default-header

Re:Ongerustheid steeds groter gezondheidsprobleem

Home Forums Hartcuriosa Ongerustheid steeds groter gezondheidsprobleem Re:Ongerustheid steeds groter gezondheidsprobleem

#82421
Lisa
Deelnemer

Auktje schrijft:
[quote]
Vitamine c is goed voor het cholesterolgehalte lees ik op Hartgenoten. Een van de medicijnen voor mijn cholesterol kon ik niet meer verdragen, dus doe ik het met nog “slechts” één middel. Toen ik dat las van de vitamine c, dacht ik ach het kan geen kwaad, het eventuele teveel aaan vitamine c verlaat het lichaam wel weer via de urine. Dus deze week heb ik toch een pot vitamine c van de drogist meegenomen. Wie wordt er nou uiteindelijk beter van?[/quote]

Ik denk (financieel gezien) vooral de zorgverzekeraars 😉 , want vitamine C is veel goedkoper dan statinen en bovendien vergoeden ze geen natuurlijke cholesterol verlagers (zover ik weet).

Als je niet echt achter het gebruik van vitamine C staat, kun je je ook eerst verder verdiepen in de geschiedenis en soorten C. Ik zou de hele lijst van diverse gunstige effecten van C kunnen noemen, maar dat ga ik niet doen.
Wij hebben als mens (lang geleden) het vermogen verloren om zelf vitamine C te maken. Een geit kan het nog wel: in tijden van stress maakt hij grammen aan (meer dan 13 gram!).

Onze ADH is alleen bedoeld om scheurbuik te voorkomen. Het is de minimale dosis die een gezond mens (minstens) nodig heeft, niet de maximale.

Groetjes,
Lisa