default-header

Nalaten aan Hartpatiënten Nederland

“In mijn werk merk ik dagelijks dat wij hartpatiënten, maar ook hun naasten, écht steun bieden in tijden van onzekerheid. Wij bieden hen informatie en wijzen hen de weg. Een stukje
vertrouwen en rust. Dat is ontzettend waardevol. Ik wil me, samen met mijn collega’s, met hart en ziel blijven inzetten voor alle hartpatiënten in Nederland. Altijd. Daarom wil ik u vragen om na te denken of u Hartpatiënten Nederland in uw testament wilt opnemen.”
– Marly van Overveld, coördinator Hartpatiënten Nederland

 

Vraag nu geheel gratis en vrijblijvend de nieuwe brochure over nalaten aan Hartpatiënten Nederland aan!

Hieronder vindt u meer informatie over nalaten.

Nalaten aan Hartpatiënten Nederland

Voor wie klopt uw hart?

Che Chow Li was nog maar kort met pensioen toen hij zijn eerste angina pectoris kreeg, een aanval van pijn op de borst als de hartspier te weinig zuurstof krijgt. En het gebeurde nog een tweede keer. Het waren net geen hartinfarcten – en dus zonder blijvende schade – maar het was wel aanleiding om gedotterd te worden. Het was een heftige ervaring. En het is het verhaal van vele hartpatiënten en hun naasten, die plotseling te kampen krijgen met (de gevolgen van) een hart- of vaatziekte.

Het belang van de patiënt

Nederland telt momenteel ruim 1,5 miljoen hart- en vaatpatiënten. De klap van een hart- of vaatziekte komt vaak onverwacht. En het heeft een enorme impact op het individu én zijn directe omgeving. In Nederland zijn hart- en vaatziekten een van de meest voorkomende oorzaken van overlijden. Het is onze missie om de omvangrijke groep hart- en vaatpatiënten bij te staan en te helpen de kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden en/of te verbeteren. Het belang van de patiënt staat voorop. Het belang van de patiënt gaat vóór alles.

Uw hart voor de toekomst

“Ons hart klopt voor alle patiënten. Ook in de toekomst. Hartpatiënten Nederland is volledig afhankelijk van giften van onze donateurs. Wij nemen geen geld aan van de voedingsmiddelenindustrie, van de farmaceutische branche of van de overheid. Hierdoor zijn wij onafhankelijk en objectief. Gaat uw hart daar ook sneller van kloppen? En wilt u mee helpen in de toekomst, ook als u er niet meer bent? Neem Hartpatiënten Nederland op in uw testament! Door na te laten aan Hartpatiënten Nederland helpt u toekomstige hartpatiënten in nood.”
– Marly van Overveld, coördinator Hartpatiënten Nederland

Wensen

Over de toekomst nadenken, is niet altijd gemakkelijk. Toch geeft het mensen vaak rust als hun wensen voor na het overlijden op papier staan. U heeft dan zelf bepaald wat er met uw bezittingen na uw overlijden gebeurt en u kunt ook zelf een notaris uitkiezen die dit voor u in orde maakt. Een testament hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. En zodra uw wensen zijn vastgelegd, weet u in ieder geval dat alles later wordt uitgevoerd zoals u dat wenst.

Erfstelling of legaat?

Hartpatiënten Nederland zet zich in voor alle hartpatiënten. Altijd. Ook in de toekomst. Hoe kunt u daarbij helpen? Nalaten aan een goed doel, zoals Hartpatiënten Nederland, kan alleen via het testament. Er zijn drie veelvoorkomende mogelijkheden om Hartpatiënten Nederland via het testament te steunen.

Hartpatiënten Nederland als enig erfgenaam
Als u Hartpatiënten Nederland als enig erfgenaam benoemt, gaat uw volledige nalatenschap naar onze doelstelling: de hartpatiënt op nummer 1!

Hartpatiënten Nederland als mede-erfgenaam
U kunt Hartpatiënten Nederland ook naast uw familieleden, vrienden of andere goede doelen in het testament benoemen. Uw nalatenschap wordt dan tussen ons en uw andere erfgenamen verdeeld, zoals u dat wenst.

Hartpatiënten Nederland als legataris
Wilt u liever een specifiek bezit of bedrag nalaten? Benoem Hartpatiënten Nederland als legataris in uw testament. U laat dan bijvoorbeeld een vast geldbedrag na.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van nalaten aan Hartpatiënten Nederland? Vraag onze speciale brochure geheel vrijblijvend aan, via onderstaand formulier. Of bespreek met uw notaris de verschillende mogelijkheden.

Geen belasting

“Wij zijn een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling, kortweg ANBI genoemd. Dat houdt in dat wij geen schenk- en erfbelasting hoeven te betalen over gedoneerd geld. Het voordeel daarvan is dat we het ontvangen bedrag volledig kunnen inzetten voor ons werk. Welke manier u ook kiest om Hartpatiënten Nederland in uw testament op te nemen, het komt voor de volle 100% ten goede aan ons werk.”
– Marly van Overveld, coördinator Hartpatiënten Nederland

Gegevens voor uw notaris

Stichting Hartpatiënten Nederland
Zwartbroekstraat 19 – 6041 JL in Roermond
Kamer van Koophandel nummer: 41067141

Executeur

“Een executeur regelt de begrafenis of crematie, verdeelt de boedel en handelt alle administratie af na overlijden. Bent u alleenstaand en heeft u geen kinderen, dan is het zeker raadzaam bij leven een executeur te benoemen. Heeft u al nagedacht over uw executeur? Deze persoon zorgt voor een goede afwikkeling van de nalatenschap. Wat uw executeur moet doen, bepaalt u zelf. Het is goed om met uw beoogd executeur vooraf over uw wensen te praten, zodat hij deze zo goed mogelijk kan uitvoeren. Ook Hartpatiënten Nederland kan tot executeur worden benoemd in uw testament. Ik geef u daarover graag meer informatie als u dit wenst.”
– Marly van Overveld, coördinator Hartpatiënten Nederland

Video over nalaten of persoonlijk gesprek

Wilt u meer weten over nalaten aan Hartpatiënten Nederland? Marly van Overveld helpt u graag met advies. Zij is op kantoor het aanspreekpunt van Hartpatiënten Nederland waar het gaat over dit soort zaken. U kunt haar tijdens kantooruren bereiken via 085 081 1000 of per mail via marly@hartpatienten.nl. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Liever eerst nog wat meer informatie over dit onderwerp? Marly gaat in deze video in gesprek met Henk de Graaf (Centrum Nalatenschappen) over schenken en nalaten. Henk geeft praktische tips hierover. Bekijk de video hier.

Wilt u onze nieuwe brochure over nalaten aan Hartpatiënten Nederland ontvangen?

Vul het contactformulier in en wij sturen u de brochure zo snel mogelijk toe.