default-header

Boosheid na beroerte door hersenbeschadiging

Home Forums Herseninfarct Boosheid na beroerte door hersenbeschadiging

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #78787 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Boosheid na beroerte door hersenbeschadiging

  De boosheid en irritatie waaronder patiënten die een beroerte hebben gehad, soms lijden, hebben meer te maken met de hersenbeschadiging die ze oplopen dan met de veronderstelde depressie die na een beroerte kan optreden. Dit blijkt uit onderzoek dat deze week wordt gepubliceerd in Neurology.

  De onderzoekers volgden 145 patiënten gedurende drie tot twaalf maanden na hun beroerte. Geen van hen had eerder een beroerte of depressie gehad. Eenderde van hen (47 patiënten) had geen vat meer op zijn boosheid en agressie na de aanval. Aan de hand van tien punten werd het verschil gemeten tussen de gemoedstoestand van de patiënt voor en na de beroerte. Ook familieleden kwamen aan het woord.

  Uit onderzoek van de hersenbeschadigingen bleek de correlatie tussen de plaats van de kwetsuur in de hersenen en de boosheid. Als het frontale, lenticulocapsulaire gebied was aangetast, kwam agressie regelmatig voor.

  ‘Het onvermogen om boosheid te controleren is eerder een symptoom van de hersenbeschadiging dan reactief gedrag dat op een beroerte volgt’, zegt Jong S. Kim van het Asan Medical Center in Seoul

  Bron: medischcontact.artsennet.nl

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Boosheid na beroerte door hersenbeschadiging
Je informatie: