woensdag 23 juni 2010

Hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd: 20 minuten, Baktijd: 30 minuten. De Elzas staat niet alleen bekend om de voortreffelijke wijnen die er vandaan komen maar ook vanwege de goede keuken.

Hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd: 20 minuten, Baktijd: 30 minuten. De Elzas staat niet alleen bekend om de voortreffelijke wijnen die er vandaan komen maar ook vanwege de goede keuken.

Denk aan choucroute (zuurkoolschotel), flamkuchen en niet te vergeten de bekende quiche Lorraine.Deze traditioneel met spek gevulde hartige kaastaart bevat wel erg veel verzadigd vet en calorieën. Wij hebben het recept wat voor u aangepast. Er zit beduidend minder verzadigd vet in de quiche als u in plaats van spek champignons neemt en de room vervangt door slankroom. Met een tomatensalade erbij is dit een complete maaltijd.

Boodschappenlijstje:

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (uit diepvries)
  • 500 g kastanjechampignons
  • 2 eetlepels (vloeibare) margarine
  • 4 eieren
  • 100 ml slankroom
  • 100 g rookkaas (stuk, vers)
  • Quichevorm (24 cm), ingevet

Bereiden:
Oven op 180 °C voorverwarmen. Plakjes deeg naast elkaar laten ontdooien. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. In grote koekenpan margarine verhitten. Champignons 10 minuten bakken en vocht zoveel mogelijk laten verdampen. Eieren met room loskloppen. Vorm met plakjes deeg bekleden. Rookkaas raspen. Champignons met ei en kaas mengen. Champignon-kaasmengsel over bodem verdelen. Quiche in midden van oven in 30 minuten gaar en goudbruin bakken.

Bevat per portie:

  • 1870 kJ (445 kcal)
  • 22 g eiwit
  • 26 g vet, waarvan 12 g verzadigd vet
  • 30 g koolhydraten

Dit recept verscheen eerder in het Hartbrug-Magazine

Geschreven door onze redactie.
Onze zorgboeken

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.

Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Marly
Donna

Misschien ook interessant

Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.