lage bloedduk en flauwvallen

Ik ben Mary de Reus, bijna 65 jaar en hartpatient

Ik ben in 2016 gedotterd en er is 1 stent geplaatst.

Zoals gewoonlijk slik ik medicatie: Ascal,Mono-cedocard ( intussen gestopt), Metoprolol.

Nu ben ik vorige maand op straat gevallen en even weg geweest.

De huisarts zei zuurstofgebrek. Ik had benen als elastiekjes en was duizelig.

Ben doorgestuurd naar de Longarts en Cardioloog

De cardioloog deed een holteronderzoek en een hartecho.

Voor de afspraak voor de uitslag werd er nog een hartfimpje gemaakt en bloeddruk gemeten, maar dat bloeddruk meten lukte niet. 4x automatisch liep hij vast en daarna 2x handmatig en toen kon ze niets horen.

Bij de cardioloog bleek mijn bloeddruk te laag te zijn en hiij stelde voor om de Metoprolol van 100 naar 50 te doen, maar dan moest ik wel over 2 maanden terugkomen

Ik heb nog een verstopping van 40-50 bij mijn hart.

Op 4 oktober krijg ik een fietstest bij de longarts en de arts moet bij me blijven tot 30 minuten na de fietstest, omdat mijn zuurstof zakt na inspanning als ik tot rust kom. Bij de huisarts was de zuurstof in bloed na het vallen 82.

Op 16 oktober krijg ik daar de uitslag van.

O, ja ik ben ook Astma patient (niet allergisch)

Wie heeft er ook zo iets mee gemaakt?

 

Update

De fietstest is geweest

Tijdens het fietsen was mijn zuurstof 98 eb 99, maar na het stoppen zakte zowel mijn bloeddruk als mijn zuurstof. Na een kwartier was de zuurstof 92 en dat bleef zo tot een half uur. Toen was de fietstest afdelopen en ze hadden genoeg gezien. Op 16 oktober de offiele uitslag.

Reacties (2)

 • afbeelding van Aimée
  Aimée

  Ik heb ook een lage bloeddruk, voel me vaak duizelig. Toch wil de cardioloog dat ik pillen blijf slikken om mijn bloeddruk zo laag te houden. Zuurstof weet ik niet, dat is me nooit verteld. 

  Heeft het gesprek over de uitslag nog wat opgeleverd?

  okt 17, 2018
 • afbeelding van marydereus@hotmail.com
  marydereus@hotm...

  De longarts zei dat ik het rustig aan moest doen want het lag aan mijn hart. Bij de cardioloog kreeg ik ook niets te horen alleen dat ik een vernauwing had van 40-50% verders niets. Inmiddels had ik een aanvraag voor een scootmobiel bij de WMO aangevraagd  en daar was de uitslag belangrijk voor. Ik ben bij de longarts de uitslagen van de fietstest opgehaald met begeleidende brief en bij de cardioloog ook de uitslag van Holteronderziek en hartecho  opgehald. Toen ik thuis was zag ik dat er in de brief van de cardioloog stond dar ik een vernauwing had van 70% in klein vat en 3 licht lekkende hartkleppen. Gisteren wou ik een afspraak maken bij de cardioloog om te praten over de hartkleppen en toen kreeg ik te horen dat ik een verwijsbrief nodig had. Vanmorgen de huisarts gebeldvoor de verwijsbrief en vertelt dat de cardioloog niet vertelt had van de vernauwing van 70% en de hartkleppen. Nu blijkt dat de huisarts hier ook niets van wist. Ik moet nu a.s. maandag bij hem komen met die uitslag van de cardioloog

  Ik heb die cardioloog een negatieve waardering gegeven

   

  dec 07, 2018

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.