default-header

Leefstijlcoach hartkwalen

Home Leefstijlcoach hartkwalen

Hartpatiënten Nederland zet zich al jaren voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al heel wat resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels veel mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren, oftewel middels reanimatie onderwijs. Lees hier over onze ambities en doelen.

Verander je leefstijl met hulp van een leefstijlcoach voor hartkwalen

Hart- en vaatziekten behoren tot de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Ondanks dat er goede resultaten worden geboekt om het aantal patiënten met hart- en vaatziekten naar beneden te krijgen, groeit het aantal patiënten met chronische hart- en vaatziekten. Er is dus werk aan de winkel om ook dit aantal naar beneden te krijgen. Een reden waarom iemand aan hart- en vaataandoeningen lijdt, is een ongezonde leefstijl. Dit zijn veelal bepaalde gewoontes, zoals roken en ongezond eten en drinken. Wanneer je gewend bent aan een bepaalde leefstijl, dan is het heel moeilijk om hier weer vanaf te komen. Een leefstijlcoach voor hartkwalen kan je hierbij helpen.

Verander je leefstijl met hulp van een leefstijlcoach voor hartkwalen

Waarbij kan een hartcoach je helpen?

Ben je hartpatiënt? Dan is het erg belangrijk om te zorgen voor een gezonde leefstijl. Ongezonde gewoontes kunnen een negatieve invloed op je hart hebben, helemaal als je als hartpatiënt bent. Je hoeft je dan ook niet te schamen als je professionele hulp zoekt bij het veranderen van je leefstijl. Een hartcoach ondersteunt je tijdens het proces van verandering en kan je goede adviezen geven. De hartcoach fungeert ook als een vangnet voor als het tegenzit of als je merkt dat je terugvalt in oude gewoontes. Stoppen met roken bijvoorbeeld is erg lastig voor verstokte rokers. Mensen met overgewicht lopen ook extra risico op hart- en vaatziekten en moeten gezond leren eten en voldoende beweging krijgen. De hartcoach geeft je goede begeleiding, zodat het veranderen van je leefstijl toch gaat lukken en waarbij het zelfs mogelijk is om je kwaliteit van leven te verbeteren.

Waarbij kan een hartcoach je helpen?

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?

Hartpatiënten Nederland helpt bij het vinden van een lifestyle coach voor je hart

Als je hartpatiënt bent en van jezelf weet dat je ongezonde gewoontes hebt, dan moet het roer toch een keer om. Zoek daarom een lifestyle coach om je hart gezond te houden. Hartpatiënten Nederland kan je hierbij helpen. Wij zijn een belangenbehartiger voor alle hart- en vaatpatiënten in Nederland en ondersteunen patiënten waar dit maar kan. Ook als jij op zoek bent naar een goede lifestyle coach voor je hart, dan vinden wij er één in de buurt. Zo lukt het ook jou om met professionele hulp je leefstijl te veranderen.

Hartpatiënten Nederland helpt bij het vinden van een lifestyle coach voor je hart