default-header
HomeNieuwsVette vis verbetert geheugen niet

Vette vis verbetert geheugen niet

maandag 21 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

Een dieet rijk aan visvetzuren heeft bij ouderen geen effect op cognitieve functies, zoals geheugen, concentratievermogen en mentaal welbevinden.

Een dieet rijk aan visvetzuren heeft bij ouderen geen effect op cognitieve functies, zoals geheugen, concentratievermogen en mentaal welbevinden.
Dit concludeert Ondine van de Rest in haar proefschrift waarop ze vrijdag promoveert bij de Afdeling Humane Voeding van Wageningen University.
'Vette vis is al een tijdje in beeld omdat diverse studies met proefdieren suggereerden dat visvetzuren het helemaal zijn', vertelt van de Rest. Naast een positief effect op hart en vaten zouden deze onverzadigde vetten ook gunstig kunnen zijn voor de hersenen. Het effect van visolie op specifieke hersenfuncties en mentaal welbevinden was echter nog nooit experimenteel bij mensen getest.
Daarom onderzocht de Rest met hooggespannen verwachtingen de mogelijk heilzame gevolgen van een dieet rijk aan visvetzuren bij een groep van ruim driehonderd 65-plussers.

Lees verder op Gezondheidsnet.nl