default-header

Altijd hartkloppingen

Home Forums Hartkloppingen Altijd hartkloppingen

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #80631 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo allemaal. Ik heb 2 maanden geleden te horen gekregen dat ik een lekkage heb aan mijn linkerhartklep. Ik ging naar de huisarts omdat ik last had van hartbonzen. Onderzoek bij de cardioloog wees dus op een lekke hartklep. Aan de hartkloppingen kon niets worden gedaan, ik moest ermee leren leven, zei de cardioloog. Bloeddruk en hartslag waren in orde. Over een jaar word ik weer onderzocht.

  Ik maak me echter best wel zorgen om de hartkloppingen/hartbonzen. Ze zijn er namelijk altijd en zijn heftig. Ik voel mijn hartslag altijd en zie mijn borstkas bewegen. Ik voel ze in rust natuurlijk het beste. Ik maak me zorgen over het feit dat mijn hart overduidelijk erg hard moet werken en dat de cardioloog zegt dat er niets aan te doen is. Maar mijn hart slijt op deze manier toch veel sneller? Ik ben 35 jaar, ben 2 weken geleden vader geworden van de tweede zoon en hoop nog lang van ze te kunnen genieten!

  Ik twijfel dus aan de uitspraken van de cardioloog, ondanks mijn algemene vertrouwen in medisch specialisten. De continue hartbonzen voelen niet goed en zorgen voor stress. Zijn er mensen met vergelijkbare klachten en/of mensen die me gerust kunnen stellen? Ik heb in mijn achterhoofd namelijk een second opinion, al geloof ik eigenlijk niet dat een cardioloog bij een standaard probleem als dat van mij ernaast zou zitten.

  #93506 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Toch voor die second opinion gaan!

  #93550 Reageer
  habbekuk
  Deelnemer

  ik hoop dat je besluit tot een second opinion. goede ervaring heb ik zelf in het Antonius Nieuwegein. sterkte er mee.

  #93555 Reageer

  Een ietwat late reactie, maar beter laat dan  nooit.

  Hartkloppingen komen best vaak voor, en kunnen ook onschuldig zijn.

  Je krijgt ze vaak na stress, inspanning, maar ook veel koffie of alcohol drinken, en ongezond eten kan de oorzaak zijn.

  Ook ga je er vaker meer op letten als je hier last van hebt.

  Desalniettemin kan het ook minder onschuldig zijn en is een echo ook maar een momentopname.

  Als u het niet vertrouwt kunt u altijd vragen of u niet een keer met een Holter kastje kunt rondlopen, zodat 24 of 48 uur lang alle hartactiviteit wordt opgemeten.

   

  #93567 Reageer
  JoostP
  Lid

  Bedankt voor jullie reacies.

  Ik ben teruggegaan naar de cardioloog. Door omstandigheden kwam ik bij een andere cardioloog terecht van dezelfde afdeling. Ditmaal uitvoeriger onderzocht en de lekkage bleek inderdaad verergerd. Na echo via mijn slokdarm bleek er ook een touwtje, een gorde, te zijn geknapt.

  Ik word binnenkort (over een week of 3) geopereerd waarbij ze mijn klep gaan repareren. Volledig herstel zit erin, dus het ziet er rooskleurig uit!

   

  Joost

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: Altijd hartkloppingen
Je informatie: