hoe ooit herstellen met beperkingen

Hallo, ben een man van nu 51, en ben vorig jaar gedotterd. Er zijn 2 stents geplaatst, maar 1 stent is voor een bloedvat komen te zitten welke het hart zelf in de loop der jaren had gevormd.

Ik loop al vele jaren met vage hartklachten, heb al veel onderzoek gehad in het verleden, ook vele fietstesten, en achteraf durf ik wel te stellen dat fietstesten niet betrouwbaar zijn, hoe kan het anders dat de fietstesten zeer goed zijn, beginnend bij 135 % toen 140 % en de laatste keer 160% score voor mijn leeftijd, desondanks bemerkte een cardioloog in opleiding dat er kleine vernderingen zichtbaar waren, en alleen hart katherisatie uitsluitsel kon geven.

Ik bleen een vernauwing te hebben, dit werd opgelost door het plaatsen van dubbele stent, je zou denken dat het toen meteen goed met me ging, meteen na het dotteren leek het alsof een sjorband om mijn borst werd aangespannen, een enorme druk op mijn borst. Het duurde dan ook tot in de vroege avond voor ze me naar huis durfden te sturen. Na een weekje begon ik met rustig fietsen, dat ging uiteindelijk niet goed, ik ging een week later op de vrijdagmiddag naar de huisarts, deze vertrouwde het niet en weer naar het ziekenhuis, ben daar het weekend ter observatie gehouden, heb enkele sprays gekregen, en ban die maandag daarop opnieuw gekatheriseerd. Ales was in orde, de problemen die ik ondervondt kwam door de afsluiting van een vat welke door die 2e stent werd veroorzaakt.

Heb nu 13 maanden later nog steeds pijnklachten, ben snel moe. Ik bedoel niet moe tijdens het fietsen bijv, maar als ikk dan een uurtje gefietst heb ( met electrische ondersteuning ) dan moet ik echt even liggen, ff een dutje doen omdat mijn lichaam aangeeft moe te zijn.

Hart revalidatie heb ik niet kunnen doen, ben aan beide knieen 2x geopereerd, en kan daardoor moeilijk lopen en nog moeilijker lang staan, laat staan te sporten.

Nu was ik voorheen gedeeltelijk arbeidsongeschikt ( dit was voor het dotteren ) vorig jaar op eigen verzoek een herkeuring aangevraagd en toen is besloten met terugwerkende kracht mij 100% arbeidsongeschikt te verklaren, nu moet ik straks opnieuw gekeurd worden. ik maak me hier zorgen over, ben gespannen en slaap hierdoor slecht, mijn relatie staat te pieken hierdoor, maakme vooral zorgen als straks de arbeidsdeskundig of de arts tot inzicht komt om mij weer geschikt te achten voor werk.

Werken, ik zou best willen, maar door mijn vermoeidheid halverwege de dag en beperkingen aan mijn knieen zou ik niet weten wat en hoe?, en wat als men mij straks gaat vertellen dat ik weer moet werken, wat dan?

De pijn aan mijn hart is te wijten aan de blokkade van de 2e stent welke voor bloedvat zit, de specialisten hopen dat het binnen bepaalde tijd afsterft, zodat ook de klachten verdwijnen, want ze zeggen: als het afsterft is het door en verdwijnen de klachten ook!

Is best moeilijk om pijnklachten nu te negeren, die men eerder serieus moest nemen.

Reacties (4)

 • afbeelding van jackjim
  jackjim ( )

  Ook dat gaat lukken! werk ??? ik heb een aantal jaren terug hartinfarcten gehad, stent geplaatst , net een nieuwe knie en in slaap gehouden. gevolg :arthrofibrose. met het gevolg dat ook de andere knie en de revisie aangetast zijn. ben ook jaren blijven tobben, na de WGA ben ik afgekeurd , nu microvasculaire ziekte erbij. Heb door dit alles 6 mnd terug pas hartrevalidatie gedaan, mocht rusten in- dien nodig en kreeg aangepaste oefeningen. Herstel duurt lang, ik zal nooit herstellen maar positiviteit en acceptatie helpen, hoe moeilijk het soms ook is.

  mei 16, 2018
 • afbeelding van hippo
  hippo

  Waarom wordt die op drift geraakte stent niet verwijderd? En wat te denken van een second opinion in een ander ziekenhuis? Wie weet heersen daar andere inzichten.

  hippo

  mei 23, 2018
 • afbeelding van Frank68
  Frank68 ( )

  Ik had eind 2017 ook vermoeidheids klachten.fietdtest gehad en daar kwam uit dat ik gedotterd moest worden.
  Heb 7 weken moeten wachten.een week na dotteren had ik het benauwd met spoed terug naar zkh.
  Ze hebben mij toen opnieuw gekatariseerd waar niks uit kwam.
  Mocht revalideren maareacties na 6 weken voelde iken niet goed , klapte op de grond. Ben toen met spoed geopereerd.
  Heb een bypass gehad (3 omleidingen)
  Mijn leven als een jonge gezonde vent (49) stond op zijn kop.
  Mijn gedachte was dat ik binnen 2 maanden weer werken kon.
  Helaas wordt er gezegd een half jaareacties tot een jaar heb je nodig om de oude te worden.
  Helaas heerst bij mij de angst dat ik nooit meer volledig mijn werk kan doen.
  Ben nu nog aan revalideren en net zoals bij jouw staat mijn relatie af en toe onder spanning.

  mei 26, 2018

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.