woensdag 7 februari 2018

In steeds meer producten duiken ze op: zoetstoffen. En meestal worden ze aangeduid met een E-nummer. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

In steeds meer producten duiken ze op: zoetstoffen. En meestal worden ze aangeduid met een E-nummer. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?
 
Zoetstoffen zitten in tal van producten. Je vindt ze bijvoorbeeld in light dranken, maar ook in suikervrije ontbijtkoek. Hoewel deze producten in toenemende mate hun weg weten te vinden naar het boodschappenkarretje van de consument, zijn de zoetstoffen die erin zitten niet onomstreden. Wie wat rondneust op het internet komt de wildste verhalen tegen. Ze zouden dik maken, ongezond zijn en/of de bloedsuikerspiegel verhogen. Wat ook niet helpt, is dat de meeste zoetstoffen met E-nummers worden aangeduid. En die E-nummers: tja, die hebben door de jaren heen toch onterecht een beetje imagoschade opgelopen. Mensen zijn ze op een gegeven moment als chemische toevoegingen gaan zien en dat idee is een geheel eigen leven gaan leiden, zo kon je eerder al op Scientias.nl lezen.
 
Lees verder op Scientias.nl  
 
Onze zorgboeken

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.

Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Yvonne
Aysegül

Misschien ook interessant

Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.