Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat ook chocolade minstens evenveel antioxidanten als het overbekende superfruit bevat. En chocolade heeft nog meer pluspunten
De wetenschappers vergeleken de antioxidanten in cacaopoeder met dat van fruit. Ze concluderen dat cacao per gram meer antioxidanten bevatte dan het superfruit.
Per portie
De onderzoekers keken ook hoeveel antioxidanten er in een portie pure chocolade, cacao, chocolademelk en fruitsap zaten. Zowel pure chocolade als cacao hadden de grootste capaciteit. Ook bleken deze meer flavonoïden en polyfenolen te bevatten. Laatstgenoemde stofje werkt ontstekingsremmend. Flavonoïden verdunnen het bloed en verkleinen zo de kans op onder meer hart- en vaatziekten.
Lees verder op Scientias.nl
Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten
Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.
Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.
Altijd op de hoogte blijven
Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.
"*" geeft vereiste velden aan
Misschien ook interessant
Help mee en doneer
Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.