of zo.
  Kan dit ook ‘zomaar’ weer overgaan? [/quote]

  Hallo Hedwig,

  Mogelijke oorzaken zijn: medicijnen (betablokkers waarschijnlijk), trage schildklierwerking, en hartziekte (zuurstofgebrek in hart)…..
  Is dat allemaal uitgesloten? (is je TSH + ook vrij T4 getest?)

  Als het plotseling komt zou ik voor mij zelf ook denken aan een infectie/ontsteking (en dat kan vaak weer herstellen)….. ben je ook op de ziekte van Lyme (borreliose) getest?

  Ik heb zelf geen ervaring met een pacemaker, maar ik weet wel dat er mensen met Lyme zijn geweest, die er tijdelijk eentje kregen ivm ritmestoornissen (en na behandeling van de ziekte van Lyme kon de pacemaker weer weg).

  Of je een pacemaker voor het leven nodig hebt ligt dus waarschijnlijk aan de oorzaak van de hartstoornis……. als je die weet te vinden ben je een stap verder .

  Succes, en groetjes,
  Lisa 🙂

  #127846 Reageer
  marja van loenen
  Gast

  wat betekent: cave, wel enige chronotrope incompetentie

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: chronotrope incompetentie
Je informatie: