default-header

Reageer op: Pacemaker en medicijnen?

Home Forums Ritmestoornissen Pacemaker en medicijnen? Reageer op: Pacemaker en medicijnen?

#124167
BJ Rooseboom
Gast

Ik heb lange tijd last gehad van boezemfibrileren. Bij mij is na 15 jaar gedoe met betablokkers en bloedverdunnners op 5-8-2021 een pacemaker geplaatst met ablatie van de Bundel van His. Sedert die datum heb ik geen last meer van het fibrileren. Hij is ingesteld op 80 slagen in rust. Omdat er een zogenoemde accelerator in zit gaat hij mee omhoog in het aantal slagen van het hart als ik ga fietsen of hardlopen tot een max van 140 slagen per minuut.

Omdat de bloeddruk na het plaatsen van de pacemaker te hoog bleek, heeft de cardioloog de 10 milligram Bisoprolol die ik al slikte voor de plaatsing vd pacemaker, opgehoogd naar 15 mg. Daarnaast slik ik nog steeds 2x per dag 5 mg apixaban (bloedverdunner). Het is mij tot op heden niet duidelijk waarom ik de betablokker Bisoprolol en de bloedverdunner Apixaban moet blijven slikken. Ik heb eea gegoogled met als zoekterm “Verhoging bloeddruk na plaatsing pacemaker”. Ik heb gelezen dat bij meer mensen de bloeddruk steeg na plaatsing van een pacemaker evenals pijn in de schouder na plaatsing hiervan. Van dit laatste heb ik namelijk nu ook last.
Echt uitsluitsel over een en ander heb ik echter niet kunnen vinden. Ik heb mij nu voorgenomen om hierover met de cardioloog en de pacemakertechnicus in gesprek te gaan. Dit met als insteek dat ik de werking vd pacemaker icm betablokker en bloedverdunning tot op heden niet begrijp.

Weet iemand hier meer over???