default-header

Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

Home Forums Roken Staatsinquisitie opent jacht op rokers Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

#82196
carsten888
Deelnemer

hahaha, wat een discussie! alles wordt erbij gehaald alsof het er ook maar iets mee te maken heeft, pedo’s auto’s, hahaha.:laugh:

[quote]Ondanks dat vind ik het ook belachelijk het rookverbod in horeca. Terwijl Roermond altijd een bruisend uitgaansgebied heeft gehad terwijl het nu elke vrijdagavond uitgestorven is. De “grotere” gelegenheden zijn zelfs gesloten. Ik vind het hoort erbij en je kan zelf kiezen of je daar naartoe gaat of niet. Ik vind dat een kastelein zelf het recht moet hebben om e bepalen of hij?zij meedoet aan het rookvrij op stap gaan.[/quote]
In engeland is de horeca nu 1 jaar rookvrij. En daar was ook protest en natuurlijk een hoop geklaag van kleine kroegjes die dachten over de kop te gaan. En wat bleek, niemand ging over de kop. De ‘leegte’ van de rokers die thuis blijven wordt opgevuld met de mensen die nu eindelijk weer eens rookvrij kunnen uitgaan en eten. De Engelse belangenbehartigings organisatie van de horeca heeft toegegeven dat er geen verlies aan omzet is geweest.

Als er in Nederland wel ‘kroegen worden dichtgespijkerd’ :woohoo: (niet in Tilburg, nog steeds bom vol) dan denk ik dat dat eerder komt doordat de horeca zoveel duurder is geworden.

[quote]je gaat achteloos voorbij aan de kern van het probleem. In hoeverre vind je het normaal dat de staat regels en wetten maakt, die ertoe leiden dat de samenleving kapot wordt gemaakt.[/quote]
de overheid heeft de taak de gezondheid van mensen te beschermen. In dit geval moesten de niet-rokers beschermt worden tegen de rokers. Rook zones in cafe’s en restaurants werkten niet, dus pakken ze het nu harder aan.

En ja, er is zeker weten een achterliggende gedachte bij die Christenen: geld. Zoals altijd gaat het over geld. Kanker is onnatuurlijke doodsoorzaak nummer 1 en kost de samenleving een fortuin. Het aantal rokenden onder de jeugd steeg schrikbarend, dus de christenen wilde dat stoppen. Ik kan ze geen ongelijk geven.:)