default-header

artrose en hart en vaatziekten

Home Forums Diabetes artrose en hart en vaatziekten

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #81275 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  hallo
  Ik heb vorig jaar april een nieuwe aortaklep gekregen.
  Na de operatie kon ik eerst nog geen 50 meter wandelen, maar met volhouden en steeds de grenzen wat verleggen merk je toch dat het steeds beter gaat.
  Ik heb wat pech gehad na de tijd, omdat ik steeds vocht vasthield bij mijn linkerlong, maar met plastabletten is dat nu prima.
  Ik ben na een paar maanden begonnen met voorzichtig sporten met mijn fysiotherapeut, zoals loopband (wandelen) en fietsen .
  Hij heeft een oefenzaal thuis, wat ik wel fijn vind.
  Jij zult wel een kunstklep hebben gekregen, gezien je leeftijd, ik heb dus gekozen voor een bioklep, dat kon, want ik ben 71 jaar. maar op zich maakt dat geen verschil.
  Ik hoop dat je snel je conditie weer op peil krijgt, maar doe het voorzichtig.
  Trouwens kun je nu beter bijslapen?
  Groet
  Joukje

  #81276 Reageer
  Cjt
  Deelnemer

  Dank je voor de tips.ik heb inderdaad een mechanische aortaklep en het bijslapen levert nu inderdaad wel uitgerustheid op.ik slaap nu in de middag niet meer omdat mijn lichaam het af kan met alleen een goeie nacht.ben benieuwd of ik weer zou kunnen sporten op termijn.

  #81277 Reageer
  janp
  Deelnemer

  hallo joukje,
  Maak je niet ongerust, die conditie komt best wel weer terug. Denk alleen niet dat je (weer?) marathons kunt lopen want daarvoor is de klap te groot geweest. Voor de nabije toekomst is het voor je conditie wel belangrijk wat en welke medicijnen je slikt. Bekend is wel dat je conditioneel beperkt bent als je beta-blokkers gebruikt. Maar troost je, conditie is een erg ruim begrip.
  Leeftijd, medische beperkingen, sexe, medicijngebruik, de sport die je wilt beoefenen zijn allemaal bepalende factoren. Ik ben zelf oud-marathonloper en en blij dat ik nu na de nodige hartproblemen weer lekker kan wandelen, fietsen en de sportschool bezoeken voor rustige cardio fitness. Praat eens met een sportfysiotherapeut, hij weet je mogelijkheden. Veel succes!!!
  janp

  #81278 Reageer
  rode
  Deelnemer

  hallo,
  Ik heb 8 jaar geleden een aortaklep gekregen en was 58 jaar. Na de verplichte 6/8 weken rustig aandoen i.v.m. met je borstbeen, fietste ik weer en wandelde gem half uur en ieder dag weer een stukje verder. Na drie maanden ben ik voorzichtig begonnen met sporten. Na een half jaar voelde ik me een stuk fitter. Ik vermoed dat je gaat revalideren en dan merk je dat je conditie met sprongen vooruit gaat. Dat is mijn ervaring en alles positief te benaderen. Sterkte met het herstel. Groet Ali

  #78604 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hoi allemaal,
  Ik ben me aan het inlezen over artrose
  Ik heb al heel lang last van pijn in mijn onderrug, vingers en duim.
  Nu deze week gehoord dat dat allemaal artrose is, er zijn ook foto’s gemaakt
  Hiermee is duidelijk geworden welke reuma ziekte ik nu heb(heb ook anti dna antistoffen in mijn bloed,maar deze zijn zwak positief,al jaren)
  Ook dezelfde pijn in ellebogen,schouders, soms knie en tenen,ook al jaren
  Nu dan ga ik er maar vanuit dat het poly artrose is….
  Maar ik las nu dat artrose en hart en vaatziekten vaak samen voor komen, en dat er onderzoek gedaan is/wordt naar de oorzaak(wat is er eerst de artrose of de hartkwaal)
  Iemand van jullie ook artose?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: artrose en hart en vaatziekten
Je informatie: