Slapen met een S-ICD

Hallo, ik heb sinds juni 2016 een S-ICD geïmplanteerd gekregen. Mijn ervaring is dat ik op die linkerzijde niet kan slapen. Het gevoel is net of ik dan het hart voel kloppen aan die zijde. Zijn er meer ICD patiënten die deze ervaring hebben? Groet, John.

Reacties (6)

 • afbeelding van zwartlok
  zwartlok

  hallo,

  Ik herken het wel dat kloppen van het hart als je op de linker-zij ligt.

  ik kon heel even op de linker zij liggen en dan snel weer terug draaien omdat het een naar gevoel is dat geklop

  Dat is erger geweest dan momenteel het geval is.

  Bij mij is het juist verminderd nadat de icd geimpanteerd werd al duurde dat wel een tijdje.

  Ik hoop dat dit ook het geval gaat zijn bij je.

   

   

  Groet Carola

  aug 19, 2016
 • afbeelding van yvonnegwm@gmail.com
  yvonnegwm@gmail.com

  Dag John,

  Heb vanaf februari 2009 een ICD en slapen op linkerkant blijft behelpen. Bij mij heeft het te maken met de derde draad die dicht bij het middenrif ligt en een soort hik veroorzaakt. Heb het ook wel als ik op te rechte stoelen zit. Het went wel en ik weet wat de oorzaak is. Ondanks dit "probleempje"wil ik de ICD niet missen, voor mij het verschil van weinig of niks kunnen met nu bijna gewoon kunnen functioneren, gewoon weer mijn huishouden partime baan en kunnen sporten, een verademing met de periode voor de ICD.   Mogelijk kan bij jouw ook nog wat in de afstelling verandert worden, bij mij werkt dat jammer genoeg niet, want nog minder stroom erop dan geeft de draad geen signaal meer. Succes verder met je herstel en "wennen".

  Harte groeten Yvonne

  aug 26, 2016
 • afbeelding van Rhj Hendrikx
  Rhj Hendrikx

  Hallo

  Mijn partner heeft na zijn hartstilstand en reanimatie in februari. Weinig zin om dingen te ondernemen. Terwijl ik dit juist hem goed zou doen om energie op te bouwen. Sluit zich af en wil er niet over praten. Als partner vind ik dit heel moeilijk. Iemand tips ? Herkenbaar ?

  R. H.

  aug 30, 2016
 • afbeelding van Tulipano46
  Tulipano46

  Beste Rhj Hendrix.Het is nog al niet wat zowel voor uw partner als voor uzelf. Is het een kwestie van weinig zin of is er geen energie voor?? Ook goed bedoelde raad of sturing richting 'energie opbouwen"is reuze confronterend. Ik weet niet wat de leeftijd van uw partner is, dat kan ook een rolspelen. Blijf alert, maar laat het even rusten. Een hartstilstand en reanimatie dat zijn zulke heftige dingen die iemand meemaakt en ondergaat dat is voor de anderen bijna niet voor te stellen. Het is nog maar relatief kort geleden, en mischien nog te confronterend om er over te spreken. Onzekerheid wat de toekomst gaat brengen, Hou het wel in de gaten en dat het niet in apathie verzakt. Geef de tijd en de ruimte om aan een ander leven te wennen. Heel veel sterkte voor beiden. 

   

   

   

  B.I. Noorlander-Heetveld

  sep 01, 2016
 • afbeelding van Rob van der heyden
  Rob van der heyden ( )

  HALLO ALLEMAAL,

  ik ben 2 weken geleden in het cwz te NIJMEGEN geopereerd en heb een S-ICD gekregen dit is plaatselijk verdoofd ik was de eerste in Nederland dus het was allemaal best wel beetje eng maar het viel achteraf allemaal wel mee maar ik voelde toch echt wel dat ze met me bezig waren!
  Nu 2 weken verder heb ik behoorlijk last van steken bij de hechting zijn er mensen die dit ook hebben?
  Ben trouwens 54 jaar jong

  rob

  nov 08, 2018
 • afbeelding van jp loogman
  jp loogman ( )

  beste rob
  lees net je bericht van nov 2018 maar de s-icd wordt al langer geplaatst in Nederland mogelijk klopt datum niet. maar goed ik heb er net een geplaatst gekregen ik heb er naar genoeg geen last van alleen even wenen dat er onder je oksel een verdikking zit en slapen links gaat ook nog niet probeer het wel
  groetjes

  mrt 14, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.