default-header

Hartklachten behandelen

Home Hartklachten behandelen

Hartpatiënten Nederland zet zich al jaren voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al heel wat resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels veel mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren, oftewel middels reanimatie onderwijs. Lees hier over onze ambities en doelen.

Op welke manieren hartklachten behandelen?

Hartklachten behandelen gebeurt tegenwoordig op verschillende manieren, afhankelijk van de ernst en de oorzaak van de klacht. In bepaalde gevallen is het innemen van medicijnen zoals bètablokkers, calciumblokkers of cholesterolverlagers al voldoende om de hartklachten de kop in te drukken. Patiënten houden soms hun hele leven lang hartklachten en dus moeten ze bijvoorbeeld ook altijd medicijnen blijven gebruiken. Maar heftigere behandelingen hartklachten zoals een bypassoperatie of dotteren moeten soms ook gebeuren om van de klachten af te komen.

Op welke manieren hartklachten behandelen?

Informatie over behandeling hartklachten

Uiteraard is jouw behandelende arts het eerste aanspreekpunt voor als je meer informatie wenst of nog met bepaalde vragen zit. Toch blijkt in sommige gevallen dat hartpatiënten met onbeantwoorde vragen blijven zitten en dat ze deze door bepaalde omstandigheden niet aan hun eigen arts kunnen stellen. Stichting Hartpatiënten Nederland biedt in dergelijke gevallen medisch advies voor haar donateurs. Je kunt de stichting dus bellen met jouw vraag en dan probeert zij je zo goed mogelijk verder te helpen. Soms wordt de vraag doorgestuurd naar een deskundige. Verder kun je er ook terecht voor hulp en advies als je bijvoorbeeld van mening bent dat je onredelijk lang moet wachten tot je een hartklachten behandeling krijgt.

Informatie over behandeling hartklachten

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?

Steun bij een hartklachten behandeling

Laat jij ook je hartklachten behandelen en wil je graag je verhaal delen met lotgenoten? Of zit je zelf nog met vragen en wil je meer weten over de ervaringen van andere hartpatiënten? Dan kun je via Stichting Hartpatiënten Nederland in contact komen met lotgenoten die ook een hartklachten behandeling hebben ondergaan. Veel hartpatiënten putten kracht, positiviteit en steun uit het delen van hun eigen verhaal en vinden het een fijn idee dat zij niet de enige zijn. Maar ook als jij zelf geen hartklachten behandeling hebt ondergaan, maar iemand in jouw omgeving wel, dan is het mogelijk om steun te zoeken bij elkaar!

Steun bij een hartklachten behandeling