woensdag 9 februari 2011

Superfruit is een term waarmee we al helemaal vertrouwd geraakt waren en doelt op fruit boordevol antioxidanten. Granaatappel is er zo één. Net als de veenbes en de mango. Maar zij krijgen concurrentie.

Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat ook chocolade minstens evenveel antioxidanten als het overbekende superfruit bevat. En chocolade heeft nog meer pluspunten

De wetenschappers vergeleken de antioxidanten in cacaopoeder met dat van fruit. Ze concluderen dat cacao per gram meer antioxidanten bevatte dan het superfruit.

Per portie
De onderzoekers keken ook hoeveel antioxidanten er in een portie pure chocolade, cacao, chocolademelk en fruitsap zaten. Zowel pure chocolade als cacao hadden de grootste capaciteit. Ook bleken deze meer flavonoïden en polyfenolen te bevatten. Laatstgenoemde stofje werkt ontstekingsremmend. Flavonoïden verdunnen het bloed en verkleinen zo de kans op onder meer hart- en vaatziekten.

Lees verder op Scientias.nl

Onze zorgboeken

Hulp en inzicht voor hartpatiënten en hun naasten

Onze zorgboeken Je hart, je leven staan vol met handige tips en duidelijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten. Ze bieden steun en helpen je op weg naar een gezonder en fijner leven. De boeken zijn binnenkort beschikbaar als papieren versie en e-book.

Heb je vragen of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Altijd op de hoogte blijven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en belangrijke informatie voor hartpatiënten en hun naasten? Met onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox. Zo mis je niets en blijf je goed geïnformeerd! Meld je nu aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Aysegül
Yvonne

Misschien ook interessant

Alvast ontzettend bedankt!

Help mee en doneer

Met jouw donatie kunnen we 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten onafhankelijk blijven ondersteunen.